Φέτος τον Μάιο γιορτάζουμε την εμπειρία της επικοινωνίας… με τη δύναμη της τεχνολογίας

Τα μουσεία όλου του κόσμου έχουν την τιμητική τους τον Μάιο, με το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ να προσκαλεί μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουν μαζί του, απολαμβάνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσειοπαιδαγωγικών δράσεων.

Φέτος τον Μάιο γιορτάζουμε την εμπειρία της επικοινωνίας… με τη δύναμη της τεχνολογίας

Όλα ξεκίνησαν πριν 41 χρόνια, όταν το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) εν έτη 1977 όρισε την 18η Μαίου ως παγκόσμια Διεθνής Ημέρα Μουσείων, με ελεύθερη είσοδο στα μουσεία, επιδιώκοντας να αναδείξει τον κομβικό ρόλο τους στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας. Το 2018 η γιορτή των μουσείων έχει γίνει πλέον θεσμός, με το ICOM να ρίχνει το βλέμμα του στο ψηφιακό μέλλον… Το φετινό θέμα της Ημέρας είναι «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», με το «δικό μας» Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ να είναι έχει την τιμητική του.

Γι’ αυτό και στις 17, 18, 19 και 20 Μαΐου, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ θα γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018 και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών με πολλές εκπλήξεις τεχνολογίας… Ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο και μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις που χρησιμοποιούν τη δύναμη της τεχνολογίας και απευθύνονται σε όλους: Mικρούς και μεγάλους, σχολικές ομάδες, οικογένειες, μεμονωμένους επισκέπτες και σε άτομα ηλικίας 55+.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με μοναδική υποχρέωση την έγκαιρη κράτηση στο www.otegroupmuseum.gr

Ας δούμε αναλυτικά τις θεματικές και τις δράσεις του τετραημέρου:

«Από τα αρχαία δίκτυα στα διαδίκτυα… και από την πυρσεία στο smartphone»

Φέτος τον Μάιο γιορτάζουμε την εμπειρία της επικοινωνίας… με τη δύναμη της τεχνολογίας - εικόνα 1

Η εφευρετικότητα του παρελθόντος συνδέεται άμεσα με την τεχνολογία του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Στον ανανεωμένο εκθεσιακό χώρο θα μάθουμε για την εξέλιξη από τα αρχαία δίκτυα στα διαδίκτυα και από τα sms της αρχαιότητας… στα σύγχρονα smartphones.

«Φτιάχνω ιστορίες τηλεπικοινωνιών στην άμμο»

(Μουσειοπαιδαγωγική δράση για παιδιά 4-7 ετών)

Φέτος τον Μάιο γιορτάζουμε την εμπειρία της επικοινωνίας… με τη δύναμη της τεχνολογίας - εικόνα 2

Μια δράση που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στο μουσείο μέσω μιας διαδρομής που ξεκινάει με μια σύντομη αφήγηση των αρχαίων και σύγχρονων δικτύων των τηλεπικοινωνιών και ολοκληρώνεται με το μηχάνημα επαυξημένης πραγματικότητας, sand box, με το οποίο τα παιδιά θα φτιάξουν τις δικές τους τηλεπικοινωνιακές διαδρομές στην άμμο!

«Διάλεξε την αγαπημένη σου διαδρομή»

(Μουσειοπαιδαγωγική δράση για γονείς και παιδιά 8-16 ετών)

Τα δίκτυα των τηλεπικοινωνιών μας εμπνέουν για να χαράξουμε διαφορετικές πορείες μέσα στον μουσειακό χώρο και να δούμε το μουσείο αλλιώς μέσα από τέσσερις εικοσιπεντάλεπτες διαφορετικές διαδρομές, όπως την ψηφιακή, την εικαστική, την ιστορική ή μία διαδρομή από την πυρσεία στο… smartphone!

«Και όμως κινείται…»

(Σχολικές ομάδες)

Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση που με τη βοήθεια της Commedia dell’ arte και τριών «εξωγήινων» από έναν μακρινό πλανήτη, παρουσιάζει όλη την ιστορία των τηλεπικοινωνιών.

«Ο γύρος των μουσείων του κόσμου σε 80 λεπτά»

(Εικαστικό εργαστήρι για μεγαλύτερες ηλικίες και παιδιά 5-13 ετών)

Φέτος τον Μάιο γιορτάζουμε την εμπειρία της επικοινωνίας… με τη δύναμη της τεχνολογίας - εικόνα 3

Πόσα μουσεία μπορούμε να επισκεφτούμε σε 80 λεπτά; Με τη βοήθεια των tablets του μουσείου, θα προσπαθήσουμε όχι μόνο να επισκεφτούμε αμέτρητες ψηφιακές συλλογές των μουσείων του κόσμου, αλλά και να δημιουργήσουμε το δικό μας κολάζ από τα εκθέματα που θα διαλέξουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/01/2023

Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, εργαστήρια, περιήγηση στους χώρους του Μεγάρου, γνωριμία με τους συντελεστές των εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού προγράμματος, είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις δράσεις που θα δούμε προσεχώς.

Μια αφηγηματική παράσταση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω και σε ενήλικες.

Θέατρο και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"

Δύο βρεφικά έργα, δύο θεατρικά έργα για παιδιά 3-10 ετών, και έξι διαφορετικά εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα για παιδιά από 2-12 ετών.