Έτοιμοι για ένα ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα;

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου μας καλωσορίζει σ’ ένα κόσμο μηδενικής βαρύτητας, με πρωταγωνιστές αστεροειδείς και κομήτες.

Έτοιμοι για ένα ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα;

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου μας καλωσορίζει σ’ ένα κόσμο μηδενικής βαρύτητας, με πρωταγωνιστές αστεροειδείς και κομήτες.

Έτοιμοι για ένα ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα; - εικόνα 1

Ετοιμάστε αποσκευές και πάρτε μια βαθιά ανάσα… Ένα συναρπαστικό, διαπλανητικό ταξίδι, ανάμεσα σε αστεροειδείς και κομήτες ξεκινά στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η απογείωση – προβολή ορίζεται για τις 21 Μαρτίου (6.30 μ.μ. και 8 μ.μ.) και είναι δωρεάν για όλους, αρκεί να προμηθευτείτε εγκαίρως το δελτίο εισόδου από το ταμείο στις 6 μ.μ. της ίδιας μέρας.

Η νέα ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση με τίτλο «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες» παρουσιάζεται στον τεράστιο θόλο του πλανηταρίου και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο ξεκινά… Παρακολουθούμε τις διαστημικές αποστολές που πραγματοποιούνται για την εξερεύνηση ουράνιων σωμάτων, όπως αστεροειδών και κομητών, που διατηρούν στο εσωτερικό τους σχεδόν αναλλοίωτα τα αρχέγονα υλικά της δημιουργίας τους, γι’ αυτό και αποτελούν μοναδικό «εργαλείο» για τη μελέτη της γένεσης και των πρώτων σταδίων της εξέλιξης του Ηλιακού συστήματος και δίνουμε απαντήσεις σε πολλά καίρια επιστημονικά ερωτήματα, τα οποία σχετίζονται με την απαρχή του Ηλιακού μας συστήματος, με την προέλευση του νερού, αλλά και των πρώτων πολύπλοκων οργανικών μορίων, τα οποία αποδείχτηκαν καθοριστικά για την απαρχή της ζωής στην Γη, καθώς και με τους πιθανούς τρόπους αποφυγής μίας ενδεχόμενης σύγκρουσής τους με τον πλανήτη μας στο μέλλον.

Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο, 2109469600

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο σε όλη την Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα "Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο"

Ολοκληρώθηκε για 4η χρονιά το πρόγραμμα "Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο", μεγαλώνοντας τον αριθμό των σχολείων και των μαθητών που έρχονται σε επαφή με την θεατρική τέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/07/2022

Μικρός Νότος: "Το θέατρο για παιδιά είναι μια μεγάλη αγκαλιά συνύπαρξης και αποδοχής"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια και ηθοποιός του Μικρού Νότου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, δίνει στο "α" μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από τη δημιουργία της αγαπημένης θεατρικής ομάδας.

Παιδικά βιβλία για να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές βουτιές

Ιστορίες μυστηρίου, βιβλία δραστηριοτήτων, μυθιστορήματα φαντασίας και εικονογραφημένες διηγήσεις για να πάρετε μαζί με το αντηλιακό σας.

"Είναι αυτό τέχνη;": Nέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Μέσα από μια βιωματική διαδικασία, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη σύγχρονη τέχνη και αναπτύσσουν πολλαπλούς τρόπους προσέγγισης των έργων σύγχρονων καλλιτεχνών.

"Παίζουμε Κινηματογράφο;": Ένα παραμύθι μας συστήνει στον μαγικό κόσμο των ταινιών

Η Cinemathesis παρουσιάζει ένα από τα ελάχιστα παραμύθια για παιδιά που γράφτηκαν ποτέ στην Ελλάδα με επίκεντρο την τέχνη του κινηματογράφου.

Το "Αλαντίν The Show" περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύει σε μια θεαματική θεατρική παράσταση.

3 σχολεία ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για άθληση και παιχνίδι

Αυλές και γήπεδα γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή θα παραμείνουν ανοιχτά τα απογεύματα του Ιουλίου, προκειμένου τα παιδιά να έχουν περισσότερες επιλογές για παιχνίδι και απασχόληση τις ημέρες του καλοκαιριού.