Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (18-22/7)

Ακολουθούμε τα βήματα του Μονέ, χορεύουμε με χούλα χουπ, μαθαίνουμε σκάκι και απολαμβάνουμε ένα μουσικό ταξίδι από την Κρήτη ως το μπαρόκ στο καταπράσινο περιβάλλον του πάρκου.

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (18-22/7)

Ακολουθούμε τα βήματα του Μονέ, χορεύουμε με χούλα χουπ, μαθαίνουμε σκάκι και απολαμβάνουμε ένα μουσικό ταξίδι από την Κρήτη ως το μπαρόκ στο καταπράσινο περιβάλλον του πάρκου.

#1 Σχεδιάζω το δικό μου φυτολόγιο

Εξόρμηση στον Πευκώνα του ΚΠΙΣΝ και αποτύπωση στο χαρτί των σκιών που δημιουργούν τα δέντρα, φύλλα, φυτά και βότανα, δημιουργώντας ένα διαφορετικό φυτολόγιο, περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες «Εργαστήρια κάτω από τον μπλε ουρανό:Aυτο-σχέδιο φυτολόγιο» που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η εικαστικός Χριστίνα Τσινισιζέλη αυτήν την Παρασκευή 20/7. Φορέστε καπέλο και άνετα ρούχα!

i Παρασκευή 20/7 | 6.30 μ.μ-8.30 μ.μ. | Πευκώνας

#2 Μουσικό ταξίδι με τους Vamos Enseble και την Ιωάννα Φόρτη

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (18-22/7) - εικόνα 1

18 επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί, έρχονται από την Κρήτη στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ την Παρασκευή 20/7 για να παρουσιάσουν διαφορετικά είδη μουσικής, τα οποία... μπερδεύονται γλυκά (το ιρλανδέζικο φολκλόρ συναντά για παράδειγμα την παραδοσιακή ελληνική μουσική), παρέα με την Ιωάννα Φόρτη μια ιδιαίτερη καλλιτέχνιδα με μεγάλη εμπειρία σε ένα ευρύ ρεπερτόριο (από την όπερα ως το μπαρόκ, τη λόγιας, έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική και το μιούζικαλ).

i Παρασκευή 20/7 | 9.00 μ.μ. | Αγορά

#3 Στα βήματα του Μονέ!

Ακολουθώντας τα βήματα γνωστών υπαιθριστών και Ιμπρεσιονιστών όπως των Ντιεγκά και Ρενουάρ, απόψε Τετάρτη 18/7, αποτυπώνουμε μαζί με την εικαστικό Γεωργία Χατζηβασιλειάδη το παιχνίδισμα του φωτός με τη σκιά, και μυούμαστε στις βασικές τεχνικές του ελεύθερου σχεδίου χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ξηρά υλικά (κάρβουνο, γραφίτη, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ κλπ.) σε χαρτί. Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες.

i Τετάρτη 18/7 | 6.00-8.00 μ.μ. | Πάρκο

#4 Ρουά Ματ στο Πάρκο με ένα… γιγάντιο σκάκι

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (18-22/7) - εικόνα 2

Ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να μάθουν τα παιδιά σκάκι μας αποκαλύπτεται στον Πευκώνα την Κυριακή 22/7. Με την παρουσία ενός μεγάλου σκακιού με πιόνια σε μέγεθος ανθρώπου, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές στο «παιχνίδι του μυαλού» υπό την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών.

i Κυριακή 22 Ιουλίου | 7.00 μ.μ. – 7.30 μ.μ. και 7.30 μ.μ. – 8.00 μ.μ. για παιδιά 7-9 ετών 8.00 μ.μ. – 8.30 μ.μ. και 8.30 μ.μ. – 9.00 μ.μ. για παιδιά 10-12 ετών | Πευκώνας | Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας. Καλό είναι να είστε στο χώρο μισή ώρα νωρίτερα από την έναρξη.

#5 Hoop Dance Party

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (18-22/7) - εικόνα 3

Την Κυριακή 22/7 το απόγευμα στα Νότια Μονοπάτια, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να πειραματιστούν με ποικίλους τρόπους με το αγαπημένο τους «χούλα χουπ» και να γυμνάσουν σώμα και πνεύμα διασκεδάζοντας. Θα υπάρχουν διαθέσιμα χουλα χουπς για όλους τους συμμετέχοντες.

i Κυριακή 22 Ιουλίου | 7.00 μ.μ. – 8.30 μ.μ.| Είσοδος ελεύθερη | Νότια Μονοπάτια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.