Ο Ηλίας Καρελλάς μας παρασύρει με τον "Ήχο των σκιών" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο γνωστός σκιοπαίκτης μας καλεί μαζί με την ομάδα του να μάθουμε τα πάντα για τους ήχους και τις φωνές που ακούμε στο θέατρο σκιών σε μια πρωτότυπη εκπαιδευτική παράσταση.

Ηλίας Καρελλάς: «Ο Καραγκιόζης είναι μια μικρή, καλή επιθεώρηση»

"Δες την παράσταση, άκου τον ήχο, παίξε κι εσύ!” μας φωνάζει ο Ηλίας Καρελλάς από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου παρουσιάζει την πρωτότυπη εκπαιδευτική παράσταση "Ο ήχος των σκιών" από τις 29 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο. Η νέα συμπαραγωγή του Θιάσου Ηλία Καρελλά με το Μέγαρο εμπνέεται από τον ήχο, ένα από τα σημαντικότερα συστατικά μιας παράστασης θεάτρου σκιών, ενώ συνοδεύεται και από ένα ξεχωριστό εργαστήριο.

Όσα κρύβονται πίσω από τον μπερντέ, από το πως ένας μόνο άνθρωπος δίνει τη φωνή του σε τόσες διαφορετικές φιγούρες μέχρι το πως παράγονται ζωντανά όλοι οι ήχοι της παράστασης, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζονται με τα ηχητικά και τα οπτικά εφέ, γίνονται το υλικό του γνωστού σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη, μέσα από το οποίο εκπληρώνει το στόχο του "η παράδοση του θεάτρου σκιών να μην μένει στο μουσείο, αλλά να χρησιμοποιείται σε μια παράσταση που αφορά τα παιδιά και το κοινό του σήμερα”, όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξη του στο "α”

Οι γιγαντοφιγούρες του Καραγκιόζη και της παρέας του θα είναι αρωγοί σε αυτό το γεμάτο ρυθμό και μελωδίες ταξίδι που αποκαλύπτει στα παιδιά κάθε ηλικίας τα μυστικά του συναρπαστικού κόσμου του θεάτρου σκιών. 

Αρετή Κετιμέ
Stefan Hantel

Μουσική συνοδοιπόρος του Ηλία Καρελλά θα είναι για άλλη μια φορά η Αρετή Κετιμέ με τη μαγευτική φωνή και το σαντούρι της. Συμμετέχουν οι ταλαντούχοι μουσικοί Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν) και Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα/λάφτα), καθώς και ο σκιοπαίκτης Νικόλας Τζιβελέκης

Νικόλας Τζιβελέκης
Χαρά Τζιβελέκη

Την παράσταση συμπληρώνει ένα εργαστήριο θεάτρου σκιών που απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών, το οποίο διοργανώνεται στην Αίθουσα Εκπαιδευτικών του Μεγάρου στις 12 και 26 Φεβρουαρίου καθώς και στις 13 Μαρτίου (4 μ.μ., διάρκεια: 60 λεπτά). Μέσα από το εργαστήριο τα παιδιά θα μάθουν από ποια υλικά φτιάχνεται μια φιγούρα, πώς κινείται, πώς γίνονται οι φωνές, κατασκευάζοντας και τη δική τους φιγούρα με τον αγαπημένο τους ήρωα. Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εργαστηρίου υπογράφουν οι Ηλίας Καρελλάς, Όλγα Παπαθεοδώρου και Νικόλας Τζιβελέκης.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο ήχος των σκιών

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 90 '

Ο Ηλ. Καρελλάς δημιουργεί μια εκπαιδευτική παράσταση γεμάτη ρυθμό και γιγαντοφιγούρες του Καραγκιόζη που εμπνέεται από τους ήχους που συναντάμε στο θέατρο σκιών. Με την Αρ. Κετιμέ στο τραγούδι και το σαντούρι.

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.