Ακρόαση από το Μικρό Εθνικό για τη νέα σεζόν 2022-2023

Το Εθνικό Θέατρο αναζητά επαγγελματίες ηθοποιούς ανεξαρτήτως φύλου για τις ανάγκες της θεατρικής παράστασης για παιδιά που θα σκηνοθετήσει η Ιώ Βουλγαράκη τον επόμενο χειμώνα.

Οι πρωταγωνιστές του Μικρού Εθνικού μας προσκαλούν στο Φεστιβάλ τους!

Το Εθνικό Θέατρο αναζητά επαγγελματίες ηθοποιούς για τις ανάγκες της νέας του θεατρικής παραγωγής για παιδιά, που θα παρουσιαστεί στο Μικρό Εθνικό την καλλιτεχνική περίοδο 2022-2023, σε σκηνοθεσία της Ιούς Βουλγαράκη. Πιο συγκεκριμένα, για τους κεντρικούς ρόλους του έργου αναζητώνται ηθοποιοί ανεξαρτήτως φύλου, σκηνικής ηλικίας έως 18 ετών, καθώς πρόκειται, όπως περιγράφονται οι ρόλοι από τον συγγραφέα, για "νεαρούς εφήβους". Επίσης, για τη συμπλήρωση του θιάσου χρειάζεται και μια γυναίκα επαγγελματίας ηθοποιός σκηνικής ηλικίας 25-35 ετών, με πολύ καλή γνώση κρουστών ή βιολιού. 

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για την ακρόαση

-Η πρώτη φάση της  ακρόασης θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από Πέμπτη 12 Μαΐου έως και Κυριακή 22 Μαΐου 2022. Όσοι/ες επιλεγούν θα ενημερωθούν για τις ακριβείς ημερομηνίες, οι οποίες ενδέχεται να διαφοροποιηθούν λόγω covid-19. 

-Οι δοκιμές της παραγωγής προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 2022. 

-Στις ακροάσεις θα κληθούν όσοι και όσες επιλεγούν μετά από αξιολόγηση του βιογραφικού τους. Η αξιολόγηση θα γίνει από τη σκηνοθέτη Ιώ Βουλγαράκη και τους καλλιτεχνικούς της συνεργάτες, την κινησιολόγο Κατερίνα Φώτη και τον συνθέτη Δημήτρη Τάσαινα.

-Στην πρώτη φάση όλοι οι υποψήφιοι/ες θα δοκιμαστούν σε ένα μονόλογο και ένα ελληνικό τραγούδι της επιλογής τους, που θα έχουν προετοιμάσει, καθώς και σε έναν κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό, ο οποίος θα ζητηθεί επιτόπου από τη χορογράφο της παράστασης Κατερίνα Φώτη. Το τραγούδι θα ερμηνευτεί χωρίς τη συνοδεία μουσικού οργάνου.
-Οι υποψήφιες από τις οποίες ζητείται η γνώση κρουστών ή βιολιού θα δοκιμαστούν επιπλέον σε ένα μουσικό κομμάτι της επιλογής τους.

-Στη δεύτερη φάση όλοι/όλες οι υποψήφιοι/ες που θα προκριθούν θα δοκιμαστούν σε έναν υποκριτικό αυτοσχεδιασμό και σε ερμηνεία παρτιτούρας.  Η παρτιτούρα, μία πρωτότυπη μουσική σύνθεση γραμμένη ειδικά για την παράσταση από τον συνθέτη Δημήτρη Τάσαινα, θα σταλεί από το γραφείο σκηνής σε όλους τους υποψήφιους της πρώτης φάσης, προκειμένου όποιος υποψήφιος το επιθυμεί να μπορεί να προετοιμαστεί για τη δεύτερη φάση.

-Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί σε ολιγομελείς ομάδες με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 7 άτομα. Η  συλλογή και η επεξεργασία  των στοιχείων προσωπικών δεδομένων (από το βιογραφικό κατά την αίτηση) θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνον για τη συγκεκριμένη διαδικασία της ακρόασης και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία άλλη επεξεργασία τους μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων.

 

Κατάθεση βιογραφικών

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους, και δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μία ολόσωμη και μία κοντινή) από την Τετάρτη 30 Μαρτίου μέχρι και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 ηλεκτρονικά στο email cv@n-t.gr, απαραιτήτως σημειώνοντας στο θέμα του email "ΑΚΡΟΑΣΗ-Μικρό Εθνικό-Παιδική Σκηνή". Βιογραφικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτά. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την ακρόαση θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά με email το διάστημα από 5 έως και 8 Μαΐου 2022 σχετικά με τη συμμετοχή τους ή όχι σε αυτή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.