Μεγαλώνοντας μικρούς φεμινιστές

Το νέο βιβλίο «Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια: 40 μοναδικές Ελληνίδες» παρουσιάζει σε μορφή παραμυθιού τις ζωές σαράντα σπουδαίων γυναικών από την αρχαία και την σύγχρονη Ελλάδα οι οποίες έγραψαν ιστορία με το έργο τους.

Μεγαλώνοντας μικρούς φεμινιστές

Το νέο βιβλίο «Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια: 40 μοναδικές Ελληνίδες» παρουσιάζει σε μορφή παραμυθιού τις ζωές σαράντα σπουδαίων γυναικών από την αρχαία και την σύγχρονη Ελλάδα οι οποίες έγραψαν ιστορία με το έργο τους.

Μεγαλώνοντας μικρούς φεμινιστές - εικόνα 1

«Μη δειλιάζεις, μη συμβιβάζεσαι. Δείξε τόλμη και αφοσίωση σ’ έναν σκοπό και θα τα καταφέρεις». Αυτό αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου «Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια: 40 μοναδικές Ελληνίδες» της Κατερίνας Σχινά, η οποία παρουσιάζει σε σύντομα κείμενα, σαν παραμύθια, τις πραγματικές ιστορίες σαράντα γυναικών από την αρχαία και την σύγχρονη Ελλάδα οι οποίες έγραψαν ιστορία ξεπερνώντας τον περιορισμό του φύλου τους και κατακτώντας τους στόχους τους.

Ιστορίες γνωστές, όπως αυτή της θρυλικής σοπράνο Μαρίας Κάλλας και της σπουδαίας ηθοποιού Κατίνας Παξινού, αλλά και παραγνωρισμένες, όπως εκείνη της Αγνοδίκης από την αρχαία Αθήνα, της πρώτης γυναίκας στην παγκόσμια ιστορία που άσκησε επίσημα την ιατρική, «ζωντανεύουν» μεταξύ άλλων στις σελίδες του βιβλίου με σκοπό να διαπαιδαγωγήσουν ιστορικά, κοινωνικά και αισθητικά και να αποτελέσουν υγιή πρότυπα για νεαρά κορίτσια αλλά και αγόρια – άλλωστε, έννοιες όπως η ισότητα, ο ηρωισμός και η προσπάθεια που χαρακτηρίζουν αυτές τις σαράντα σπουδαίες Ελληνίδες απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και οι ιστορίες συνοδεύονται από εικονογραφημένα πορτρέτα των ηρωίδων, φιλοτεχνημένα από δεκαέξι γνωστούς Έλληνες εικονογράφους.

Για παιδιά άνω των 7 ετών
Τιμή € 13,99

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.