Οδηγός Παιδιού

Βιβλιοπαρουσίαση του παιδικού λαϊκού παραμυθιού και θεατρικού έργου "Ο Σιμιγδαλένιος"

Το βιβλίο - ύμνος στη δύναμη της αγάπης που «διαβάζεται με ανοιχτή καρδιά» όπως δηλώνει ο συγγραφέας του, Αλέξανδρος Αδαμόπουλος, έκλεισε τα τριάντα του χρόνια.

μικρή πριγκήπισσα

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου (και ώρα 1 μ.μ.) στο βιβλιοπωλείο Μονόκλ, στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση του θεατρικού έργου που έχει αφήσει πίσω του ιστορία ογδόντα ετών "Ο Σιμιγδαλένιος", του συγγραφέα Αλέξανδρου Αδαμόπουλου. Με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα ετών από την πρώτη έκδοση του έργου, οι αναγνώστες θα μοιραστούν σε αυτή τη συνάντηση άγνωστες πτυχές και ιστορίες από την πορεία του θεατρικού έργου με τον συγγραφέα του βιβλίου, ενώ οι ηθοποιοί Κώστας Βασαρδάνης και Αντρέας Μαντάς θα διαβάσουν αποσπάσματα.

Η υπόθεση

Μια βασιλοπούλα παίρνει την απόφαση να πλάσει μόνη της τον άνδρα που θα παντρευτεί… με υλικά της τα αμύγδαλα τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Έτσι προέκυψε ο Σιμιγδαλένιος! Όμως η ζήλια για την ευτυχία τους, θα παρακινήσει μια άλλη βασιλοπούλα να κλέψει τον Σιμιγδαλένιο, και να τον οδηγήσει στην χώρα της "λήθης", εκεί όπου ο ήρωας θα ξεχάσει προσωρινά τη προηγούμενή του ζωή. Κάπου εκεί, στο ταξίδι της αναζήτησης της, η βασιλοπούλα με τη βοήθεια των συμμάχων της, του φεγγαριού, του ήλιου και των αστεριών, ψάχνει τον αγαπημένο της, ανακαλύπτοντας την δύναμη της αγάπης. 

Ο Σιμιγδαλένιος "είναι ένα στοίχημα: με τον εαυτό μου" παραδέχεται ο συγγραφέας, στο οπισθόφυλλο του βιβλίου. "Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ μου, ούτε με τα παραμύθια ούτε με τι μπορεί να δώσει ζωντανά στις μέρες μας η παράδοση από σκηνής. Ακόμα, δεν είχα επιχειρήσει ποτέ μου να γράψω έμμετρα και με ρίμα. Πίστευα πως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Φαίνεται πως δεν είναι έτσι. Κάποια πράγματα είναι πάντα εκεί μέσα μας. Αρκεί να σκύψουμε και να τα δούμε. Αρκεί να σκάψουμε και να τα βρούμε". 

Η εκδήλωση θα γίνει στον πεζόδρομο του Βιβλιοπωλείου, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας

Σημείο συνάντησης: Φειδίου 11, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί

Συνεχίζονται οι ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά με τις "Κυριακές στην Αθήνα"

Την πρώτη Κυριακή του καλοκαιριού, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν τα παιδιά σε ψυχαγωγικές δράσεις με οικολογικό αποτύπωμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/05/2022

Οι ιστορίες που ταξιδεύουν "Από Γενιά σε Γενιά"

Ένα διαγενεακό πρόγραμμα προφορικής ιστορίας φέρνει παιδιά από 5 έως 8 ετών σε επαφή με άτομα 3ης ηλικίας.

Ένα συναρπαστικό καλοκαίρι στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής

Δημιουργικές κατασκευές και άφθονο παιχνίδι έρχονται να δώσουν και φέτος χαρά στους μικρούς φίλους του μουσείου.

"Jurassic Adventures": Παίξε με "ολοζώντανους" δεινόσαυρους πάνω στη σκηνή

Η νέα παράσταση της Παιδικής Σκηνής του Φώτη Σπύρου βγαίνει σε περιοδεία και μας ταξιδεύει στην προϊστορική εποχή μέσα από τις περιπέτειες του Δόκτωρ Γκραντ με τους δεινόσαυρους σε ένα απομακρυσμένο νησί.

3 φεστιβάλ για παιδιά έρχονται αυτό το σαββατοκύριακο

Το 6ο Big Bang Festival στη Στέγη Ωνάση, το Bobos Arts Festival στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής και το Generations Family Festival στο ΚΠΙΣΝ πλημμυρίζουν την Αθήνα με δυνατά ντεσιμπέλ και γέλια.

Τα Summer Camps του φετινού καλοκαιριού

Τα summer camps που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας αυτό το καλοκαίρι περιλαμβάνουν επιστημονικά πειράματα, περιηγήσεις στις γειτονιές του κέντρου, αθλητικές δραστηριότητες, θεατρικά παιχνίδια, βουτιές στην πισίνα και άλλα πολλά.

Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα πάει στον Φλοίσβο

Ο γνωστός καραγκιοζοπαίκτης μετακομίζει στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου στο Πάρκο Φλοίσβου με ένα διαφορετικό έργο θεάτρου σκιών για κάθε βραδιά του καλοκαιριού.