Ο Πειραιάς διοργανώνει το πιο δημιουργικό summer camp

Στο Summer Camp 2022 της ΚΟ.Δ.Ε.Π θα συμμετέχουν συνολικά 480 παιδιά, τα οποία θα ψυχαγωγηθούν με ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκευές, γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, μουσικοκινητική και κουκλοθέατρο

summer camp ΚΟΔΕΠ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας παρευρέθηκαν σήμερα στο Summer Camp 2022, όπου πραγματοποιούνται δραστηριότητες για παιδιά της πόλης.

Το Summer Camp 2022 διοργανώνεται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. για παιδιά από 6 έως 14 ετών, διεξάγεται στα Ράλλεια Πρότυπα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία σε τρείς περιόδους και θα διαρκέσει έως τις 29 Ιουλίου. Συνολικά θα συμμετέχουν 480 παιδιά, τα οποία θα ψυχαγωγηθούν με ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκευές, γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, μουσικοκινητική και κουκλοθέατρο. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με την τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων ατομικής υγιεινής. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: "Περάσαμε ένα πολύ όμορφο πρωινό με τα παιδιά στο Summer Camp της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Εκατοντάδες παιδιά απασχολούνται καθημερινά με ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκευές και αθλητικά δρώμενα. Αποτελεί μια διέξοδος για τους γονείς, αλλά και για τα παιδιά που περνούν δημιουργικά τη μέρα τους έως το μεσημέρι. Το Summer Camp αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες  δράσεις του Δήμου και είμαστε χαρούμενοι γιατί όταν υλοποιούμε δράσεις για τα παιδιά, χαμογελάμε διπλά. Σκοπός μας είναι του χρόνου να διευρύνουμε το πρόγραμμα και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες. Συγχαρητήρια στον Γιάννη Βοϊδονικόλα, στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση του Summer Camp".   

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, ανέφερε: "Είδαμε από κοντά με τον Δήμαρχο Πειραιά, τα 120 παιδιά που συμμετέχουν στη δεύτερη περίοδο του Summer Camp της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά. Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώνουμε ότι ο θεσμός των Summer Camps καθιερώνεται και στον Πειραιά. Τα παιδιά επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο, μακριά από οθόνες κινητών, υπολογιστών ή άλλων ηλεκτρονικών παιχνιδιών, παρέα με συνομήλικα παιδάκια, υπό την επίβλεψη άρτια εκπαιδευμένων παιδαγωγών. Μετά από δυο χρόνια πανδημίας άλλωστε, τα παιδιά μας έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη της δια ζώσης επικοινωνίας και του πραγματικού παιχνιδιού στις "αλάνες" της εποχής μας. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των παιδιών και στόχος μας η δημιουργία στιγμών ξεγνοιασιάς και όμορφων αναμνήσεων για τους μικρούς μας φίλους".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.