Ο Πειραιάς διοργανώνει το πιο δημιουργικό summer camp

Στο Summer Camp 2022 της ΚΟ.Δ.Ε.Π θα συμμετέχουν συνολικά 480 παιδιά, τα οποία θα ψυχαγωγηθούν με ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκευές, γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, μουσικοκινητική και κουκλοθέατρο

summer camp ΚΟΔΕΠ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας παρευρέθηκαν σήμερα στο Summer Camp 2022, όπου πραγματοποιούνται δραστηριότητες για παιδιά της πόλης.

Το Summer Camp 2022 διοργανώνεται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. για παιδιά από 6 έως 14 ετών, διεξάγεται στα Ράλλεια Πρότυπα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία σε τρείς περιόδους και θα διαρκέσει έως τις 29 Ιουλίου. Συνολικά θα συμμετέχουν 480 παιδιά, τα οποία θα ψυχαγωγηθούν με ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκευές, γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, μουσικοκινητική και κουκλοθέατρο. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με την τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων ατομικής υγιεινής. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: "Περάσαμε ένα πολύ όμορφο πρωινό με τα παιδιά στο Summer Camp της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Εκατοντάδες παιδιά απασχολούνται καθημερινά με ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκευές και αθλητικά δρώμενα. Αποτελεί μια διέξοδος για τους γονείς, αλλά και για τα παιδιά που περνούν δημιουργικά τη μέρα τους έως το μεσημέρι. Το Summer Camp αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες  δράσεις του Δήμου και είμαστε χαρούμενοι γιατί όταν υλοποιούμε δράσεις για τα παιδιά, χαμογελάμε διπλά. Σκοπός μας είναι του χρόνου να διευρύνουμε το πρόγραμμα και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες. Συγχαρητήρια στον Γιάννη Βοϊδονικόλα, στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση του Summer Camp".   

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, ανέφερε: "Είδαμε από κοντά με τον Δήμαρχο Πειραιά, τα 120 παιδιά που συμμετέχουν στη δεύτερη περίοδο του Summer Camp της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά. Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώνουμε ότι ο θεσμός των Summer Camps καθιερώνεται και στον Πειραιά. Τα παιδιά επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο, μακριά από οθόνες κινητών, υπολογιστών ή άλλων ηλεκτρονικών παιχνιδιών, παρέα με συνομήλικα παιδάκια, υπό την επίβλεψη άρτια εκπαιδευμένων παιδαγωγών. Μετά από δυο χρόνια πανδημίας άλλωστε, τα παιδιά μας έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη της δια ζώσης επικοινωνίας και του πραγματικού παιχνιδιού στις "αλάνες" της εποχής μας. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των παιδιών και στόχος μας η δημιουργία στιγμών ξεγνοιασιάς και όμορφων αναμνήσεων για τους μικρούς μας φίλους".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πες το ψέματα…": Η ομάδα ContraTiempo μας συστήνει όλους τους ήρωες που θα συναντήσουμε στο Κάστρο του Ψεύδους

Η ευφάνταστη μουσικοθεατρική ιστορία θεάτρου για παιδιά που υμνεί την αλήθεια, μετακόμισε σε νέο θέατρο και οι ερμηνευτές της παράστασης μάς γράφουν για τους ήρωές τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
29/02/2024

Πότε κατεβαίνουν η "Συμμορία του Μεσονυκτίου" και το "Φάντασμα του Κάντερβιλ";

Οι δυο πολύ επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές για παιδιά,σε μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη ολοκληρώνουν τον κύκλο παραστάσεων τους.

"Μύθοι και Ήρωες": Νέα χιουμοριστική σειρά παιδικών βιβλίων εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία

Κεντρικοί ήρωες είναι ο Μίνος ο Μινώταυρος και ο Άτλαντας, δυο αταίριαστοι, αν και αχώριστοι, φίλοι που ζουν στη σκιά του Ολύμπου.

Χλόη Μάντζαρη: "Το παιδικό θέατρο είναι το καλό θέατρο"

Η συγγραφέας και σκηνοθέτρια του οικολογικού παραμυθιού "Οι τέσσερις εποχές και ο δράκος" μιλά στο "α" για τον μαγικό κόσμο που έχει στήσει στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

3 νέα βιβλία για παιδιά από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Δείτε τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο για τους λιλιπούτιους αναγνώστες.

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στην Sianti Gallery

Με αφορμή το βιβλίο "Ο Δημήτρης Μυταράς και τα Χρωματικά Ζευγαράκια" της Ελένης Τσαλδίρη, οι μικροί φίλοι της τέχνης δημιουργούν ένα έργο του Μυταρά με τα χρώματα, τα σχήματα και τις πινελιές του ίδιου του καλλιτέχνη.