Αυτό το webinar σας μαθαίνει τα πάντα για το σεξ, τις σχέσεις και τους νέους

Εγγραφείτε στο σεμινάριο της ψυχοθεραπεύτριας Μαριαλένας Σπυροπούλου που θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αναζητάτε εάν είστε γονείς ή εκπαιδευτικοί.

Αυτό το webinar σας μαθαίνει τα πάντα για το σεξ, τις σχέσεις και τους νέους

Εάν είστε γονείς, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες υγείας ή φοιτητές με άλυτες απορίες για τις σχέσεις και το σεξ το webinar της Μαριαλένας Σπυροπούλου υπόσχεται να σας δώσει όλες τις απαντήσεις.

Το διαδικτυακό σεμινάριο διεξάγεται στις 29/10 (18.00-20.00) στο πλαίσιο των δράσεων του KinderDocs, πλαισιώνεται από την προβολή της μικρού μήκους ταινίας «Foreplay» (Αν βαν Κάμπενχουτ, 2019). Το φιλμ δίνει μια πολύ καλή εικόνα του τρόπου διδασκαλίας του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής σε πέντε διαφορετικά σχολεία της Ολλανδίας, ενώ δίνεται έμφαση στις αντιδράσεις των μαθητών και στις συζητήσεις με τους διδάσκοντες.

Πρόκειται για την κατάλληλη εισαγωγή σε όσα έχει να πει η κ. Σπυροπούλου, η οποία διαθέτει πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και παράλληλα συνεργάζεται με τη Vogue σε θέματα ψυχολογίας και «τέχνης» της ζωής, αλλά και με την Καθημερινή πάνω σε άρθρα ψυχανάλυσης και λογοτεχνίας. Το 2016 υπέγραψε τη νουβέλα «Ρου», δύο χρόνια αργότερα εμπνεύστηκε το ψυχαναλυτικό παραμύθι «Ο Μαγικός καθρέφτης», ενώ μες το 2020 αναμένεται η κυκλοφορία του δεύτερους βιβλίου της.

Αυτό το webinar σας μαθαίνει τα πάντα για το σεξ, τις σχέσεις και τους νέους - εικόνα 1

Όπως περιγράφει η ίδια η κ. Σπυροπούλου τη λογική του webinar: «Για τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε. Πολύ συχνά το σχολείο αφήνει απ' έξω συζητήσεις για το θάνατο, τη γέννηση, την αναπαραγωγή και τη σεξουαλικότητα. Ζητήματα που μας απασχολούν όλους από την πρώτη στιγμή της ζωής μας μέχρι και την τελευταία. Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι να μυήσει τους εκπαιδευτικούς στη σκέψη ότι η σεξουαλικότητα δεν αφορά μόνον στη σεξουαλική πράξη, αλλά είναι η εφόρμηση που συνδέεται με τη ζωή. Ότι το σώμα δεν είναι μόνον σώμα αλλά συνδέεται απευθείας με την ψυχή και τα συναισθήματα και μαζί σμιλεύονται. Να μιλήσουμε στα παιδιά για το παιχνίδι της ζωής που μέσα του εμπεριέχεται το σεξουαλικό παιχνίδι, αναγκαίο για την ισορροπία μας και την ευτυχία μας, εκτός από την ανθρώπινη αναπαραγωγή. Τέλος, το σεμινάριο στοχεύει να μιλήσει για τα φύλα και τις διαφορές τους εν τάχει και να τονίσει τη σημασία του ορίου και του σεβασμού, και ότι αυτά τα μαθήματα είναι καλό να λαμβάνονται από τις πολύ τρυφερές ηλικίες».

Το webinar θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται εδώ. Το κόστος είναι στα € 40. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2107219909 ή μέσω e-mail στη διεύθυνση info@kinderdocs.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

23/09/2022

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την σχολική χρονιά 2022-2023 τα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους.

Δείτε τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος Θεοχαράκη για τον Οκτώβριο

Τα παιδιά γνωρίζουν τον θαυμαστό κόσμο των τεχνών μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια.

Το 1ο Διαδραστικό και Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ με σκύλους θεραπείας

Η πρωτοβουλία που υλοποιείται με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών, πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά εντός του χώρου του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων.

"Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας": Μια παράσταση που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα

Το θεατρικό σε σκηνοθεσία Στέφανου Παπατρέχα και Νάντιας Δαλκυριάδου κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Άβατον.

Τα Ηράκλεια 2022 είναι αφιερωμένα στα παιδιά και την παράδοση

Με ένα ακόμα τριήμερο αφιερωμένο στην παράδοση, κυρίως όμως, στα παιδιά συνεχίζεται το ετήσιο, μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Ο Μάικ ο Φασολάκης κάνει "Πάρτυ!" στο θέατρο Ήβη

Κάθε Σάββατο και Κυριακή ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών που δημιούργησε η Μαρί Κωνσταντάτου επιστρέφει για να μας διηγηθεί τις νέες του περιπέτειες.