Οδηγός Παιδιού

"Ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής" στον "Ιανό"

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και η εκπαιδευτική μουσική ομάδα «musicArte» παρουσιάζουν το μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής».

Μουσική παιδί

Μια ειδική εκδήλωση που απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού και γονείς που αγαπούν την κλασική μουσική διοργανώνεται στις 21 Μαΐου (12 μ.μ) στον Ιανό σε συνεργασία με την εκπαιδευτική μουσική ομάδα "musicArte". Πρόκειται για μία φιλική ξενάγηση στη κλασική μουσική, ένα μεγάλο, αλλά γρήγορο και ξέγνοιαστο, μουσικό ταξίδι με αφετηρία την αγάπη για τη κλασική μουσική και με πολλές... στάσεις ξεκινώντας από τους Βιβάλντι, Μότσαρτ, Μπετόβεν και καταλήγοντας στον Γ. Στράους και τον Ραβέλ. Όσοι παρακολουθήσετε την εκδήλωση θα  γνωρίσετε τους συνθέτες, την εποχή που έζησαν, τις χώρες που γεννήθηκαν ενώ θα παίξετε και μουσική, θα τραγουδήσετε και θα μοιραστείτε εμπειρίες απολαμβάνοντας με κάθε τρόπο τη μουσική των εμβληματικών συνθετών.

Η "musicArte" είναι μια ομάδα παιδαγωγών, μουσικών, καλλιτεχνών και εμπνευσμένων δασκάλων με μουσική δράση που δημιουργήθηκε το 2010. Η ομάδα σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά-μουσικά προγράμματα, μουσικές παραστάσεις-παρουσιάσεις και μουσικά δρώμενα για παιδιά, εφήβους και ενήλικους. Συνεργάζεται με σχολεία, εκπαιδευτικούς φορείς και πολιτιστικούς οργανισμούς. Εκτός από τα παραπάνω κάθε χρόνο πραγματοποιεί ετήσιους διαγωνισμούς πιάνου και κιθάρας. Ο φετινός θα πραγματοποιηθεί 24-26 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον "Ιανό" της Αθήνας, (Σταδίου 24) ενώ θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του "Ιανού". Οι τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητες (6971987543, Κατερίνα Παπαδάκου).
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα πάει στον Φλοίσβο

Ο γνωστός καραγκιοζοπαίκτης μετακομίζει στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου στο Πάρκο Φλοίσβου με ένα διαφορετικό έργο θεάτρου σκιών για κάθε βραδιά του καλοκαιριού.

22/05/2022

Οι "The Page Of Cups" ξεπερνούν τα όρια μεταξύ του πραγματικού και φαντασιακού στο "The Intermission"

Το πενταμελές συγκρότημα The Page Of Cups παρουσιάζει τα τέσσερα πρώτα τους single με τη συμμετοχή της ράπερ Mi55t.

"Καλοκαίρι από πηλό στον "Ανθρώπινο Κήπο"

Στα εργαστήρια πηλού στον πολυχώρο της ΚοινΣεπ "Ανθρώπινος Κήπος", με την καθοδήγηση της εικαστικού Μαργαρίτας Σαμαρά, τα παιδιά πλάθουν το καλοκαίρι με πηλό.

"Ρεμπέτικα συναξάρια": Η παράδοση του ρεμπέτικου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Εργαστήρια-ομιλίες, θεατρικά και μουσικά αναλόγια συνθέτουν το πρόγραμμα της τριήμερης διοργάνωσης που είναι αφιερωμένη στο ρεμπέτικο.

Το μουσικό μανιφέστο του Κέντρικ Λαμάρ

O Kung-Fu Kenny επέστρεψε επιτέλους με το Mr. Morale and the Big Steppers για να μας τροφοδοτήσει με ωφέλιμο υλικό για σκέψη.

Τα μουσικά φεστιβάλ του 2022

Οι μουσικές διοργανώσεις σε Ευρώπη και Αμερική που κέντρισαν το ενδιαφέρον μας.

Η ομάδα Κοπέρνικος γιορτάζει 15 χρόνια με μια παράσταση - συναυλία για τα παιδιά

"Μουσικά κι ανάποδα" ονομάζεται η ευφάνταστη μουσικοθεατρική παράσταση που παρουσιάζει στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" η αγαπημένη ομάδα θεάτρου για παιδιά.