Χούλα χουπ, λαβύρινθοι και χαράξεις στο Νιάρχος το Σαββατοκύριακο

Οι παιδικές δραστηριότητες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για αυτό το Σαββατοκύριακο (11/3 – 12/3) έχουν κοινό παρονομαστή τη διασκέδαση, αλλά και την ελεύθερη είσοδο.

Χούλα χουπ, λαβύρινθοι και χαράξεις στο Νιάρχος το Σαββατοκύριακο

Οι παιδικές δραστηριότητες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για αυτό το Σαββατοκύριακο (11/3 – 12/3) έχουν κοινό παρονομαστή τη διασκέδαση, αλλά και την ελεύθερη είσοδο.

Χούλα χουπ, λαβύρινθοι και χαράξεις στο Νιάρχος το Σαββατοκύριακο - εικόνα 1

Το απόγευμα του Σαββάτου 11/3, από τις 5.30 μ.μ. – 7.30 μ.μ., οι «Πράσινες χαράξεις», ένα πρωτότυπο αρχιτεκτονικό εργαστήρι εμπνευσμένο από τα έργα του Ελβετού αρχιτέκτονα Bernard Tschumi, προσκαλεί έφηβους ηλικίας 13 μέχρι 18 ετών να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, ανακαλύπτοντας τη σημασία των φυσικών στοιχείων στην ανάπτυξη ενός αρχιτεκτονικού έργου.

Νωρίτερα, από τις 11.30 π.μ. έως τις 1.30 μ.μ., ο ιδιαίτερος λαβύρινθος του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος γεμίζει παιδιά ηλικίας 7-11 ετών που αναζητούν τον θρυλικό Μινώταυρο, το μυθικό πλάσμα με σώμα ανθρώπου και κεφάλι και ουρά ταύρου, ενώ στη συνέχεια ζωγραφίζουν και κατασκευάζουν τρισδιάστατα τις δικές τους εκδοχές του ανθρωπόμορφου ζώου.

Χούλα χουπ, λαβύρινθοι και χαράξεις στο Νιάρχος το Σαββατοκύριακο - εικόνα 2

Το πρωί της Κυριακής, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί για πρώτη φορά το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «El Sistema Greece» για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, το οποίο στοχεύει να συνεισφέρει αρχικά στη μουσική παιδεία και στη ζωή γενικότερα των παιδιών προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα, και στη συνέχεια στην ευρύτερη κοινωνία μέσα από ένα ανοιχτό μάθημα - παιχνίδι με κύριο εργαλείο το χορωδιακό τραγούδι. Το ανοιχτό σε όλους μάθημα πραγματοποιούν οι δάσκαλοι του El Sistema Greece με μια μικρή ομάδα παιδιών προσφύγων, ενώ συμπράττει η ορχήστρα Il Pomo d’ oro.

Παράλληλα, τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο διασκεδαστικό παιχνίδι με χούλα χουπ (από τις 11.30 π.μ. μέχρι τις 12.30 μ.μ. στον Μεσογειακό Κήπο του Ιδρύματος) που συμβάλλει στον συντονισμό, στην ισορροπία του σώματος και στην εγρήγορση του μυαλού, και σε χαρακτηριστικά αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού, όπως ρίψεις, δρόμοι και άλματα στον «Τρίαθλο» που διοργανώνει το ΚΠΙΣΝ από τις 11.30 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, 2168091000

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τελευταίες παραστάσεις για το "Τριγωνοψαρούλης, The Musical" στο Θέατρο Αθηνά

Η φαντασμαγορική θεατρική παράσταση, που βασίζεται στη σειρά βιβλίων του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, συνεχίζεται για λίγες ακόμα μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Μη χάσετε τα διαδικτυακά εργαστήρια του Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Κάθε εργαστήριο Σαββάτου είναι αυτοτελές αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της εγγραφής σε κύκλο εργαστηρίων με μειωμένο συνολικό κόστος παρακολούθησης.

Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση "Το γαϊτανάκι της αποκριάς" επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.