Ματαιώνονται οι παραστάσεις για το "Αγόρι στο θεωρείο" αυτό το σαββατοκύριακο

Η παράσταση του Μικρού Εθνικού που μεταφέρει στη σκηνή το βραβευμένο λογοτεχνικό βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση, σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη, αναβάλλεται για λόγους ασθενείας.

Το αγόρι στο θεωρείο

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου "Το αγόρι στο θεωρείο" της Αγγελικής Δαρλάση, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Σοφίας Μαραθάκη στο Μικρό Εθνικό στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, αναβάλλονται για το προσεχές σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου λόγω ασθένειας μέλους του θιάσου. 

Οι θεατές μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Ticket Services στο 2107234567 για αντικατάσταση του εισιτηρίου τους. Εναλλακτικά, η επιστροφή του αντιτίμου σε όσους είχαν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια πραγματοποιείται στα σημεία προπώλησης όπου αγοράστηκαν. Για τα εισιτήρια μέσω διαδικτύου οι θεατές θα πρέπει να αποστείλουν email στη διεύθυνση cancel@ticketservices.gr αναφέροντας τον κωδικό συναλλαγής τους.

Το αγόρι στο θεωρείο
Ελίνα Γιουνανλή©

Η θεατρική μεταφορά του βραβευμένου λογοτεχνικού βιβλίου για παιδιά της Αγγελικής Δαρλάση θα συνεχίσει τις παραστάσεις της μέχρι και τις 17 Απριλίου. Εμπνευσμένο από το πραγματικό συμβάν της εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στο Δημοτικό Θέατρο Αθηνών το 1922, το μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε το 2017 αποτελεί ένα φόρο τιμής στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή που διασκευάζει για τη σκηνή η Άνδρη Θεοδότου και σκηνοθετεί η Σοφία Μαραθάκη με όχημα τη δράση, την αφήγηση, το χορό, τη ζωντανή μουσική, το τραγούδι και το παιχνίδι της μεταμόρφωσης.

Σε αυτή την ιστορία για την προσφυγιά, την απώλεια, την ανθρώπινη αλληλεγγύη και τη δύναμη της φαντασίας, συναντάμε ανθρώπους που επέζησαν από την Καταστροφή, οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο στα θεωρεία του Δημοτικού Θεάτρου της Αθήνας. Σε κάθε θεωρείο κρύβεται και μια ανθρώπινη ιστορία αλλά και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αγόρι που βιοπορίζεται ως τσιράκι στην αγορά, μια κοπέλα που όλο ράβει και ξηλώνει το πέπλο του νυφικού της, ένα κορίτσι που δεν μιλά αλλά μόνο τραγουδά και πολλοί ακόμα. Ανάμεσα τους η Αρετή και ο αδελφός της ο Δρόσος. Μια μέρα η Αρετή εξαφανίζεται μυστηριωδώς και όλοι μαζί θα βοηθήσουν τον Δρόσο να τη βρει. Καταλυτικός θα είναι ο ρόλος ενός μισοσκισμένου βιβλίου της "Τρικυμίας” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε μετάφραση του Ιάκωβου Πολυλά, που εξιστορεί τις περιπέτειες ενός πνεύματος, του Άριελ κι ενός μάγου, του Πρόσπερο, μέσα από το οποίο ο Δρόσος και οι φίλοι του ανακαλύπτουν την αλήθεια.

Πρωταγωνιστούν οι Ελένη Βλάχου, Νάντια Κατσούρα, Στάθης Κόικας, Σοφία Μαραθάκη, Μιχαήλ Μελίσσης, Βασίλης Μηλιώνης, Αθηνά Μουστάκα, Δανάη Σαριδάκη, Θάλεια Σταματέλου, Ρούλα Τσέρνου, Γιώργος Σύρμας, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη. Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Βασίλη Τζαβάρα ερμηνεύει ο ίδιος ζωντανά επί σκηνής με τον Μανώλη Χριστοδούλου.

Περισσότερες πληροφορίες

Το αγόρι στο θεωρείο

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 90 '

Το βραβευμένο παιδικό λογοτέχνημα του 2017 εμπνέεται από το πραγματικό συμβάν της εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στο Δημοτικό Θέατρο Αθηνών το 1922, σε μία παράσταση με δράση, αφήγηση, τραγούδι και χορό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".