Ευφάνταστες και διδακτικές ιστορίες που αναδεικνύουν την αξία του βιβλίου

Επιλέξαμε τα καλύτερα παιδικά βιβλία από τις νέες κυκλοφορίες και σας τα παρουσιάζουμε.

Ευφάνταστες και διδακτικές ιστορίες που αναδεικνύουν την αξία του βιβλίου

Επιλέξαμε τα καλύτερα παιδικά βιβλία από τις νέες κυκλοφορίες και σας τα παρουσιάζουμε.

Το χρώμα της καρδιάς μου

Ευφάνταστες και διδακτικές ιστορίες που αναδεικνύουν την αξία του βιβλίου - εικόνα 1

Ο Πολ είναι ένα μικρό αγόρι με τόσο απαλή επιδερμίδα που ό,τι έχει στην καρδιά του φαίνεται στα μαγουλά του. Όταν ακούει ένα «όχι» πάντα ασπρίζει, σαν θυμώνει πρασινίζει ενώ με ένα φιλάκι κοκκινίζει. «Το χρώμα της καρδιάς μου» της Alice Brière-Haquet σε απόδοση στα ελληνικά Κατερίνας Σχινά είναι ένα παιδικό βιβλίο που «ξεχειλίζει» από χρώματα και συναισθήματα. Τον ήρωά μας, που θέλει να γυρίσει κάθε τόπο, τον γνωρίζουμε και μέσα από τις πολύχρωμες ζωγραφιές της Csil που έχει μάλιστα τιμηθεί και με το βραβείο Καλύτερου Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου των New York Times για «Την Κυρία Άιφελ».

«Το χρώμα της καρδιάς μου», εκδόσεις Παπαδόπουλος, € 11,99. Για παιδιά από 4 ετών.

Το άπειρο και εγώ

Ευφάνταστες και διδακτικές ιστορίες που αναδεικνύουν την αξία του βιβλίου - εικόνα 2

Έχετε φανταστεί ποτέ πώς είναι το άπειρο; Ένα βράδυ, η οκτάχρονη Φοίβη κάθεται στο γρασίδι και χαζεύει τα αστέρια στον ουρανό όταν ξαφνικά συνειδητοποιεί πως αυτά είναι άπειρα! Κάπως έτσι λοιπόν αρχίζει να αναρωτιέται τι είναι το άπειρο. Ρωτά τον φίλο της τον Τσάρλι, τη φίλη της τη Σαμάνθα, τη γιαγιά της, τον μάγειρα του εστιατορίου του σχολείου της και τη δασκάλα της μουσικής πώς φαντάζονται το άπειρο και στη συνέχεια φτιάχνει τον δικό της ορισμό, αυτόν που της ταιριάζει περισσότερο. Όλες οι απαντήσεις είναι ιδιαίτερα ευρηματικές και καταλήγουν στο ότι το άπειρο πάει μαζί με το για πάντα. «Το άπειρο και εγώ» της Κέιτ Χόσφορντ σε εικονογράφηση Γκάμπι Σβιατκόβσκα και μετάφραση Μάνου Μπονάνου μας καλεί να σκεφτούμε έναν από τους «άπειρους» τρόπους που μπορούμε εμείς οι ίδιοι να εξηγήσουμε το άπειρο.

«Το άπειρο και εγώ», εκδόσεις Παπαδόπουλος, € 11,99. Για παιδιά από 5 ετών.

Γρηγόρης Γατόνης-η σταγόνα που ξεχείλισε

Ευφάνταστες και διδακτικές ιστορίες που αναδεικνύουν την αξία του βιβλίου - εικόνα 3

Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε τα συμμαθητάκια μιας θεότρελης τάξης, του Β2 και κυρίως τον οκτάχρονο Γρηγόρη Γατόνη που ζουν σε μια πόλη με το όνομα Φτερνιζούπολη. Ο ήρωας του Λορέντζο Ρούλφο έχει ένα μεγάλο πάθος και δεν είναι άλλο από το να λύνει προβλήματα και μάλιστα αστραπιαία. Βαθιά του πίστη είναι ότι όπου υπάρχει πρόβλημα υπάρχει και λύση και πως αν δεν υπάρχει λύση δεν υπάρχει και πρόβλημα. Τι θα συμβεί όμως όταν ολόκληρη η πόλη του πλημμυρίσει εξαιτίας του… επειδή δεν έκλεισε την βρύση; Ή μήπως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι;

«Γρηγόρης Γατόνης- η σταγόνα που ξεχείλισε (Τα συμμαθητάκια)», εκδόσεις διόπτρα, € 7,70. Για παιδιά από 7 ετών.

Ο Λούπο και οι φίλοι του δεν νυστάζουν!

Ευφάνταστες και διδακτικές ιστορίες που αναδεικνύουν την αξία του βιβλίου - εικόνα 4

Ένα παιδί δεν μπορεί να κοιμηθεί εξαναγκαστικά. Αυτό δείχνουν και οι τέσσερις τρυφερές ιστορίες του μικρού γατούλη Μαξ, της ποντικούλας Γιολάντας, του Λούπο του μικρού λύκου και του Ρίκι του μικρού κουνελιού οι οποίοι δεν… νυστάζουν. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο παιδικό βιβλίο της συγγραφέας και κλινικής ψυχολόγου Louison Nielman που βοηθάει τον γονιό να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το θέμα του ύπνου του παιδιού καταλαβαίνοντας παράλληλα τις ανάγκες του. Στο τέλος μάλιστα κάθε κεφαλαίου υπάρχουν χρήσιμες πρακτικές και συμβουλές σχετικά με την ρουτίνα του ύπνου.

«Ο Λούπο και οι φίλοι του δεν νυστάζουν! (Ζεν για παιδιά)», εκδόσεις διόπτρα, € 8,80. Για παιδιά από 3 ετών.

Γούλφι μισός λύκος, μισός πρόβατο, μια καρδιά

Ευφάνταστες και διδακτικές ιστορίες που αναδεικνύουν την αξία του βιβλίου - εικόνα 5

Δύο αδέλφια, ο επιτυχημένος συγγραφέας βιβλίων για παιδιά Άλεξ Λάτιμερ και ο εικονογράφος Πάτρικ Λάτιμερ συμπράττουν για πρώτη φορά και το αποτέλεσμα είναι ο «Γούλφι μισός λύκος, μισός πρόβατο, μια καρδιά». Μια ιστορία για τις περιπέτειες του Γούλφι ο οποίος μεγαλώνει ευτυχισμένος, νιώθει όμως λιγάκι μόνος μιας και είναι μισός λύκος μισός πρόβατο και δεν ξέρει τελικά πού ανήκει, στην αγέλη ή στο κοπάδι; Μέσα όμως από αυτό του το δίλημμα συνειδητοποιεί πως το να είσαι διαφορετικός δεν είναι τελικά καθόλου κακό και πως οι αληθινοί φίλοι θα σε αποδεχτούν για το ποιος είσαι και όχι για το ποιος προσπαθείς να γίνεις.

«Γούλφι μισός λύκος, μισός πρόβατο, μια καρδιά», εκδόσεις Φουρφούρι, € 11,85.

Ο γίγαντας που εξαφάνισε τους αριθμούς

Ευφάνταστες και διδακτικές ιστορίες που αναδεικνύουν την αξία του βιβλίου - εικόνα 6

Μήπως είσαι και εσύ ένας από αυτούς που δεν αγαπάνε καθόλου τα μαθηματικά; Έχεις σκεφτεί όμως πώς θα ήταν ο κόσμος δίχως αυτά; Μια φορά και έναν καιρό η Χαρά Αγγελέτου δημιούργησε την ιστορία του Πυθαγόρα, ενός μικροσκοπικού νάνου που αγαπούσε πολύ τα μαθηματικά, της Υπατίας, της μικρής νεράιδας των μαθηματικών και του μικρότερου αδελφού του Πυθαγόρα, του Γοραπύθα ο οποίος αποφασίζει να εξαφανίσει τους… αριθμούς από τη Μικρή Πολιτεία και το Μεγάλο Δάσος. Μέσα και από τις εικόνες της Λένας Σταματοπούλου βλέπουμε τους αριθμούς μαγεμένους από μια μελωδία να αφήνουν τις θέσεις τους και να αρχίζουν να χορεύουν. Πόσο εύκολη όμως είναι η ζωή χωρίς μαθηματικά και αριθμούς;

«Ο γίγαντας που εξαφάνισε τους αριθμούς», εκδόσεις Άγκυρα, € 11,90. Για παιδιά από 5 ετών.

Ο Καραγκιόζης στη ζούγκλα

Ευφάνταστες και διδακτικές ιστορίες που αναδεικνύουν την αξία του βιβλίου - εικόνα 7

Γιατί ο Καραγκιόζης, ο μπάρμπα –Φλώρος, ο Νιόνιος, ο Σταύρακας και ο μπάρμπα- Γιώργος βρίσκονται δεμένοι στα βάθη της ζούγκλας και οι άγριοι ετοιμάζουν την φωτιά για να τους μαγειρέψουν; Ο εικονογράφος Άκης Μελάχρης δημιουργεί ένα κόμικ βασισμένο στο πρωτότυπο κείμενο του Ιωάννη Μουστάκα και μας περιγράφει τις περιπέτειες του Καραγκιόζη και των υπολοίπων που ενώ πηγαίνουν στην Αίγυπτο για να δουλέψουν, ξαφνικά πιάνει μια θύελλα αγριεμένη και αράζουν το πλοίο τους σε ένα νησάκι που κατοικείται όμως από… άγριους ανθρωποφάγους. Στο τέλος ακόμη του βιβλίου υπάρχουν δραστηριότητες όπως να χρωματίσετε τις εικόνες ή να βρείτε τις διαφορές ανάμεσα στις δύο εικόνες καθώς και δύο φιγούρες που περιμένουν να τις συναρμολογήσετε ώστε να φτιάξετε το δικός σας θέατρο σκιών.

«Ο Καραγκιόζης στη ζούγκλα», εκδόσεις Άγκυρα, € 5,50. Για παιδιά από 6 ετών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Circus Show 2" στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά

Μετά από την περσινή της επιτυχία η παράσταση επανέρχεται για 2ο χρόνο με καινούρια εντυπωσιακά νούμερα.

Στις γιορτινές εκδηλώσεις από τα "ΔΡώΜΕΝΑ" τα παιδιά αποκτούν βιωματική γνώση

Μια σειρά από γιορτινά δρώμενα περιμένει τους μικρούς μας φίλους με εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις που θα τους μείνουν αξέχαστα.

Μη χάσετε τα νέα προγράμματα STEM στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Οι πρωτότυπες δράσεις για παιδιά 6-12 χρονών συστήνουν τους συμμετέχοντες στον μαγευτικό κόσμο της μηχανικής αλλά και της μουσικής.

O "Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου στην Παιδική - Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που ως σήμερα έφερε σε επαφή 80.000 παιδιά και εφήβους με ένα από τα σπουδαιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας και συνολικά της λαϊκής μας παράδοσης, ανεβαίνει ανανεωμένη.

Κερδίστε συλλεκτικά δώρα από την ταινία "Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος"

Μπείτε στην κλήρωση και διεκδικήστε τα μοναδικά δώρα από την οικογενειακή περιπέτεια που εξασφάλισε το "α" για τους αναγνώστες του.

Και τα Χριστούγεννα… μικροί μεγάλοι δίνουν ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, μικροί και μεγάλοι θα πλάσουν τα δικά τους μυρωδάτα στολίδια και θα μπουν στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood για να γυρίσουν τη δική τους ταινία.