Βιβλιοπαρουσίαση του παιδικού λαϊκού παραμυθιού και θεατρικού έργου "Ο Σιμιγδαλένιος"

Το βιβλίο - ύμνος στη δύναμη της αγάπης που «διαβάζεται με ανοιχτή καρδιά» όπως δηλώνει ο συγγραφέας του, Αλέξανδρος Αδαμόπουλος, έκλεισε τα τριάντα του χρόνια.

μικρή πριγκήπισσα

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου (και ώρα 1 μ.μ.) στο βιβλιοπωλείο Μονόκλ, στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση του θεατρικού έργου που έχει αφήσει πίσω του ιστορία ογδόντα ετών "Ο Σιμιγδαλένιος", του συγγραφέα Αλέξανδρου Αδαμόπουλου. Με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα ετών από την πρώτη έκδοση του έργου, οι αναγνώστες θα μοιραστούν σε αυτή τη συνάντηση άγνωστες πτυχές και ιστορίες από την πορεία του θεατρικού έργου με τον συγγραφέα του βιβλίου, ενώ οι ηθοποιοί Κώστας Βασαρδάνης και Αντρέας Μαντάς θα διαβάσουν αποσπάσματα.

Η υπόθεση

Μια βασιλοπούλα παίρνει την απόφαση να πλάσει μόνη της τον άνδρα που θα παντρευτεί… με υλικά της τα αμύγδαλα τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Έτσι προέκυψε ο Σιμιγδαλένιος! Όμως η ζήλια για την ευτυχία τους, θα παρακινήσει μια άλλη βασιλοπούλα να κλέψει τον Σιμιγδαλένιο, και να τον οδηγήσει στην χώρα της "λήθης", εκεί όπου ο ήρωας θα ξεχάσει προσωρινά τη προηγούμενή του ζωή. Κάπου εκεί, στο ταξίδι της αναζήτησης της, η βασιλοπούλα με τη βοήθεια των συμμάχων της, του φεγγαριού, του ήλιου και των αστεριών, ψάχνει τον αγαπημένο της, ανακαλύπτοντας την δύναμη της αγάπης. 

Ο Σιμιγδαλένιος "είναι ένα στοίχημα: με τον εαυτό μου" παραδέχεται ο συγγραφέας, στο οπισθόφυλλο του βιβλίου. "Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ μου, ούτε με τα παραμύθια ούτε με τι μπορεί να δώσει ζωντανά στις μέρες μας η παράδοση από σκηνής. Ακόμα, δεν είχα επιχειρήσει ποτέ μου να γράψω έμμετρα και με ρίμα. Πίστευα πως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Φαίνεται πως δεν είναι έτσι. Κάποια πράγματα είναι πάντα εκεί μέσα μας. Αρκεί να σκύψουμε και να τα δούμε. Αρκεί να σκάψουμε και να τα βρούμε". 

Η εκδήλωση θα γίνει στον πεζόδρομο του Βιβλιοπωλείου, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας

Σημείο συνάντησης: Φειδίου 11, Αθήνα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μη χάσετε τα διαδικτυακά εργαστήρια του Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Κάθε εργαστήριο Σαββάτου είναι αυτοτελές αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της εγγραφής σε κύκλο εργαστηρίων με μειωμένο συνολικό κόστος παρακολούθησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση "Το γαϊτανάκι της αποκριάς" επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, εργαστήρια, περιήγηση στους χώρους του Μεγάρου, γνωριμία με τους συντελεστές των εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού προγράμματος, είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις δράσεις που θα δούμε προσεχώς.