Δημιουργικές προτάσεις για ένα διήμερο διασκέδασης για παιδιά

Αυτό το σαββατοκύριακο, τα προγράμματα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και του Μουσείου Ηρακλειδών προσφέρουν αμείωτη διασκέδαση αλλά και έκπτωση 20% στα μέλη του αθηνόραμα club.

Δημιουργικές προτάσεις για ένα διήμερο διασκέδασης για παιδιά

Αυτό το σαββατοκύριακο, τα προγράμματα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και του Μουσείου Ηρακλειδών προσφέρουν αμείωτη διασκέδαση αλλά και έκπτωση 20% στα μέλη του αθηνόραμα club.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Δημιουργικές προτάσεις για ένα διήμερο διασκέδασης για παιδιά - εικόνα 1

Αυτό το Σαββατοκύριακο, μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών, γνωρίζουν διάφορες μορφές τέχνης, όπως τη ζωγραφική, την γλυπτική και την υφαντική, ταξιδεύουν στο χρόνο μέσα από την αναπαράσταση παλιάς σχολικής τάξης αλλά και την ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ μαγικά πειράματα τους συστήνουν τις επιστήμες και την τεχνολογία.

«Μια πολυάσχολη αράχνη», του Eric Carle (για παιδιά 2-5 ετών)

Η μικρή μας αράχνη, από τα πιο εργατικά έντομα δεν σταματά να δουλεύει λεπτό και συνεχώς υφαίνει με την λεπτή μεταξωτή της κλωστή! Ελάτε να γνωρίσουμε το αυτό το μικρό και παρεξηγημένο έντομο, να κάνουμε διασκεδαστικές κατασκευές και να μάθουμε τα μυστικά του επαγγέλματός της.

Σάββατο 11/3, 12 το μεσημέρι
Διάρκεια 60’
Κόστος συμμετοχής €12, έκπτωση 10% για αδέρφια.

«Γεωμετρικός Αμφορέας – Αγγειογραφία», Γεωμετρική Εποχή (για παιδιά 4-8 ετών)

Ένας αμφορέας μας περιμένει στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Τι να σημαίνει αμφορέας και σε τι να χρησιμεύει; Επάνω του θα δούμε ζωγραφισμένα διάφορα σχέδια καθώς έρχεται από την Γεωμετρική εποχή. Ποια άραγε είναι η Γεωμετρική εποχή και γιατί ονομάζεται έτσι; Όλα αυτά θα τα ανακαλύψουμε μαζί, και μάλιστα ο κάθε μικρός καλλιτέχνης θα φτιάξει τον δικό του ξεχωριστό αμφορέα!

Σάββατο 11/3, 5μ.μ.
Διάρκεια 60’
Κόστος συμμετοχής €12, έκπτωση 10% για αδέρφια.

«Ανακαλύπτοντας τα μυστικά του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης»

Δημιουργικές προτάσεις για ένα διήμερο διασκέδασης για παιδιά - εικόνα 2

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute συνεχίζουν τον κύκλο ξεναγήσεών τους από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και περπατώντας προς το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα ρίξουμε φως σε ερωτήματα, όπως: ήταν η Ακρόπολη πάντα το θρησκευτικό κέντρο της Αθήνας; Ήταν από την αρχή ο Παρθενώνας ο κύριος ναός στην Ακρόπολη; Ποια η σχέση των «γραφέων» της Ακρόπολης με τα Ομηρικά έπη; Πού βρίσκεται η έβδομη Καρυάτιδα; Τι μυστήριο κρύβει η Ζωοφόρος του Παρθενώνα; Ποια είναι η αίθουσα με τα χρωματιστά αγάλματα; Με τον ξεναγό Αλέξανδρο Τάμογλου.

Σάββατο 11/3, 5μ.μ.
Διάρκεια Δράσης: 2 ώρες
Κόστος ξενάγησης: € 10/άτομο, παιδιά έως 15 ετών € 5/άτομο (με τη συνοδεία ενηλίκου)
Σημείο συνάντησης και αφετηρία: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Τερματισμός: Μουσείο Ακρόπολης
Εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο Ακρόπολης €5, μειωνένο €3, άνεργοι και φοιτητές δωρεάν (Την είσοδό σας στο Μουσείο της Ακρόπολης θα πρέπει να το εξασφαλίσετε εσείς, εκείνη την ημέρα. Το Μουσείο Ακρόπολης δίνει και τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου).
Για να εξασφαλίσετε την κράτησή σας και να πληρώσετε τη συμμετοχή σας στην ξενάγηση θα πρέπει να βρίσκεστε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στις 4.30 μ.μ.

«Ανακαλύπτοντας τις πέντε αισθήσεις μέσα από πειράματα» (για παιδιά 5-8 ετών)

Οι αισθήσεις βασίζονται στη Φυσική και η Φυσική στις αισθήσεις. Το εργαστήρι αυτής της Κυριακής υπόσχεται να διαλευκάνει τον μυστηριώδη κόσμο των πέντε αισθήσεων μέσα από πειράματα. Όραση, ακοή, όσφρηση, αφή και γεύση, θα διερευνηθούν μέσα από ένα χορό πειραμάτων, γύρω από όλες τις αισθήσεις.

Κυριακή 12/3, 11π.μ.
Διάρκεια 60’
Κόστος συμμετοχής €12, έκπτωση 10% για αδέρφια

«Ώρα φαγητού!» (για παιδιά 4-9 ετών)

Η υφάντρα αράχνη στρώνει το τραπέζι.. και στα καρό το ντύνει! Στο εργαστήριο αυτό υφαίνουμε με χαρτί δημιουργώντας πρωτότυπα σουπλά.

Κυριακή 12/3, 12 το μεσημέρι
Διάρκεια 60'
Κόστος συμμετοχής €12, έκπτωση 10% για αδέρφια.

«Μια μέρα στο παλιό σχολείο: Δραματοποιημένη αναπαράσταση σχολικού μαθήματος περασμένων δεκαετιών» (για ενήλικες και παιδιά από 6 ετών)

Δημιουργικές προτάσεις για ένα διήμερο διασκέδασης για παιδιά - εικόνα 3

Ελάτε να κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο. Θα ταξιδέψουμε στο παλιό σχολείο, θα καθίσουμε στα παλιά θρανία και θα ξαναζήσουμε τα μαθητικά μας χρόνια. Οι πλάκες και τα κοντύλια βγαίνουν από τις σάκες και το μάθημα ξεκινάει! Και φυσικά συνεχίζουμε με παιχνίδια από τα παλιά: βόλους, σβούρες και λαλίτσες! Υπάρχει δυνατότητα φωτογράφησης φορώντας τις παλιές σχολικές ποδιές και τα μαθητικά πηλίκια. Μετά το τέλος του προγράμματος ακολουθεί ξενάγηση στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Κυριακή 12/3, 1μ.μ.
Διάρκεια 45’
Kόστος €5/ άτομο
Σημείωση: Δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Πληροφορίες – κρατήσεις: info@ekedisy.gr , 2103250341.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, 2103250341

Μουσείο Ηρακλειδών

Καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, ειδικά διαμορφωμένα για όλες τις ηλικίες με άξονα το Τρίπτυχο «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά» διασκεδάζουν τα παιδιά με πρωτότυπα βιωματικά εργαστήρια. Αυτήν την Κυριακή, τα παιδιά δημιουργούν μηχανικά συστήματα και ηλεκτρικά κυκλώματα, αρχιτεκτονικές κατασκευές καθώς και μοναδικά εικαστικά έργα εμπνευσμένα από σημαντικούς καλλιτέχνες.

«Mathtech: Κατασκευάζω και Ανακαλύπτω»

Δημιουργικές προτάσεις για ένα διήμερο διασκέδασης για παιδιά - εικόνα 4

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο «Κατασκευάζω και Ανακαλύπτω» αποτελεί μια καινοτόμο δράση που επικεντρώνεται στην έννοια της έρευνας. Τα παιδιά δημιουργούν μηχανικά συστήματα, αρχιτεκτονικές κατασκευές και ηλεκτρικά κυκλώματα, χρησιμοποιώντας ένα ειδικά σχεδιασμένο απλό σύστημα δόμησης, κι εξερευνούν τον τρόπο λειτουργίας τους. Με αφετηρία τη διαισθητική αντίληψη των φυσικών φαινομένων, ανακαλύπτουν τους νόμους που διέπουν τη μηχανική, την ακουστική και τον ηλεκτρισμό ενώ παράλληλα χρησιμοποιούν τα μαθηματικά ως εργαλείο για τη διατύπωση αυτών των νόμων.

Κυριακή 12/3, 10.30 π.μ. – 12 το μεσημέρι
5ος κύκλος προγράμματος για παιδιά 5-7 ετών: «Κτίζω τη δική μου πόλη – Γερανοί»

Κυριακή 12/3, 12.30 μ.μ. – 2 μ.μ.
5ος κύκλος για παιδιά άνω των 8 ετών: «Ταξιδεύω μέσα στα ηλεκτρικά κυκλώματα»

Κόστος συμμετοχής: € 60 ο κάθε κύκλος.

Πληροφορίες: 2103461981, edu@herakleidon-art.gr

«Αρχιτεκτονική – ARKKI» (για παιδιά 6-13 ετών)

Δημιουργικές προτάσεις για ένα διήμερο διασκέδασης για παιδιά - εικόνα 5

Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, το ARKKI (School of Architecture for Children and Youth), ήρθε στην Ελλάδα από την Φινλανδία συνεχίζει τη δράση του σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΑΚΤΟ με άξονα το αρχιτεκτονικό παιχνίδι. Τα παιδιά βλέπουν τον κόσμο μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, πειραματίζονται, σχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους. Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Κυριακή 12/3, 12.30 μ.μ.- 2 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: € 80 ο κάθε κύκλος.
Πληροφορίες-κρατήσεις: AKTO, κα Γεωργία Φούντα, founta.g@aktocollege.gr, 2105230130

«Paul Cezanne με την εικαστικό Pascaline Bossu» (για παιδιά από 8 ετών και άνω & εφήβους)

Δημιουργικές προτάσεις για ένα διήμερο διασκέδασης για παιδιά - εικόνα 6

Μέσα από τα έργα του σημαντικού ζωγράφου Πωλ Σεζάν που θεωρείται πατέρας της μοντέρνας τέχνης και πρόδρομος του κυβισμού, τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιδιαίτερη τεχνοτροπία του Γάλλου καλλιτέχνη που ήθελε να μετατρέψει τον ιμπρεσιονισμό «σε κάτι πιο στέρεο και ανθεκτικό, όπως είναι η τέχνη των μουσείων». Με τη σειρά τους θα πειραματιστούν με διάφορα υλικά, όπως χρωματιστά μολύβια, παστέλ, κάρβουνο, ακουαρέλες και μελάνια, και ζωγραφίζοντας τοπία και έργα νεκρής φύσης θα ανακαλύψουν τις καθαρές γραμμές και τα γεωμετρικά σχήματα που κρύβονται εκεί.

Κυριακή 12/3, 10 π.μ. – 12 το μεσημέρι
Κόστος συμμετοχής: € 20 ανά συνάντηση (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά)
Πληροφορίες: 2103461981,
edu@herakleidon-art.gr

Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Θησείο, 2103461981Βρες όλες τις παιδικές δραστηριότητες που μπορείς να απολαύσεις με έκπτωση 20-50% με το αθηνόραμα Club εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τελευταίες παραστάσεις για το "Τριγωνοψαρούλης, The Musical" στο Θέατρο Αθηνά

Η φαντασμαγορική θεατρική παράσταση, που βασίζεται στη σειρά βιβλίων του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, συνεχίζεται για λίγες ακόμα μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Μη χάσετε τα διαδικτυακά εργαστήρια του Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Κάθε εργαστήριο Σαββάτου είναι αυτοτελές αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της εγγραφής σε κύκλο εργαστηρίων με μειωμένο συνολικό κόστος παρακολούθησης.

Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση "Το γαϊτανάκι της αποκριάς" επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.