Αυτό το webinar σας μαθαίνει τα πάντα για το σεξ, τις σχέσεις και τους νέους

Εγγραφείτε στο σεμινάριο της ψυχοθεραπεύτριας Μαριαλένας Σπυροπούλου που θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αναζητάτε εάν είστε γονείς ή εκπαιδευτικοί.

Αυτό το webinar σας μαθαίνει τα πάντα για το σεξ, τις σχέσεις και τους νέους

Εάν είστε γονείς, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες υγείας ή φοιτητές με άλυτες απορίες για τις σχέσεις και το σεξ το webinar της Μαριαλένας Σπυροπούλου υπόσχεται να σας δώσει όλες τις απαντήσεις.

Το διαδικτυακό σεμινάριο διεξάγεται στις 29/10 (18.00-20.00) στο πλαίσιο των δράσεων του KinderDocs, πλαισιώνεται από την προβολή της μικρού μήκους ταινίας «Foreplay» (Αν βαν Κάμπενχουτ, 2019). Το φιλμ δίνει μια πολύ καλή εικόνα του τρόπου διδασκαλίας του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής σε πέντε διαφορετικά σχολεία της Ολλανδίας, ενώ δίνεται έμφαση στις αντιδράσεις των μαθητών και στις συζητήσεις με τους διδάσκοντες.

Πρόκειται για την κατάλληλη εισαγωγή σε όσα έχει να πει η κ. Σπυροπούλου, η οποία διαθέτει πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και παράλληλα συνεργάζεται με τη Vogue σε θέματα ψυχολογίας και «τέχνης» της ζωής, αλλά και με την Καθημερινή πάνω σε άρθρα ψυχανάλυσης και λογοτεχνίας. Το 2016 υπέγραψε τη νουβέλα «Ρου», δύο χρόνια αργότερα εμπνεύστηκε το ψυχαναλυτικό παραμύθι «Ο Μαγικός καθρέφτης», ενώ μες το 2020 αναμένεται η κυκλοφορία του δεύτερους βιβλίου της.

Αυτό το webinar σας μαθαίνει τα πάντα για το σεξ, τις σχέσεις και τους νέους - εικόνα 1

Όπως περιγράφει η ίδια η κ. Σπυροπούλου τη λογική του webinar: «Για τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε. Πολύ συχνά το σχολείο αφήνει απ' έξω συζητήσεις για το θάνατο, τη γέννηση, την αναπαραγωγή και τη σεξουαλικότητα. Ζητήματα που μας απασχολούν όλους από την πρώτη στιγμή της ζωής μας μέχρι και την τελευταία. Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι να μυήσει τους εκπαιδευτικούς στη σκέψη ότι η σεξουαλικότητα δεν αφορά μόνον στη σεξουαλική πράξη, αλλά είναι η εφόρμηση που συνδέεται με τη ζωή. Ότι το σώμα δεν είναι μόνον σώμα αλλά συνδέεται απευθείας με την ψυχή και τα συναισθήματα και μαζί σμιλεύονται. Να μιλήσουμε στα παιδιά για το παιχνίδι της ζωής που μέσα του εμπεριέχεται το σεξουαλικό παιχνίδι, αναγκαίο για την ισορροπία μας και την ευτυχία μας, εκτός από την ανθρώπινη αναπαραγωγή. Τέλος, το σεμινάριο στοχεύει να μιλήσει για τα φύλα και τις διαφορές τους εν τάχει και να τονίσει τη σημασία του ορίου και του σεβασμού, και ότι αυτά τα μαθήματα είναι καλό να λαμβάνονται από τις πολύ τρυφερές ηλικίες».

Το webinar θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται εδώ. Το κόστος είναι στα € 40. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2107219909 ή μέσω e-mail στη διεύθυνση info@kinderdocs.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.