9 παιδικά βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά τα φετινά Χριστούγεννα

Στολισμένο δέντρο, λαμπάκια, ζεστή σοκολάτα και…υπέροχα παιδικά βιβλία συνθέτουν το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

shutterstock_1531004675.jpg

Αυτά τα Χριστούγεννα ταξιδέψτε μαζί με καλικάντζαρους και ξωτικά σε γιορτινά τοπία και διαβάστε 9 ιστορίες για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο. 

Καλικάντζαρος είσαι και φαίνεσαι, Μανδηλαράς Φίλιππος – Εκδόσεις Πατάκη 

14324.jpg

Ένα ακόμη βιβλίο με καλικάντζαρους ναι, άλλα όχι για αυτούς που ξέρουμε από τη λαϊκή παράδοση. Όχι για εκείνα τα τριχωτά πλάσματα που κατεβαίνουν στη Γη τα Χριστούγεννα και έχουν σχέση με τον κύριο με την κόκκινη στολή και τα άσπρα γένια. Αυτό το βιβλίο είναι για όσους αμφισβητούν ότι είναι και οι ίδιοι καλικάντζαροι. Εσύ όταν κοιτάς τον καθρέφτη τι βλέπεις; Ψάξε να βρεις τα κοινά σου χαρακτηριστικά με εκείνα τα περίεργα όντα γιατί μάλλον κι εσύ…καλικάντζαρος είσαι και φαίνεσαι! 

Όταν ο Αϊ-Βασίλης ήταν μωρό, Linda Bailey – Εκδόσεις Κλειδάριθμος  

86107.jpg

Μια πρωτότυπη γιορτινή ιστορία για τα παιδικά χρόνια του Αϊ-Βασίλη. Οι γονείς του πιστεύουν ότι είναι ένα εκπληκτικό παιδάκι παρά τη βροντερή φωνή του, τη συνήθειά του να στέκεται μπροστά στο ψυγείο, να  χαρίζει τα δώρα γενεθλίων του, να εκπαιδεύει τα χάμστερ του να τραβούν ένα χάρτινο έλκηθρο και παρότι έχει ένα ασυνήθιστο ενδιαφέρον για τις καμινάδες. Το αστείο πορτρέτο ενός αξιολάτρευτου παιδιού που εκπληρώνει τη µοίρα του. Ένα βιβλίο µε κλασική εικονογράφηση και πρωτότυπη πλοκή.

Μπόγκι το ξωτικό, Aaron Blabey – Εκδόσεις Κλειδάριθμος

86077.jpg

Άλλο ένα ξεκαρδιστικό, πλημμυρισμένο με γιορτινή διάθεση, βιβλίο από τον πολυαγαπημένο και πολυβραβευμένο Aaron Blabey. Κανείς δεν αγαπάει την Πρωτοχρονιά όσο ο Μπόγκι, το πιο γκρινιάρικο σκυλάκι του κόσμου. Γι’ αυτό και δεν θα κλείσει μάτι όλη τη νύχτα –μέχρι να πάρει τα δώρα του.

Σιγά μη φοβηθώ, Σοφία Παράσχου – Εκδόσεις Ψυχογιός 

9786180145939.jpg

Στα γενέθλιά του Λευτέρη, μαθητή της τετάρτης δημοτικού, οι γονείς του του χάρισαν ένα κινητό. Όμως, από εκείνη τη στιγμή άρχισαν τα προβλήματά του: μπήκε στο στόχαστρο τριών παιδιών της έκτης που ήθελαν, με κάθε τρόπο, να του το πάρουν. Ο Λευτέρης φοβήθηκε πολύ αλλά δείλιαζε να το πει στον διευθυντή μήπως τα πράγματα γίνονταν χειρότερα. Ώσπου, μια μέρα, μια συγγραφέας επισκέφτηκε το σχολείο τους και τους μίλησε για το βιβλίο της. Τα λόγια της αλλά και η ιστορία του βιβλίου εντυπωσίασαν τον Λευτέρη και τον έκαναν να σκεφτεί μερικά πράγματα για τον εκφοβισμό…

Μια πρωτότυπη ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό αλλά και την ικανότητα της λογοτεχνίας να ενδυναμώσει, να εμπνεύσει και να βοηθήσει τους αναγνώστες, μικρούς και μεγάλους, στη ζωή τους.

Το μαγαζάκι του κυρίου Άρθουρ, Ελένη Αντωνιάδου – Εκδόσεις Καστανιώτη

Το μαγαζάκι του κυρίου Άρθουρ Ελένη Αντωνιάδου

Στη μικρή πόλη όπου ζούσε και είχε το παιχνιδάδικό του ο κύριος Άρθουρ, κανείς δεν νοιαζόταν να λογαριάσει πότε πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Όλοι ήξεραν ότι είναι κοντά, όταν στόλιζε με τα υπέροχα παλιά στολίδια του το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη βιτρίνα του. Τι συνέβη όμως εκείνη τη χρονιά, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, και το μαγαζάκι έμεινε κλειστό; "Σαν να μας πήρε κάποιος τα Χριστούγεννα", έλεγαν τα παιδιά. Και τώρα; Θα ανοίξει άραγε το μικρό μαγαζί, για να νιώσουν όλοι πως έφτασαν τα Χριστούγεννα; Θα έχει ο Γουσταύος ποτέ ξανά την ευκαιρία να θαυμάσει τον μικρό ξύλινο Ακροβάτη, ή κάποιος θα προσπαθήσει να τον εμποδίσει;

Ο αναπληρωματικός Άγιος Βασίλης, Πολυχρόνης Κουτσάκης – Εκδόσεις Καστανιώτη

010100070024.jpg

Ο Μπάμπης ζει σε μια φάρμα και θέλει μόνο ένα πράγμα, την ησυχία του. Η έκπληξή του είναι μεγάλη όταν η αγαπημένη του ξαδέρφη, που είναι γραμματέας του Άγιου Βασίλη, προσγειώνεται με το έλκηθρο και τους τάρανδους στην αυλή του. Η έκπληξή του είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν του ζητάει να πάρει τη θέση του Άγίου, που είναι άρρωστος. Ο Μπάμπης δεν θέλει να χάσει την ησυχία του. Οι τάρανδοι τον αντιπαθούν. Καμινάδες δεν ξέρει να ανεβοκατεβαίνει. Ούτε μπορεί να τα βάλει με τον μεγάλο εχθρό του Άγιου Βασίλη. Αλλά ακόμα κι αν ξεπερνούσε όλα αυτά τα εμπόδια, ποιος θα πίστευε τον Μπάμπη για Αϊ-Βασίλη; Αφού ο Μπάμπης είναι...

Το μυστικό των ασημένιων παγοπέδιλων, Στιλτον Τζερόνιμο – Εκδόσεις Κέδρος 

Stilton_57.jpg

Όσοι γνωρίζετε τις ιστορίες του Στίλτον ξέρετε ότι πρόκειται για ξεκαρδιστικές ποντικοπεριπέτειες, γεμάτες τρυφερότητα και συγκινητικά μηνύματα.

Στην Ποντικούπολη όλοι αγαπούν το πατινάζ στον πάγο. Σε λίγες μέρες μάλιστα θα έχουν τον τελικό του πιο ξακουστού πρωταθλήματος καλλιτεχνικού πατινάζ. Φέτος όμως θα αναγκαστεί να διαγωνιστεί και ο ίδιος ο Στίλτον. Μόνο που δεν ξέρει να πατινάρει.

Τι μπορεί να κάνει ένας πολίτης, Ντέιβ Έγγερς – Εκδόσεις Μέλισσα

file.jpg

Το ήξερες ότι κι εσύ είσαι πολίτης; Μάλιστα. Είμαστε όλοι πολίτες του τόπου όπου ζούμε. Μεγάλη ευθύνη! Τι ακριβώς, όμως, σημαίνει να είσαι πολίτης; Με χιούμορ, φαντασία, πληρότητα και επιλεκτικότητα, η μεταμόρφωση ενός απομονωμένου νησιού σε μια υπέροχη, φιλόξενη κοινότητα απεικονίζει την πορεία από τον κόσμο που ξέρουμε σε έναν κόσμο που όλοι μπορούμε να πιστέψουμε ότι επιτέλους θα υπάρξει.

Το αρχαίο σχολείο, Δημήτρης Παντερμαλής – Εκδόσεις Μέλισσα

download.jpg

Ένα ταξίδι στον χρόνο, μέσα από το οποίο μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε, με σύμμαχο τη ζωντανή και μοντέρνα εικονογράφηση, την εκπαίδευση των νέων από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και το Βυζάντιο. Πού πήγαιναν τα παιδιά σχολείο; Ποια ήταν τα μαθήματά τους; Ποιες ήταν οι δραστηριότητες και τα παιχνίδια τους; Τι συνέβαινε στον κακό μαθητή; Τι ρόλο είχαν οι σοφοί Κένταυροι;

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.