Ο Πειραιάς διοργανώνει το πιο δημιουργικό summer camp

Στο Summer Camp 2022 της ΚΟ.Δ.Ε.Π θα συμμετέχουν συνολικά 480 παιδιά, τα οποία θα ψυχαγωγηθούν με ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκευές, γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, μουσικοκινητική και κουκλοθέατρο

summer camp ΚΟΔΕΠ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας παρευρέθηκαν σήμερα στο Summer Camp 2022, όπου πραγματοποιούνται δραστηριότητες για παιδιά της πόλης.

Το Summer Camp 2022 διοργανώνεται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. για παιδιά από 6 έως 14 ετών, διεξάγεται στα Ράλλεια Πρότυπα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία σε τρείς περιόδους και θα διαρκέσει έως τις 29 Ιουλίου. Συνολικά θα συμμετέχουν 480 παιδιά, τα οποία θα ψυχαγωγηθούν με ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκευές, γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, μουσικοκινητική και κουκλοθέατρο. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με την τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων ατομικής υγιεινής. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: "Περάσαμε ένα πολύ όμορφο πρωινό με τα παιδιά στο Summer Camp της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Εκατοντάδες παιδιά απασχολούνται καθημερινά με ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκευές και αθλητικά δρώμενα. Αποτελεί μια διέξοδος για τους γονείς, αλλά και για τα παιδιά που περνούν δημιουργικά τη μέρα τους έως το μεσημέρι. Το Summer Camp αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες  δράσεις του Δήμου και είμαστε χαρούμενοι γιατί όταν υλοποιούμε δράσεις για τα παιδιά, χαμογελάμε διπλά. Σκοπός μας είναι του χρόνου να διευρύνουμε το πρόγραμμα και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες. Συγχαρητήρια στον Γιάννη Βοϊδονικόλα, στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση του Summer Camp".   

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, ανέφερε: "Είδαμε από κοντά με τον Δήμαρχο Πειραιά, τα 120 παιδιά που συμμετέχουν στη δεύτερη περίοδο του Summer Camp της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά. Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώνουμε ότι ο θεσμός των Summer Camps καθιερώνεται και στον Πειραιά. Τα παιδιά επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο, μακριά από οθόνες κινητών, υπολογιστών ή άλλων ηλεκτρονικών παιχνιδιών, παρέα με συνομήλικα παιδάκια, υπό την επίβλεψη άρτια εκπαιδευμένων παιδαγωγών. Μετά από δυο χρόνια πανδημίας άλλωστε, τα παιδιά μας έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη της δια ζώσης επικοινωνίας και του πραγματικού παιχνιδιού στις "αλάνες" της εποχής μας. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των παιδιών και στόχος μας η δημιουργία στιγμών ξεγνοιασιάς και όμορφων αναμνήσεων για τους μικρούς μας φίλους".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μικρός Νότος: "Το θέατρο για παιδιά είναι μια μεγάλη αγκαλιά συνύπαρξης και αποδοχής"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια και ηθοποιός του Μικρού Νότου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, δίνει στο "α" μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από τη δημιουργία της αγαπημένης θεατρικής ομάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
22/07/2022

Παιδικά βιβλία για να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές βουτιές

Ιστορίες μυστηρίου, βιβλία δραστηριοτήτων, μυθιστορήματα φαντασίας και εικονογραφημένες διηγήσεις για να πάρετε μαζί με το αντηλιακό σας.

"Είναι αυτό τέχνη;": Nέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Μέσα από μια βιωματική διαδικασία, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη σύγχρονη τέχνη και αναπτύσσουν πολλαπλούς τρόπους προσέγγισης των έργων σύγχρονων καλλιτεχνών.

"Παίζουμε Κινηματογράφο;": Ένα παραμύθι μας συστήνει στον μαγικό κόσμο των ταινιών

Η Cinemathesis παρουσιάζει ένα από τα ελάχιστα παραμύθια για παιδιά που γράφτηκαν ποτέ στην Ελλάδα με επίκεντρο την τέχνη του κινηματογράφου.

Το "Αλαντίν The Show" περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύει σε μια θεαματική θεατρική παράσταση.

3 σχολεία ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για άθληση και παιχνίδι

Αυλές και γήπεδα γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή θα παραμείνουν ανοιχτά τα απογεύματα του Ιουλίου, προκειμένου τα παιδιά να έχουν περισσότερες επιλογές για παιχνίδι και απασχόληση τις ημέρες του καλοκαιριού.

Αττικό Άλσος: 7 + 1 παραστάσεις που δεν θα χάσουμε φέτος στο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής

Το πρώτο της φεστιβάλ διοργανώνει φέτος το καλοκαίρι η Περιφέρεια Αττικής στο αμφιθέατρο "Κατίνα Παξινού" του Αττικού Άλσους, προσφέροντας πλήθος θεατρικών παραστάσεων στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.