Οδηγός Παιδιού

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δράσεων από το "Γήπεδο Ζωής" στα σχολεία της Νίκαιας

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τα ταλέντα τους μέσα από μια πληθώρα ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΜΚΟ.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δράσεων από το "Γήπεδο Ζωής" στα σχολεία της Νίκαιας

Το Γήπεδο Ζωής, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που γεννήθηκε από το κοινό όραμα του Προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέα Δρακόπουλου και του Παναγιώτη Γιαννάκη, ολοκλήρωσε με επιτυχία τoν πρώτο κύκλο των Δράσεων του, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς στα σχολεία της Νίκαιας. Στην τελευταία για φέτος δράση, που έλαβε χώρα στις 4 Ιουνίου στο 19o Δημοτικό Νίκαιας, οι μαθητές πέρασαν ένα διασκεδαστικό τετράωρο, συμμετέχοντας στα αθλητικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα του Γηπέδου Ζωής.

Κατά τη διάρκεια της Δράσης, οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης του Δημοτικού έπαιξαν μπάσκετ, έτρεξαν στο στίβο, χόρεψαν με την ψυχή τους σε καλοκαιρινούς ρυθμούς, ανακάλυψαν τον κόσμο της αστρονομίας, είδαν τον ήλιο με ειδικό τηλεσκόπιο, συμμετείχαν σε πειράματα και ως νέοι "Περιβαλλοντοήρωες" ενημερώθηκαν για τη σημασία της ανακύκλωσης και τους τρόπους με τους οποίους  μπορούν να προστατεύσουν τον πλανήτη μας. Παράλληλα, οι γονείς των μαθητών είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλάμβανε σύντομα σεμινάρια πρώτων βοηθειών και ασφαλούς πλοήγησης των παιδιών στο διαδίκτυο.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δράσεων από το

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα  να επιλέξουν τρία προγράμματα, από κάθε πυλώνα του Γηπέδου Ζωής: Αθλητισμό, Παιδεία, Πολιτισμό. O Coach Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν δίπλα στα παιδιά σε όλες τις δράσεις, μαζί με έμπειρους εμψυχωτές, ενώ οι εθελοντές μας, ανέλαβαν να συνοδεύσουν τους μαθητές στα προγράμματα που είχαν επιλέξει. Κατά τη διάρκεια των δράσεων, δόθηκε στους μαθητές ένα υγιεινό lunch box καθώς και αναμνηστικά δώρα, για να τους θυμίζουν τις ωραίες στιγμές που πέρασαν στις δράσεις του Γηπέδου Ζωής. 

Με την ολοκλήρωση της Δράσης, o Coach, Παναγιώτης Γιαννάκης, δήλωσε: "Με την ολοκλήρωση και των σημερινών προγραμμάτων κλείνει ο πρώτος κύκλος δράσεων του Γηπέδου Ζωής στα σχολεία της Νίκαιας. Μέσα από μια πληθώρα προγραμμάτων καταφέραμε να δώσουμε στα νέα παιδιά τα ερεθίσματα να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους. Τα παιδιά μας είναι οι μελλοντικοί πρεσβευτές της κοινωνίας μας και πρέπει να είμαστε δίπλα τους". 

Το Γήπεδο Ζωής έχει ως αποστολή να δημιουργήσει μέσα από τρεις βασικούς πυλώνες, (Αθλητισμός – Παιδεία – Πολιτισμός), τις υποδομές και τα ερεθίσματα, ώστε τα παιδιά σχολικής ηλικίας να καταφέρουν να ανακαλύψουν το ταλέντο τους και να οικοδομήσουν ισχυρό χαρακτήρα. Σε αυτό το πλαίσιο, το Γήπεδο Ζωής πραγματοποίησε μια σειρά από δωρεάν δράσεις σε σχολεία της Νίκαιας ώστε οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα προγράμματα και τη φιλοσοφία του. Συγκεκριμένα, μέσα σε 6 μήνες 

πραγματοποιήθηκαν 5 σε σύνολο δράσεις σε σχολεία της Νίκαιας, στις οποίες συμμετείχαν 630 μαθητές σε 18 προγράμματα μέσα από 3 πυλώνες δράσεων, ενώ ενημερώθηκαν 132 γονείς πάνω σε θέματα σχετικά με τις πρώτες βοήθειες και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Γηπέδου Ζωής, Δημήτρη Γιαννακάκη, για την υπερσύγχρονη εγκατάσταση που έρχεται στην Νίκαια το 2024! 
Οι δράσεις του Γηπέδου Ζωής θα συνεχιστούν και μέσα στο καλοκαίρι με τη συμμετοχή του στο Νοstos Festival στις 22 Ιουνίου με ένα μοναδικό Inclusive Basketball Game στη σκηνή της Λυρικής Σκηνής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στο Vamvakou Revival στις 3 Ιουλίου. Μείνετε συντονισμένοι!
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Γήπεδο Ζωής και τις δράσεις του δείτε εδώ: https://www.gipedozois.org/ 
Σχετικά με το Γήπεδο Ζωής
Το Γήπεδο Ζωής είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε από το κοινό όραμα του Πρόεδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέα Δρακόπουλου και του Παναγιώτη Γιαννάκη, με σκοπό να δημιουργήσει τις υποδομές και τα ερεθίσματα ώστε παιδιά σχολικής ηλικίας να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να χτίσουν δυνατό χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό, πρόκειται να δημιουργηθεί μία υπερσύγχρονη εγκατάσταση στη Νίκαια, την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, η οποία θα στεγάσει τα προγράμματα του Γηπέδου Ζωής. Τα προγράμματα αυτά στηρίζονται πάνω σε 3 βασικούς άξονες, τον Αθλητισμό, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, που αποτελούν το τρίγωνο - "βάση", πάνω στο οποίο χτίζουμε τον χαρακτήρα μας. Η εγκατάσταση του Γηπέδου Ζωής πρόκειται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αίθουσες ψυχαγωγίας, μελέτης, πληροφορικής, ρομποτικής, studio παραγωγής μουσικής, τηλεοπτικό στούντιο, αμφιθέατρο, μηχανουργείο, ξυλουργείο, αίθουσα γλυπτικής, ραφείου, κεραμικής, κλειστό κολυμβητήριο, κλειστή αίθουσα με γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, τοίχο αναρρίχησης, ράμπα skateboard και πολλά άλλα. Η λειτουργία της εγκατάστασης αναμένεται εντός του 2024. Μέχρι τότε, το Γήπεδο Ζωής υλοποιεί μία σειρά δράσεων στα σχολεία της Νίκαιας, κάθε δεύτερο κατά κανόνα Σάββατο, όπου τα παιδιά παίρνουν μέρος σε δωρεάν προγράμματα, τα οποία είναι μικρογραφίες των προγραμμάτων που θα προσφέρονται στην εγκατάσταση του Γηπέδου Ζωής όταν αυτή λειτουργήσει. Το Γήπεδο Ζωής ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
    

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οκτώ νεαρά κορίτσια ερμηνεύουν τη "Μήδεια" με την καθοδήγηση της Αλίκης Δανέζη Knutsen και ροκ διαθέσεις

Η Παιδική Θεατρική Ομάδα "Εμείς-Εμείς" παρουσιάζει μια work in progress παράσταση με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 28 Μαΐου στην Πλατεία Κουμουνδούρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/07/2022

Καλοκαιρινά εργαστήρια στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Τα παιδιά εξοικειώνονται με τις πολύτιμες συλλογές του χώρου και μαθαίνουν για την τυπογραφία και την τέχνη της ζωγραφικής μέσα από δημιουργικά εργαστήρια.

"Πάμε πλατεία" με το Victoria Square Project

Το Victoria Square Project παρουσιάζει στον χώρο του τα αποτελέσματα του υπαίθριου παιδικού εργαστηρίου "Πάμε πλατεία;", το οποίο ανοίγει μια συζήτηση για την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου και εξοικειώνει τους μικρούς συμμετέχοντες με την αρχιτεκτονική της πόλης.

Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους στο ελατοδάσος της Πάρνηθας

Καλοκαίριασε και τα δέντρα περιμένουν να μας ψιθυρίσουν λόγια μαγικά, γιατί βαθιά μέσα στο δάσος, γεννιούνται οι πιο όμορφες ιστορίες.

Ο μύθος του Περσέα μέσα από ένα παραδοσιακό παραμύθι στο Κηποθέατρο ΚΑΛΕΝΔΩ

Η παράσταση αφήγησης "Στη θάλασσα με τον Περσέα" θα παρουσιαστεί με ζωντανή μουσική από την Ειρήνη Νικολακοπούλου.

Χορέψτε σε hip hop ρυθμούς στο summer camp του El Sistema Greece

Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα του El Sistema Greece σε συνεργασία με τον Blend Mishkin επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Φύγαμε για "Μαδαγασκάρη" με το παιδικό μιούζικαλ του καλοκαιριού

Ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι για όλη την οικογένεια ετοίμασε η μετρ του μιούζικαλ Θέμιδα Μαρσέλλου.