"Ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής" στον "Ιανό"

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και η εκπαιδευτική μουσική ομάδα «musicArte» παρουσιάζουν το μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής».

Μουσική παιδί

Μια ειδική εκδήλωση που απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού και γονείς που αγαπούν την κλασική μουσική διοργανώνεται στις 21 Μαΐου (12 μ.μ) στον Ιανό σε συνεργασία με την εκπαιδευτική μουσική ομάδα "musicArte". Πρόκειται για μία φιλική ξενάγηση στη κλασική μουσική, ένα μεγάλο, αλλά γρήγορο και ξέγνοιαστο, μουσικό ταξίδι με αφετηρία την αγάπη για τη κλασική μουσική και με πολλές... στάσεις ξεκινώντας από τους Βιβάλντι, Μότσαρτ, Μπετόβεν και καταλήγοντας στον Γ. Στράους και τον Ραβέλ. Όσοι παρακολουθήσετε την εκδήλωση θα  γνωρίσετε τους συνθέτες, την εποχή που έζησαν, τις χώρες που γεννήθηκαν ενώ θα παίξετε και μουσική, θα τραγουδήσετε και θα μοιραστείτε εμπειρίες απολαμβάνοντας με κάθε τρόπο τη μουσική των εμβληματικών συνθετών.

Η "musicArte" είναι μια ομάδα παιδαγωγών, μουσικών, καλλιτεχνών και εμπνευσμένων δασκάλων με μουσική δράση που δημιουργήθηκε το 2010. Η ομάδα σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά-μουσικά προγράμματα, μουσικές παραστάσεις-παρουσιάσεις και μουσικά δρώμενα για παιδιά, εφήβους και ενήλικους. Συνεργάζεται με σχολεία, εκπαιδευτικούς φορείς και πολιτιστικούς οργανισμούς. Εκτός από τα παραπάνω κάθε χρόνο πραγματοποιεί ετήσιους διαγωνισμούς πιάνου και κιθάρας. Ο φετινός θα πραγματοποιηθεί 24-26 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον "Ιανό" της Αθήνας, (Σταδίου 24) ενώ θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του "Ιανού". Οι τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητες (6971987543, Κατερίνα Παπαδάκου).
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μη χάσετε τα διαδικτυακά εργαστήρια του Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Κάθε εργαστήριο Σαββάτου είναι αυτοτελές αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της εγγραφής σε κύκλο εργαστηρίων με μειωμένο συνολικό κόστος παρακολούθησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση "Το γαϊτανάκι της αποκριάς" επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, εργαστήρια, περιήγηση στους χώρους του Μεγάρου, γνωριμία με τους συντελεστές των εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού προγράμματος, είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις δράσεις που θα δούμε προσεχώς.