Φέτος τον Μάιο γιορτάζουμε την εμπειρία της επικοινωνίας… με τη δύναμη της τεχνολογίας

Τα μουσεία όλου του κόσμου έχουν την τιμητική τους τον Μάιο, με το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ να προσκαλεί μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουν μαζί του, απολαμβάνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσειοπαιδαγωγικών δράσεων.

Φέτος τον Μάιο γιορτάζουμε την εμπειρία της επικοινωνίας… με τη δύναμη της τεχνολογίας

Όλα ξεκίνησαν πριν 41 χρόνια, όταν το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) εν έτη 1977 όρισε την 18η Μαίου ως παγκόσμια Διεθνής Ημέρα Μουσείων, με ελεύθερη είσοδο στα μουσεία, επιδιώκοντας να αναδείξει τον κομβικό ρόλο τους στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας. Το 2018 η γιορτή των μουσείων έχει γίνει πλέον θεσμός, με το ICOM να ρίχνει το βλέμμα του στο ψηφιακό μέλλον… Το φετινό θέμα της Ημέρας είναι «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», με το «δικό μας» Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ να είναι έχει την τιμητική του.

Γι’ αυτό και στις 17, 18, 19 και 20 Μαΐου, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ θα γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018 και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών με πολλές εκπλήξεις τεχνολογίας… Ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο και μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις που χρησιμοποιούν τη δύναμη της τεχνολογίας και απευθύνονται σε όλους: Mικρούς και μεγάλους, σχολικές ομάδες, οικογένειες, μεμονωμένους επισκέπτες και σε άτομα ηλικίας 55+.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με μοναδική υποχρέωση την έγκαιρη κράτηση στο www.otegroupmuseum.gr

Ας δούμε αναλυτικά τις θεματικές και τις δράσεις του τετραημέρου:

«Από τα αρχαία δίκτυα στα διαδίκτυα… και από την πυρσεία στο smartphone»

Φέτος τον Μάιο γιορτάζουμε την εμπειρία της επικοινωνίας… με τη δύναμη της τεχνολογίας - εικόνα 1

Η εφευρετικότητα του παρελθόντος συνδέεται άμεσα με την τεχνολογία του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Στον ανανεωμένο εκθεσιακό χώρο θα μάθουμε για την εξέλιξη από τα αρχαία δίκτυα στα διαδίκτυα και από τα sms της αρχαιότητας… στα σύγχρονα smartphones.

«Φτιάχνω ιστορίες τηλεπικοινωνιών στην άμμο»

(Μουσειοπαιδαγωγική δράση για παιδιά 4-7 ετών)

Φέτος τον Μάιο γιορτάζουμε την εμπειρία της επικοινωνίας… με τη δύναμη της τεχνολογίας - εικόνα 2

Μια δράση που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στο μουσείο μέσω μιας διαδρομής που ξεκινάει με μια σύντομη αφήγηση των αρχαίων και σύγχρονων δικτύων των τηλεπικοινωνιών και ολοκληρώνεται με το μηχάνημα επαυξημένης πραγματικότητας, sand box, με το οποίο τα παιδιά θα φτιάξουν τις δικές τους τηλεπικοινωνιακές διαδρομές στην άμμο!

«Διάλεξε την αγαπημένη σου διαδρομή»

(Μουσειοπαιδαγωγική δράση για γονείς και παιδιά 8-16 ετών)

Τα δίκτυα των τηλεπικοινωνιών μας εμπνέουν για να χαράξουμε διαφορετικές πορείες μέσα στον μουσειακό χώρο και να δούμε το μουσείο αλλιώς μέσα από τέσσερις εικοσιπεντάλεπτες διαφορετικές διαδρομές, όπως την ψηφιακή, την εικαστική, την ιστορική ή μία διαδρομή από την πυρσεία στο… smartphone!

«Και όμως κινείται…»

(Σχολικές ομάδες)

Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση που με τη βοήθεια της Commedia dell’ arte και τριών «εξωγήινων» από έναν μακρινό πλανήτη, παρουσιάζει όλη την ιστορία των τηλεπικοινωνιών.

«Ο γύρος των μουσείων του κόσμου σε 80 λεπτά»

(Εικαστικό εργαστήρι για μεγαλύτερες ηλικίες και παιδιά 5-13 ετών)

Φέτος τον Μάιο γιορτάζουμε την εμπειρία της επικοινωνίας… με τη δύναμη της τεχνολογίας - εικόνα 3

Πόσα μουσεία μπορούμε να επισκεφτούμε σε 80 λεπτά; Με τη βοήθεια των tablets του μουσείου, θα προσπαθήσουμε όχι μόνο να επισκεφτούμε αμέτρητες ψηφιακές συλλογές των μουσείων του κόσμου, αλλά και να δημιουργήσουμε το δικό μας κολάζ από τα εκθέματα που θα διαλέξουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.