"Εδώ Φάρος": Ένα εικαστικό έργο σε εξέλιξη στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Στο Kέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα συνεργατικό έργο τέχνης με την καθοδήγηση καταξιωμένων εικαστικών.

ΚΠΙΣΝ_ΕΔΩ ΦΑΡΟΣ! φωτό_Δανάη Κοκκινάκη.jpg

Tο Kέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), επενδύοντας σταθερά στην εκπαίδευση και την επαφή των παιδιών με την τέχνη, περιλαμβάνει στο φετινό πρόγραμμά του μία νέα εικαστική δράση: από τις 30 Οκτωβρίου, την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, παιδιά 4 έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα συνεργατικό έργο τέχνης με την καθοδήγηση καταξιωμένων εικαστικών καλλιτεχνών, εκπέμποντας "Εδώ Φάρος!".

Στον χώρο του Φάρου θα προϋπάρχει εικαστική εγκατάσταση με την επιμέλεια του καλλιτέχνη του μήνα, ο οποίος, στη συνέχεια, θα υποδέχεται τα παιδιά εντός του έργου και θα τους εξηγεί την εξέλιξη του πρότζεκτ. Οι εικαστικοί που θα έχουν την επιμέλεια των έργων είναι η Μάρω Μιχαλακάκου, ο Γιώργος Γυπαράκης και ο Βασίλης Γεροδήμος. Η εικαστική δράση "Εδώ Φάρος!" πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ΚΠΙΣΝ_ ΕΔΩ ΦΑΡΟΣ!_photo by Pelagia_Karanikola.jpg

Το πρόγραμμα του "Εδώ Φάρος!"

Κυριακή 30/10: Μάρω Μιχαλακάκου, Εδώ Φάρος! Ζουζούνια και σκουλήκια

Ένα σπήλαιο σε εξέλιξη. Μαζί με τους μικρούς καλλιτέχνες-σπηλαιολόγους και εντομολόγους- θα ολοκληρώσουμε τα τοιχώματα του σπηλαίου, θα ζωγραφίσουμε πάνω τους και θα δημιουργήσουμε ζουζούνια, σκουλήκια και διάφορα άλλα ζωύφια που βρίσκουμε στο εσωτερικό της γης, αλλά και στη φαντασία μας.

Κυριακή 27/11: Μάρω Μιχαλακάκου, Εδώ Φάρος! Ταξίδι στο διάστημα

Μέσα από ένα εικαστικό ταξίδι στο διάστημα παρατηρούμε τους πλανήτες, τα σκουπίδια του διαστήματος, τους κομήτες και τους δορυφόρους και αποφασίζουμε τι θα πάρουμε μαζί μας στο ταξίδι και γιατί.

10.30-12.30 μ.μ. για παιδιά 10 έως 12 ετών | 1.30-3.30 μ.μ. για παιδιά 7 έως 9 ετών | 4.30-6 μ.μ. για παιδιά 4 έως 6 ετών | Εισιτήρια: Γενική είσοδος 5€ | Προπώληση: ticketservices.gr ή τηλεφωνικά στο 210 7234567

Επόμενες Συναντήσεις: 

Κυριακή 29/01: Γιώργος Γυπαράκης, Εδώ Φάρος! Περιπέτεια στον ύφαλο
Κυριακή 26/02: Βασίλης Γεροδήμος, Εδώ Φάρος! Κρυφτό με μάσκες 
Κυριακή 26/03: Βασίλης Γεροδήμος, Εδώ Φάρος! Θάλασσες από ψηλά
Κυριακή 30/04: Βασίλης Γεροδήμος, Εδώ Φάρος! Νέος παγκόσμιος Άτλας ,

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει στο θέατρο Κάππα με την "Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι"

Το επίκαιρο, αντιρατσιστικό και αντιπολεμικό έργο του Μάικ Κένι παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή σκηνή. Ένα μοναδικό ανέβασμα, με υπέροχα μηνύματα για παιδιά και εφήβους.

30/11/2022

"Σημειωματάριο" γλυπτικής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρέντη

Παιδιά ηλικίας 9-12 ετών έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τέχνη της γλυπτικής μέσα από τη ζωή και το έργο του Γιαννούλη Χαλεπά και να δημιουργήσουν το δικό τους γλυπτό στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρέντη.

Οι καλικάντζαροι ήρθανε φέτος νωρίς

Η αφηγήτρια Νάγια Οικονομοπούλου και η μουσικός Μαρία Γεωργοπούλου, θα συναπαντηθούν με τους καλικάντζαρους, που ήρθανε φέτος νωρίς, βιαστικοί και ορεξάτοι.

Η "Φρικαντέλα" του Ευγένιου Τριβιζά έρχεται στο Christmas Theater

Μια φαντασμαγορική μουσική υπερπαραγωγή του αγαπημένου παραμυθιού για όλη την οικογένεια, με συναρπαστικές μουσικές συνθέσεις του Άλκη Mπαλτά.

Η Γιούλη Ηλιοπούλου μάς ταξιδεύει στο σύμπαν του Κάρολου Ντίκενς

Το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς "Όλιβερ Τουίστ" και την δημοφιλή ιστορία του Σκρουτζ μεταφέρει στο θέατρο η γνωστή δημιουργός.

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Πολύ Νεαρό Κοινό Ηλικίας 0 έως 6 χρονών

Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει στο προσκήνιο το κοινό των παιδιών που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία, να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να έρχεται σε επαφή με την τέχνη από την αρχή της ζωής του.