"Η Σολομώντεια Λύση" Γιάννη Καλατζόπουλου για το θέατρο

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών, από τον θίασο λαϊκού θεάτρου MATICAPI.

Η Σολομώντεια Λύση Filio Magenta©

Ο θίασος λαϊκού θεάτρου MATICAPI ξεκινάει το ταξίδι του παρουσιάζοντας τη "Σολομώντεια Λύση" του Γιάννη Καλατζόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσαγκαράκη. Το κείμενο είναι βασισμένο στο κινέζικο έργο του Λι Ξινγκντάο (13ος μ.Χ. αι.) "Ο Κύκλος με την Κιμωλία", απ’ όπου εμπνεύστηκε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ το ομώνυμο αριστούργημά του. Την μουσική της παράστασης υπογράφει ο Γιώργος Θεοφάνους, και τα εξαιρετικά κοστούμια η Βικτώρια Νταρίλα.

Η Σολομώντεια Λύση
Filio Magenta©

Πρόκειται για μία ξεχωριστή, διδακτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, που έρχεται να προτείνει, σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή, την αληθινή αγάπη, την ανιδιοτέλεια, την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη, ως μόνα αντίδοτα στη ματαιοδοξία και τον ατομικισμό. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Καλλιρρόης την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 12 μ.μ.

Η Σολομώντεια Λύση
Filio Magenta©

Λίγα λόγια για το έργο
Όταν δυο αδέρφια μαλώνουν για μια κούκλα, τότε ο παππούς τους αποφασίζει να τους πει μια ιστορία, όταν, σε εποχή πολέμου, μια υπηρέτρια έσωσε και μεγάλωσε το παιδί της βασίλισσάς της, όταν εκείνη το εγκατέλειψε προκειμένου να πάρει τις γούνες και τα χρυσαφικά της. Μετά από χρόνια, όταν το παιδί γίνεται κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας, η βασίλισσα γυρίζει με σκοπό να το διεκδικήσει. Σε ποιόν ανήκει όμως ένα παιδί; Ένας παράξενος δικαστής δίνει τη λύση στο γρίφο, μέσω ενός κύκλου με κιμωλία.

Η Σολομώντεια Λύση
Filio Magenta©

Παίζουν οι ηθοποιοί Αντώνης Γουγής, Γιώργος Ζιώγαλας, Νίκη Κάβουρα, Ιωάννα Μπιλίρη, Γιώργος Τσαγκαράκης, ενώ στους μουσικούς επί σκηνής συναντάμε τους Αντώνη Γουγή, και Γιώργο Ζιώγαλα.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η σολομώντεια λύση

  • Αλληγορία
  • Διάρκεια: 80 '

Η παράσταση μεταφέρει με αισιοδοξία και χιούμορ το μύθο του «Κύκλου με την κιμωλία», βασισμένη στο κινεζικό έργο του Λι Ξινγκντάο, από το οποίο εμπνεύστηκε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.