Ένα σαββατοκύριακο αφιερωμένο στην τέχνη του κουκλοθέατρου

To 5o Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Νέας Σμύρνης φέρνει δωρεάν παραστάσεις και δράσεις από τους καλύτερους κουκλοπαίκτες της Αθήνας.

Ένα σαββατοκύριακο αφιερωμένο στην τέχνη του κουκλοθέατρου

To 5o Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Νέας Σμύρνης φέρνει δωρεάν παραστάσεις και δράσεις από τους καλύτερους κουκλοπαίκτες της Αθήνας.

Ένα σαββατοκύριακο αφιερωμένο στην τέχνη του κουκλοθέατρου - εικόνα 1

Το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Νέας Σμύρνης επιστρέφει για 5η συνεχή χρονιά στον πολυχώρο πολιτισμού «Γαλαξίας» για ένα σαββατοκύριακο (17&18/3) αφιερωμένο στην κούκλα και την τέχνη της με είσοδο ελεύθερη. Με αφορμή την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου αλλά και Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού, Ημέρα για το Σύνδρομο Down και Ημέρα Ποίησης, το φεστιβάλ εστιάζει στη γιορτή της δημιουργίας και της διαφορετικότητας και οργανώνει δύο μέρες αφιερωμένες στο παιδικό κοινό.

Η ομάδα Ούπς, το κουκλοθέατρο Χαρχούτ, οι ομάδες Αλαλούθ, Αντάμα και Baruti καθώς και το θέατρο σκιών Namaste, μαζί με μερικούς από τους καλύτερους κουκλοπαίκτες της πόλης, γεμίζουν το διήμερο με ξεχωριστές βιωματικές και διαδραστικές παραστάσεις που συνδυάζουν το θέατρο, την παντομίμα, το χορό και τη μουσική με σκοπό να ψυχαγωγήσουν και να κινητοποιήσουν τη φαντασία των παιδιών μέσα από τα παραμύθια. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, λειτουργούν παράλληλα και εργαστήρια κατασκευής μαριονέτας που δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους προσωπική κούκλα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ

Ένα σαββατοκύριακο αφιερωμένο στην τέχνη του κουκλοθέατρου - εικόνα 2

Σάββατο 17/3

«Ας πούμε όλοι μαζί παραμύθι απ’ την αρχή», 11 π.μ.
Τα παιδιά μαζί με την ομάδα «Ουπς! το κουκλοθέατρο» έχουν τη δυνατότητα να πλάσουν ένα παραμύθι μέσα από μία βιωματική και διαδραστική παράσταση. Για παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω.

«Εργαστήριο κατασκευής κούκλας», 12 μ.
Οι συμμετέχοντες κατασκευάζουν μία κούκλα τύπου muppet με την οποία μπορούν κιόλας να παίξουν. Για παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω.

«Ο μικρούλης ποντικός», 1 μ.μ.
Η ομάδα «Αλαλούθ» παρουσιάζει μία παράσταση κουκλοθέατρου βασισμένη σε γνωστούς μύθους του Αισώπου. Για παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω.

«Ο Καραγκιόζης, ο Αλέξανδρος και ο κατηραμένος όφις», 6.30 μ.μ.
Μία κλασική παράσταση από το θέατρο σκιών «Namaste». Για παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω.

Κυριακή 18/3

«Οι μονόκεροι, το ποταμόπλοιο και ένας μικρός Οδυσσέας», 11 π.μ.
Με όχημα ένα ποταμόπλοιο ψάρι το κουκλοθέατρο «Χαρχούτ» ταξιδεύει τα παιδιά σε… άλλους κόσμους. Για παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω.

«Της μουσικής…τα νήματα», 12 μ.
Μία παράσταση θεάτρου μαριονέτας από την ομάδα «Αντάμα πανταχού» χωρίς λόγια αλλά με κωμικά σκετς. Για παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω.

«Χνουδωτά μπισκοτοφάγα τέρατα» 5 μ.μ.
Τα παιδιά κατασκευάζουν χνουδωτές και χρωματιστές κούκλες οι οποίες τρώνε…μπισκότα. Για παιδιά ηλικίας 7 ετών και άνω.

«Momentos», 6.30 μ.μ.
Μία μουσικοθεατρική παράσταση από την ομάδα «Baruti». Για παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω.

i Πολυχώρος Πολιτισμού Γαλαξίας, 2ας Μαΐου 16, Νέα Σμύρνη, 2109334064

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.