"Του τραγουδιού το παραμύθι": Συμμετοχικό θέατρο για παιδιά στο Θέατρο Άβατον

Η παράσταση αναδεικνύει την πλούσια ποιητική κληρονομιά μας καθώς στηρίζεται σε μια μυθοπλασία γύρω από τους στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών, όπως μελοποιήθηκαν από σημαντικούς συνθέτες.

Του τραγουδιού το παραμύθι

Η παράσταση "Του τραγουδιού το παραμύθι" του Τάκη Χρυσούλη, που σκηνοθέτησε η Αλίκη Κατσαβού και ερμηνεύει μαζί με τον Ιάσων Λαγουτάρη ξεκινάει τον 2ο κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο Άβατον από τις 6 Νοεμβρίου.

Του τραγουδιού το παραμύθι

Δυο ξεχασμένα παιχνίδια, ένας μικρός παλιάτσος και μια κούκλα, συναντιούνται και ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τα "μυστικά" του κόσμου, εκεί που τα λουλούδια μιλούν, τ’ άστρα τραγουδούν και τα σύννεφα χορεύουν παρέα με τα κύματα της θάλασσας. Η παράσταση αναδεικνύει την πλούσια ποιητική κληρονομιά μας καθώς στηρίζεται σε μια μυθοπλασία γύρω από τους στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών (Ελύτης, Σεφέρης, κλπ.) όπως μελοποιήθηκαν από σημαντικούς συνθέτες.

Του τραγουδιού το παραμύθι

Στο ταξίδι αυτό, μέσα από τα δημιουργήματα του νεοελληνικού πολιτισμού που μας χάρισαν διεθνή βραβεία και παγκόσμια αναγνώριση, τους ήρωες συνοδεύουν κι οι μικροί θεατές, πότε ως πλάσματα της φύσης και πότε ως ναύτες.

Πληροφορίες: Θέατρο Άβατον | 6/11 | Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυρ. 11.30 π.μ.| Τιμές εισιτηρίων: 10€ | 5€ (άνεργοι, πολύτεκνοι)
Προπώληση στο viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Του τραγουδιού το παραμύθι

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Οι μελοποιημένοι στίχοι μεγάλων Ελλήνων ποιητών όπως ο Ελύτης και ο Σεφέρης ενέπνευσαν ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές έναν μικρό παλιάτσο και μία κούκλα.

Άβατον

Ευπατριδών 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.