Η "Ωραιότερη ιστορία του κόσμου" παίζεται στο Πόρτα

«Μαγικό κύκλο ή η ωραιότερη ιστορία του κόσμου και άλλα τέτοια παραμύθια»

Το παιδικό θέατρο πάντα κρατάει μια σημαντική θέση στις δραστηριότητές του σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του θέατρου Πόρτα Θωμά Μοσχόπουλου. Του αρέσει να σκηνοθετεί αλλά και να γράφει ιστορίες που έχουν μεγάλη αξία για την ανάπτυξη της προσωπικότητας και της δημιουργικής φαντασίας των παιδιών. Χωρίς να κάνει εκπτώσεις σε επίπεδο παραγωγής δίνει αξία στην ανάγκη της κοινωνικής /ιδεολογικής διαπαιδαγώγηση με θέματα που θα ευαισθητοποιήσουν, θα προβληματίσουν, θα κινητοποιήσουν τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες με ένα τρόπο μαγικό.

Για θεατές 5 έως 105 ετών είναι το έργο του "Ο μαγικός κύκλο ή η ωραιότερη ιστορία του κόσμου και άλλα τέτοια παραμύθια" μια ιστορία θέατρου μέσα μέσα στο θέατρο. Σε ένα έναν τόπο έρημο σκοτεινό και άδειο (ή μήπως σε μια άδεια σκηνή θεάτρου;) φτάνουν επτά άνθρωποι ταλαίπωροι,  κυνηγημένοι, σκονισμένοι, εξαντλημένοι, πεινασμένοι και κυρίως πολύ πολύ φοβισμένοι. Από τα ρούχα που φορούν, παρότι τώρα σέρνονται κουρελιασμένα, βρώμικα και λίγο αταίριαστα πάνω τους, μπορεί εύκολα να μαντέψει κανείς πως πρέπει κάποτε να έζησαν μεγάλες δόξες. Μάλλον πρόκειται για παλιούς βασιλιάδες, πριγκίπισσες, γενναίους ιππότες, σοφούς μάγους και πλούσιες αρχόντισσες, που τους έπληξε μια μεγάλη συμφορά ή μια ξαφνική καταστροφή (ή μήπως είναι απλώς ένας θίασος άνεργων περιπλανώμενων θεατρίνων, που ψάχνει μέρος για να στήσει την παράστασή του;). Ψάχνουν πάντως. Ψάχνουν να σωθούν; Να κρυφτούν; Να ξεχάσουν χωρίς να ξεχαστούν; Ένα, όμως, γνωρίζουμε στα σίγουρα: ψάχνουν να βρουν την ωραιότερη ιστορία του κόσμου. ("Να την κάνουν τι;" θα ρωτούσε κάποιος περίεργος και λίγο ενοχλητικός αλλά… αν δεν αφήσουμε και λίγο μυστικό να αιωρείται, τι ενδιαφέρον απομένει σε μια ιστορία μυστηρίου;) Ένα μπορούμε, πάντως, να αποκαλύψουμε για την ώρα. Κάτι ακόμα πιο μυστηριώδες που τους συνέβη. Εκεί που επικρατούσε σκοτάδι μέσα, έξω κι ολόγυρα στους επτά ήρωές μας, εντελώς ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά τους, κατάχαμα, ένας ολοστρόγγυλος φωτεινός κύκλος. Κανείς δεν ξέρει από πού φωτίζει και πώς φέγγει. Αλλά…όποιος πατάει μέσα στον κύκλο αυτόν και τον λούζει το φως του, αυτομάτως κάτι παθαίνει… Σαν να μεταμορφώνεται! Δείτε τη συνέχεια στη σκηνή με πρωταγωνιστές τους Ελένη Δαφνή, Σπύρο Μαραγκουδάκη, Μαρία Μοσχούρη, Άλκη Μπακογιάννη, Γιώργο Μπουφίδη, Παύλο Παυλίδη, Πολύκαρπο Φιλιππίδη.

Η παράσταση παίζεται κάθε Σάββατο στις 15.00 και Κυριακή στις 11.00 & στις 15.00. Την περίοδο των γιορτών προστέθηκαν έξτρα παραστάσεις: 
Σάββατο 1/1 στις 17:00, Κυριακή 2/1 στις 11:00 & 15:00, Δευτέρα 3/1 στις 17:00, Τρίτη 4/1 στις 17:00, Πέμπτη 6/1στις 15:00, Σάββατο 8/1 στις 15:00 και 
Κυριακή 9/1 στις 11:00 & 15:00.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Ο μαγικός κύκλος ή η ωραιότερη ιστορία του κόσμου και άλλα τέτοια παραμύθια

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 80 '

Επτά ήρωες που μοιάζουν με παλιούς βασιλιάδες, πριγκίπισσες και ιππότες βρίσκουν καταφύγιο σ' έναν έρημο τόπο που θα μπορούσε να είναι μια άδεια θεατρική σκηνή, κι εκείνοι ένας περιπλανώμενος θίασος.

Πόρτα

Λεωφ. Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.