«ΑλλάΖω Σελίδα»: Τα παιδιά αλλάζουν τον κόσμο με την Εθνική Βιβλιοθήκη

Σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΒΕ καλεί τους πολίτες του αύριο να αλλάξουν σελίδα στον πλανήτη.

«ΑλλάΖω Σελίδα»: Τα παιδιά αλλάζουν τον κόσμο με την Εθνική Βιβλιοθήκη

Με στόχο ένα καλύτερο μέλλον όπου ο πλανήτης δεν θα ασφυκτιά από την αλόγιστη σπατάλη πόρων και τη μόλυνση, το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας καλεί τους πολίτες του αύριο να αλλάξουν σελίδα. Σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, από αυτόν το μήνα μέχρι και τον Ιανουάριο του 2021, παιδιά και έφηβοι ανά την Ελλάδα παίρνουν μέρος σε εργαστήρια-δράσεις ώστε να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, να ευαισθητοποιηθούν και να μυηθούν σε έναν νέο, περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο σκέψης.

«ΑλλάΖω Σελίδα», όπως λέει ο προτρεπτικός τίτλος του προγράμματος, έμπνευση για το οποίο αποτέλεσαν οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ που συνυπέγραψαν χώρες από όλο τον κόσμο το 2015 στην Ατζέντα του 2030, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Μπορούμε να σκεφτούμε μια νέα Γη που θα σφύζει από ζωή, οι άνθρωποι θα συνεργάζονται αρμονικά για το κοινό καλό και όλοι θα έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και υγιεινή τροφή, σε φθηνή και καθαρή ενέργεια, σε αξιοπρεπή εργασία; Κάθε μήνας αντιμετωπίζεται ως σελίδα σε αυτό το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης του οποίου οι δράσεις διασκορπίζονται στις βιβλιοθήκες του δικτύου, υπό το συντονισμό της ΕΒΕ.

«ΑλλάΖω Σελίδα»: Τα παιδιά αλλάζουν τον κόσμο με την Εθνική Βιβλιοθήκη - εικόνα 1

Η πρώτη δράση του Μαρτίου μόλις ολοκληρώθηκε και έπονται ακόμη τρεις: μια «Εισαγωγή στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης» για τους μικρούς συμμετέχοντες, «Αν οι αξίες μου γίνονταν τέχνη...» όπου αξίες από όλο τον κόσμο αναδύονται και «Το Τangram του εαυτού μου», ένα εργαστήριο που βοηθάει να καλλιεργηθεί η εκτίμηση, η περιέργεια και ο σεβασμός για την πολιτισμική ποικιλομορφία και το παγκόσμιο πολιτισμό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος οι επί μέρους βιβλιοθήκες συντονίζουν τη δράση τους βάση της γενικής θεματικής (αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα), προγραμματίζοντας από εργαστήρια εικαστικών, δημιουργικής γραφής και μαθηματικών έως μουσικής, φωτογραφίας ή μαγειρικής, ενώ η αποκορύφωση αναμένεται με τη Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2020 (Ιούνιος - Σεπτέμβριος), όταν θα σημειωθούν πάμπολλες κι απανωτές δημιουργικές δράσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.