Αριστοφάνης για αρχάριους στις παιδικές σκηνές

Οι «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» και η «Νεφελοκουκοχώρα» μεταφέρουν στα παιδιά με κατανοητό τρόπου τους γνωστούς μας μύθους.

Αριστοφάνης για αρχάριους στις παιδικές σκηνές

«Νεφελοκουκοχώρα»

Ο Χάρης Ρώμας δημιουργεί ασταμάτητα τα τελευταία έντεκα χρόνια εμπνευσμένες παραστάσεις για παιδιά. Φέτος ­υπογράφει την ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία των «Ορνίθων» του Αριστοφάνη, μεταφέροντας με κατανοητό τρόπο στα παιδιά τις αρετές της ισοπολιτείας αλλά και την αξία της συνεργασίας μέσα από τη διεισδυτική σάτιρα του μεγάλου κωμωδιογράφου και τη μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου. (Αθηναΐς)

«Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη»

Αριστοφάνης για αρχάριους στις παιδικές σκηνές - εικόνα 1

Τέσσερα έργα του Αριστοφάνη ενέπνευσαν τον αείμνηστο Δημήτρη Ποταμίτη να φέρει μαζί στη σκηνή τέσσερις εμβληματικούς ήρωες του σατιρικού ποιητή. Ο Μέμος Μπεγνής και ο Νίκος Ορφανός πρωταγωνιστούν στο πολυεπίπεδο έργο, που μετατρέπεται σε μουσικοχορευτικό υπερθέαμα, με άλλους έντεκα ηθοποιούς, σε απόδοση και σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου και μουσική και τραγούδια του Γιάννη Ζουγανέλη. (Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος)

Περισσότερες πληροφορίες

Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα για όλη την οικογένεια, στο οποίο παρουσιάζονται τέσσερα έργα του Αριστοφάνη: «Ειρήνη», «Αχαρνής», «Πλούτος», «Όρνιθες».

Νεφελοκουκοχώρα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Eλεύθερη διασκευή των «Ορνίθων» του Αριστοφάνη σε μια παράσταση προσαρμοσμένη για παιδιά με βασικά μηνύματα την αλληλεγγύη, την αγάπη και το ομαδικό πνεύμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο σε όλη την Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα "Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο"

Ολοκληρώθηκε για 4η χρονιά το πρόγραμμα "Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο", μεγαλώνοντας τον αριθμό των σχολείων και των μαθητών που έρχονται σε επαφή με την θεατρική τέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/07/2022

Μικρός Νότος: "Το θέατρο για παιδιά είναι μια μεγάλη αγκαλιά συνύπαρξης και αποδοχής"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια και ηθοποιός του Μικρού Νότου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, δίνει στο "α" μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από τη δημιουργία της αγαπημένης θεατρικής ομάδας.

Παιδικά βιβλία για να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές βουτιές

Ιστορίες μυστηρίου, βιβλία δραστηριοτήτων, μυθιστορήματα φαντασίας και εικονογραφημένες διηγήσεις για να πάρετε μαζί με το αντηλιακό σας.

"Είναι αυτό τέχνη;": Nέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Μέσα από μια βιωματική διαδικασία, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη σύγχρονη τέχνη και αναπτύσσουν πολλαπλούς τρόπους προσέγγισης των έργων σύγχρονων καλλιτεχνών.

"Παίζουμε Κινηματογράφο;": Ένα παραμύθι μας συστήνει στον μαγικό κόσμο των ταινιών

Η Cinemathesis παρουσιάζει ένα από τα ελάχιστα παραμύθια για παιδιά που γράφτηκαν ποτέ στην Ελλάδα με επίκεντρο την τέχνη του κινηματογράφου.

Το "Αλαντίν The Show" περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύει σε μια θεαματική θεατρική παράσταση.

3 σχολεία ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για άθληση και παιχνίδι

Αυλές και γήπεδα γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή θα παραμείνουν ανοιχτά τα απογεύματα του Ιουλίου, προκειμένου τα παιδιά να έχουν περισσότερες επιλογές για παιχνίδι και απασχόληση τις ημέρες του καλοκαιριού.