5 νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Πατάκη

5 καινούρια έργα από ταλαντούχους συγγραφείς και εικονογράφους που απευθύνονται σε βιβλιόφιλους όλων των ηλικιών.

Εκδόσεις Πατάκη

Μοναδικοί τίτλοι για κάθε τύπου αναγνώστη είναι η νέα γκάμα προτάσεων των εκδόσεων "Πατάκη", με ιστορίες από ελληνική και ξένη λογοτεχνία μέσα από εξαιρετική γραφή και εικονογράφηση. Στη λίστα των καινούριων βιβλίων δεν λείπει και η μαγειρική, ένα βιβλίο από τον εξαιρετικό chef Βαγγέλη Δρίσκα, ο οποίος μοιράζεται με τους αναγνώστες τις µαγειρικές του µνήµες.

Ο ψαράς κι ο γιος του

Ο ψαράς κι ο γιος του

Στην σύγχρονη ξένη λογοτεχνία φιγουράρει το νέο μυθιστόρημα από τον ιδιαίτερα αγαπητό στο ελληνικό κοινό Τούρκο μουσικοσυνθέτη και συγγραφέα Zoυλφί Λιβανελί. Η θάλασσα είναι το κυρίαρχο στοιχείο του βιβλίου. Σε ένα ψαροχώρι στις ανατολικές ακτές του Αιγαίου, που δεν είναι ανέγγιχτο από τα παγκόσµια προβλήµατα της εποχής µας, ένας λιγοµίλητος ψαράς και η γυναίκα του αγωνίζονται να συνεχίσουν τη ζωή τους µετά τον χαµό του επτάχρονου παιδιού τους στη θάλασσα που τόσο αγαπούσε. Βιώνουν τη ζωή και τον θάνατο, τη δυστυχία και την ευτυχία µέσα από απροσδόκητους δρόµους.

Η μικρή λέξη αγάπη

Η μικρή λέξη αγάπη

Μια ιστορία για την αγριότητα της διπλανής πόρτας και για το κόστος της επιβίωσης γραμμένη από τον Αύγουστο Κορτώ, κατά κόσμον Πέτρο Χατζόπουλο. 

Η Μάντια διδάχτηκε τη βία από µικρή: την είδε στο πρησµένο πρόσωπο της µάνας της, την υπέµεινε απ’ το χέρι του πατέρα της, που ήταν νόµος στο σπίτι. Όµως η βία έχει πολλά πρόσωπα, η Μάντια γνωρίζει το χειρότερο απ’ όλα: αυτό που υποδύεται την αγάπη. Μια ιστορία για την αγριότητα της διπλανής πόρτας και για το κόστος της επιβίωσης. Για την αγάπη, που θέλει θυσίες για να µην είναι µόνο µια λέξη.

Ο λαβύρινθος

Ο λαβύρινθος

Ο Πάνος Καρνέζης παρουσιάζει μια αλληγορία της ιστορίας του 20ού αιώνα. Σεπτέμβριος 1922. Ενώ ο ελληνικός στρατός εγκαταλείπει τη Μικρασία, µια αποδεκατισµένη µεραρχία περιπλανιέται ακόµα στην έρηµο της Ανατολίας. Η τύχη των περιπλανώµενων φαίνεται να αλλάζει όταν φτάνουν σε µια µικρή πόλη που δεν έχει αγγίξει ο πόλεµος. Αλλά η µεραρχία δεν έχει ξεφύγει από τις Ερινύες της. 

Πλατωνικοί διάλογοι ή γιατί στο σπήλαιο κάνουν όλοι πάρτι

Πλατωνικοί διάλογοι ή γιατί στο σπήλαιο κάνουν όλοι πάρτι

Το βιβλίο του Χάρη Βλαβιανού είναι µια σειρά από ιλαροτραγικούς "διαλόγους" ανάµεσα σε συζύγους, εραστές, φίλους, ή και αγνώστους, που υπογραµµίζουν το πιο βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπινων σχέσεων: την αδυναµία ουσιαστικής επικοινωνίας, η οποία καθιστά τη ζωή µας µια διαρκή "κωµωδία παρεξηγήσεων".

Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο

Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο

Σε αυτό το βιβλίο, ο Βαγγέλης Δρίσκας μοιράζεται με τους αναγνώστες τις µαγειρικές του µνήµες. Tα αγαπηµένα του πιάτα, συνταγές που ανακάλυψε µέσα από την έρευνα και τα ταξίδια του σε όλο τον κόσµο, γεύσεις που τον µεγάλωσαν. Με περισσότερες από 380 ξεχωριστές, εγγυηµένες και κλασικές συνταγές του αύριο, το βιβλίο Chef στην κουζίνα σας θα μας βοηθήσει να µαγειρέψουμε µε αυτοπεποίθηση τα πιο πετυχηµένα πιάτα, θα μας γνωρίσει νέες τεχνικές και υλικά, θα μας µυήσει στη µαγειρική µε έναν µοναδικό τρόπο. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.