Οδηγός Παιδιού

Η Σάσα Βούλγαρη εμπνέεται και αφηγείται ανάμεσα σε Έργα Τέχνης

Μια διαισθητική εμπειρία για παιδιά και ενήλικες

ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη παρουσιάζει στις 21 Ιανουαρίου στις 7μ.μ. μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Η Σάσα Βούλγαρη αφηγείται μαγικές ιστορίες τονίζοντας ότι κάθε έργο τέχνης κρύβει τα υπέροχα μυστικά του, έχει την κρυφή του ζωή, που ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας αν ξέρουμε πού και πώς να κοιτάξουμε… Η έμπνευση, η ψυχή του καλλιτέχνη, η ιστορία πίσω από το έργο, οι συγκυρίες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε ένα έργο. 

Ο Μέγας Αλέξανδρος πλάι στον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη, βυζαντινοί βασιλιάδες μαζί με αρχαίους Έλληνες, φουρνάρηδες, τσομπάνηδες, τσαγκάρηδες. Όλοι ζωγραφιστοί, πλέουν στα γαλάζια χρώματα της Ελλάδας, χαιρετούν από μακριά και γνέφουν στους ακροατές, γιατί ο Θεόφιλος, ο ταπεινός ζωγράφος, τα ιστόρησε όλα αυτά με τις μπογιές του. Και τώρα η Σάσα η παραμυθού στο πλαίσιο της έκθεσης "Θεόφιλος | Ο Τσολιάς της Ζωγραφικής" αφηγείται αφηγηθεί τις ιστορίες του.

Στο πρόγραμμα τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας των επισκεπτών και των εργαζομένων από την Covid-19.

Ποιά είναι η Σάσα Βούλγαρη;

Η Σάσα Βούλγαρη είναι προφορική αφηγήτρια, πρωτοπόρος της νεο–αφήγησης στην Ελλάδα από το 1993, ψυχοπαιδαγωγός, συντονίστρια επιμορφώσεων-εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ανέπτυξε και διδάσκει τη δική της Μέθοδο Εκπαίδευσης στην Τέχνη της Αφήγησης και στη Δημιουργική Γραφή. Αφηγείται αξιοποιώντας πλούσιες θεματικές για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Η πλούσια πορεία της αριθμεί πολυετείς και σταθερές συνεργασίες με Μουσεία και Πολιτιστικά Ιδρύματα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αφηγήθηκε 13 ελληνικά παραμύθια στην σειρά της ΕΤ1 "Ψέμματα κι Αλήθεια έτσι ειν΄ τα Παραμύθια", 1998, σκηνοθεσία Μάνθου Σαντοριναίου που επαναλαμβάνεται ακόμα. Ήταν δύο φορές υποψήφια (2014 & 2015) της SCBWI – Greece για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award, για το σύνολο του έργου της.

Info: Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα. 21 Ιανουαρίου 2022, 7μ.μ. - 8μ.μ.. Για παιδιά από 6 έως 12 ετών και γονείς. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί

6ο Big Bang Festival: Το ευρωπαϊκό φεστιβάλ μουσικής για παιδιά μεταμορφώνει τη Στέγη μια ατελείωτη περιπέτεια

Για 6η χρονιά η γειτονιά του Νέου Κόσμου – από τη Στέγη και το Galaxy Studio μέχρι το Πάρκο Δουργουτίου και το Galaxy Corner - παιδιά, γονείς και μουσικοί γίνονται μια πρωτότυπη μπάντα.

19/05/2022

Εργαστήρια για παιδιά τον Μάιο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Οι βιωματικές δράσεις και τα εργαστήρια συνεχίζονται στο νέο χώρο του Μουσείου, στην Πλάκα.

Μυστήρια και επιστημονικά πειράματα στη θερινή κατασκήνωση του "Ελληνικού Κόσμου"

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του "Ελληνικού Κόσμου" επιστρέφει ανανεωμένη, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η ομάδα Κοπέρνικος γιορτάζει 15 χρόνια με μια παράσταση - συναυλία για τα παιδιά

"Μουσικά κι ανάποδα" ονομάζεται η ευφάνταστη μουσικοθεατρική παράσταση που παρουσιάζει στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" η αγαπημένη ομάδα θεάτρου για παιδιά.

Το Θέατρο Ημέρας γίνεται 30 και το γιορτάζει με νέο τριήμερο φεστιβάλ θεατρικού παιχνιδιού

Η καρδιά του θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους χτυπά στο Θέατρο της Ημέρας στο 1ο φεστιβάλ "Αφήνω Ίχνη", με επιστημονική ημερίδα, βιωματικό σεμινάριο για ενήλικες και πολλές άλλες δράσεις.

Ζήστε το πιο ξεκούραστο και δημιουργικό καλοκαίρι στο Art Summer Camp 2!

Μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία στον Πολυχώρο Τέχνης Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, με ένα πρόγραμμα για παιδιά 5-9 ετών, σχεδιασμένο από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος.

Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ένα πρωτότυπο εικαστικό εργαστήριo για εφήβους θα πραγματοποιηθεί στους εξωτερικούς χώρους της Τεχνόπολης.