"Είναι αυτό τέχνη;": Nέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Μέσα από μια βιωματική διαδικασία, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη σύγχρονη τέχνη και αναπτύσσουν πολλαπλούς τρόπους προσέγγισης των έργων σύγχρονων καλλιτεχνών.

ειναι αυτο τέχνη; καπνεργοστασιο-ελληνικο παιδικο μουσειο

Στο πλαίσιο της έκθεσης "Dream On" που οργανώνει ο ΝΕΟΝ στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, θα πραγματοποιηθεί και το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Είναι Αυτό Τέχνη;", που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και τον ΝΕΟΝ. Μέσα από μια βιωματική διαδικασία, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη σύγχρονη τέχνη και αναπτύσσουν πολλαπλούς τρόπους προσέγγισης των έργων σύγχρονων καλλιτεχνών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 8 χρονών και άνω. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο – Βιβλιοθήκη και Τυπογραφείο Βουλής, τις ακόλουθες ημέρες:
Τετάρτη 29/6, 6/7, 13/7, 20/7, 27/7 | 5 – 6.30 μ.μ.
Σάββατο 25/6, 2/7, 9/7, 16/7, 23/7, 30/7 | 12:15 – 1.45 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, κ. Ειρήνη Μαντζαβίνου, τηλ. 2103312995-6 (εσωτ. 110), e-mail: secretariat@hcm.gr.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πληροφορίες για τους επισκέπτες

Το κτίριο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου ανήκει στη Βουλή των Ελλήνων και για λόγους ασφάλειας ενδεχομένως να σας ζητηθεί κατά την είσοδό σας η επίδειξη Δελτίου Ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου ταυτοποίησης στοιχείων (διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης).

Για την πρόσβαση στον χώρο, οι επισκέπτες περνούν από πύλη ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων. Δεν επιτρέπονται παιδικά ποδήλατα, τρίκυκλα ή πατίνια μέσα στον εκθεσιακό χώρο. Στην έκθεση επιτρέπονται σκύλοι - οδηγοί. Οι τσάντες δεν επιτρέπονται στην έκθεση. Στον χώρο λειτουργεί δωρεάν γκαρνταρόμπα και θα σας ζητηθεί να αφήσετε εκεί τσάντες και σακίδια κατά την είσοδό σας στην έκθεση. Τα τακούνια δεν επιτρέπονται στο Δωμάτιο 2. Εφόσον κάποιο άτομο φορά τακούνια θα πρέπει να τα αφαιρέσει πριν από την είσοδό του στην εγκατάσταση.

Μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας: 
Για την προστασία των επισκεπτών, των εργαζομένων και των συνεργατών η χρήση μάσκας συνίσταται κατά την είσοδο και παραμονή στον χώρο. Οι επισκέπτες καλούνται να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Παρακαλούμε επαναπρογραμματίστε την επίσκεψή σας εάν έχετε γνωστά συμπτώματα Covid-19 ή έχετε βρεθεί θετικοί στον ιό  Covid-19 τις τελευταίες 14 ημέρες ή είχατε επαφή πρόσφατα με άτομο που εμφανίζει γνωστά συμπτώματα  Covid-19 ή έχει βρεθεί θετικό στον ιό Covid-19 τις τελευταίες 14 ημέρες. 

Περισσότερες πληροφορίες

Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Λένορμαν 218
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μικρός Νότος: "Το θέατρο για παιδιά είναι μια μεγάλη αγκαλιά συνύπαρξης και αποδοχής"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια και ηθοποιός του Μικρού Νότου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, δίνει στο "α" μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από τη δημιουργία της αγαπημένης θεατρικής ομάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
22/07/2022

Παιδικά βιβλία για να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές βουτιές

Ιστορίες μυστηρίου, βιβλία δραστηριοτήτων, μυθιστορήματα φαντασίας και εικονογραφημένες διηγήσεις για να πάρετε μαζί με το αντηλιακό σας.

"Παίζουμε Κινηματογράφο;": Ένα παραμύθι μας συστήνει στον μαγικό κόσμο των ταινιών

Η Cinemathesis παρουσιάζει ένα από τα ελάχιστα παραμύθια για παιδιά που γράφτηκαν ποτέ στην Ελλάδα με επίκεντρο την τέχνη του κινηματογράφου.

Το "Αλαντίν The Show" περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύει σε μια θεαματική θεατρική παράσταση.

3 σχολεία ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για άθληση και παιχνίδι

Αυλές και γήπεδα γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή θα παραμείνουν ανοιχτά τα απογεύματα του Ιουλίου, προκειμένου τα παιδιά να έχουν περισσότερες επιλογές για παιχνίδι και απασχόληση τις ημέρες του καλοκαιριού.

Αττικό Άλσος: 7 + 1 παραστάσεις που δεν θα χάσουμε φέτος στο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής

Το πρώτο της φεστιβάλ διοργανώνει φέτος το καλοκαίρι η Περιφέρεια Αττικής στο αμφιθέατρο "Κατίνα Παξινού" του Αττικού Άλσους, προσφέροντας πλήθος θεατρικών παραστάσεων στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Οι διακοπές στο βιβλιοπωλείο Σ22 συνεχίζονται με εργαστήριο κατασκευής κούκλας!

Κοντά στον κόσμο των παραμυθιών τα παιδιά τώρα μαθαίνουν να φτιάχνουν τις δικές τους κούκλες και ιστορίες.