Δημιουργικές προτάσεις για ένα διήμερο διασκέδασης για παιδιά

Αυτό το σαββατοκύριακο, τα προγράμματα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και του Μουσείου Ηρακλειδών προσφέρουν αμείωτη διασκέδαση αλλά και έκπτωση 20% στα μέλη του αθηνόραμα club.

Δημιουργικές προτάσεις για ένα διήμερο διασκέδασης για παιδιά

Αυτό το σαββατοκύριακο, τα προγράμματα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και του Μουσείου Ηρακλειδών προσφέρουν αμείωτη διασκέδαση αλλά και έκπτωση 20% στα μέλη του αθηνόραμα club.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Δημιουργικές προτάσεις για ένα διήμερο διασκέδασης για παιδιά - εικόνα 1

Αυτό το Σαββατοκύριακο, μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών, γνωρίζουν διάφορες μορφές τέχνης, όπως τη ζωγραφική, την γλυπτική και την υφαντική, ταξιδεύουν στο χρόνο μέσα από την αναπαράσταση παλιάς σχολικής τάξης αλλά και την ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ μαγικά πειράματα τους συστήνουν τις επιστήμες και την τεχνολογία.

«Μια πολυάσχολη αράχνη», του Eric Carle (για παιδιά 2-5 ετών)

Η μικρή μας αράχνη, από τα πιο εργατικά έντομα δεν σταματά να δουλεύει λεπτό και συνεχώς υφαίνει με την λεπτή μεταξωτή της κλωστή! Ελάτε να γνωρίσουμε το αυτό το μικρό και παρεξηγημένο έντομο, να κάνουμε διασκεδαστικές κατασκευές και να μάθουμε τα μυστικά του επαγγέλματός της.

Σάββατο 11/3, 12 το μεσημέρι
Διάρκεια 60’
Κόστος συμμετοχής €12, έκπτωση 10% για αδέρφια.

«Γεωμετρικός Αμφορέας – Αγγειογραφία», Γεωμετρική Εποχή (για παιδιά 4-8 ετών)

Ένας αμφορέας μας περιμένει στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Τι να σημαίνει αμφορέας και σε τι να χρησιμεύει; Επάνω του θα δούμε ζωγραφισμένα διάφορα σχέδια καθώς έρχεται από την Γεωμετρική εποχή. Ποια άραγε είναι η Γεωμετρική εποχή και γιατί ονομάζεται έτσι; Όλα αυτά θα τα ανακαλύψουμε μαζί, και μάλιστα ο κάθε μικρός καλλιτέχνης θα φτιάξει τον δικό του ξεχωριστό αμφορέα!

Σάββατο 11/3, 5μ.μ.
Διάρκεια 60’
Κόστος συμμετοχής €12, έκπτωση 10% για αδέρφια.

«Ανακαλύπτοντας τα μυστικά του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης»

Δημιουργικές προτάσεις για ένα διήμερο διασκέδασης για παιδιά - εικόνα 2

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute συνεχίζουν τον κύκλο ξεναγήσεών τους από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και περπατώντας προς το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα ρίξουμε φως σε ερωτήματα, όπως: ήταν η Ακρόπολη πάντα το θρησκευτικό κέντρο της Αθήνας; Ήταν από την αρχή ο Παρθενώνας ο κύριος ναός στην Ακρόπολη; Ποια η σχέση των «γραφέων» της Ακρόπολης με τα Ομηρικά έπη; Πού βρίσκεται η έβδομη Καρυάτιδα; Τι μυστήριο κρύβει η Ζωοφόρος του Παρθενώνα; Ποια είναι η αίθουσα με τα χρωματιστά αγάλματα; Με τον ξεναγό Αλέξανδρο Τάμογλου.

Σάββατο 11/3, 5μ.μ.
Διάρκεια Δράσης: 2 ώρες
Κόστος ξενάγησης: € 10/άτομο, παιδιά έως 15 ετών € 5/άτομο (με τη συνοδεία ενηλίκου)
Σημείο συνάντησης και αφετηρία: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Τερματισμός: Μουσείο Ακρόπολης
Εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο Ακρόπολης €5, μειωνένο €3, άνεργοι και φοιτητές δωρεάν (Την είσοδό σας στο Μουσείο της Ακρόπολης θα πρέπει να το εξασφαλίσετε εσείς, εκείνη την ημέρα. Το Μουσείο Ακρόπολης δίνει και τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου).
Για να εξασφαλίσετε την κράτησή σας και να πληρώσετε τη συμμετοχή σας στην ξενάγηση θα πρέπει να βρίσκεστε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στις 4.30 μ.μ.

«Ανακαλύπτοντας τις πέντε αισθήσεις μέσα από πειράματα» (για παιδιά 5-8 ετών)

Οι αισθήσεις βασίζονται στη Φυσική και η Φυσική στις αισθήσεις. Το εργαστήρι αυτής της Κυριακής υπόσχεται να διαλευκάνει τον μυστηριώδη κόσμο των πέντε αισθήσεων μέσα από πειράματα. Όραση, ακοή, όσφρηση, αφή και γεύση, θα διερευνηθούν μέσα από ένα χορό πειραμάτων, γύρω από όλες τις αισθήσεις.

Κυριακή 12/3, 11π.μ.
Διάρκεια 60’
Κόστος συμμετοχής €12, έκπτωση 10% για αδέρφια

«Ώρα φαγητού!» (για παιδιά 4-9 ετών)

Η υφάντρα αράχνη στρώνει το τραπέζι.. και στα καρό το ντύνει! Στο εργαστήριο αυτό υφαίνουμε με χαρτί δημιουργώντας πρωτότυπα σουπλά.

Κυριακή 12/3, 12 το μεσημέρι
Διάρκεια 60'
Κόστος συμμετοχής €12, έκπτωση 10% για αδέρφια.

«Μια μέρα στο παλιό σχολείο: Δραματοποιημένη αναπαράσταση σχολικού μαθήματος περασμένων δεκαετιών» (για ενήλικες και παιδιά από 6 ετών)

Δημιουργικές προτάσεις για ένα διήμερο διασκέδασης για παιδιά - εικόνα 3

Ελάτε να κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο. Θα ταξιδέψουμε στο παλιό σχολείο, θα καθίσουμε στα παλιά θρανία και θα ξαναζήσουμε τα μαθητικά μας χρόνια. Οι πλάκες και τα κοντύλια βγαίνουν από τις σάκες και το μάθημα ξεκινάει! Και φυσικά συνεχίζουμε με παιχνίδια από τα παλιά: βόλους, σβούρες και λαλίτσες! Υπάρχει δυνατότητα φωτογράφησης φορώντας τις παλιές σχολικές ποδιές και τα μαθητικά πηλίκια. Μετά το τέλος του προγράμματος ακολουθεί ξενάγηση στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Κυριακή 12/3, 1μ.μ.
Διάρκεια 45’
Kόστος €5/ άτομο
Σημείωση: Δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Πληροφορίες – κρατήσεις: info@ekedisy.gr , 2103250341.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, 2103250341

Μουσείο Ηρακλειδών

Καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, ειδικά διαμορφωμένα για όλες τις ηλικίες με άξονα το Τρίπτυχο «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά» διασκεδάζουν τα παιδιά με πρωτότυπα βιωματικά εργαστήρια. Αυτήν την Κυριακή, τα παιδιά δημιουργούν μηχανικά συστήματα και ηλεκτρικά κυκλώματα, αρχιτεκτονικές κατασκευές καθώς και μοναδικά εικαστικά έργα εμπνευσμένα από σημαντικούς καλλιτέχνες.

«Mathtech: Κατασκευάζω και Ανακαλύπτω»

Δημιουργικές προτάσεις για ένα διήμερο διασκέδασης για παιδιά - εικόνα 4

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο «Κατασκευάζω και Ανακαλύπτω» αποτελεί μια καινοτόμο δράση που επικεντρώνεται στην έννοια της έρευνας. Τα παιδιά δημιουργούν μηχανικά συστήματα, αρχιτεκτονικές κατασκευές και ηλεκτρικά κυκλώματα, χρησιμοποιώντας ένα ειδικά σχεδιασμένο απλό σύστημα δόμησης, κι εξερευνούν τον τρόπο λειτουργίας τους. Με αφετηρία τη διαισθητική αντίληψη των φυσικών φαινομένων, ανακαλύπτουν τους νόμους που διέπουν τη μηχανική, την ακουστική και τον ηλεκτρισμό ενώ παράλληλα χρησιμοποιούν τα μαθηματικά ως εργαλείο για τη διατύπωση αυτών των νόμων.

Κυριακή 12/3, 10.30 π.μ. – 12 το μεσημέρι
5ος κύκλος προγράμματος για παιδιά 5-7 ετών: «Κτίζω τη δική μου πόλη – Γερανοί»

Κυριακή 12/3, 12.30 μ.μ. – 2 μ.μ.
5ος κύκλος για παιδιά άνω των 8 ετών: «Ταξιδεύω μέσα στα ηλεκτρικά κυκλώματα»

Κόστος συμμετοχής: € 60 ο κάθε κύκλος.

Πληροφορίες: 2103461981, edu@herakleidon-art.gr

«Αρχιτεκτονική – ARKKI» (για παιδιά 6-13 ετών)

Δημιουργικές προτάσεις για ένα διήμερο διασκέδασης για παιδιά - εικόνα 5

Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, το ARKKI (School of Architecture for Children and Youth), ήρθε στην Ελλάδα από την Φινλανδία συνεχίζει τη δράση του σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΑΚΤΟ με άξονα το αρχιτεκτονικό παιχνίδι. Τα παιδιά βλέπουν τον κόσμο μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, πειραματίζονται, σχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους. Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Κυριακή 12/3, 12.30 μ.μ.- 2 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: € 80 ο κάθε κύκλος.
Πληροφορίες-κρατήσεις: AKTO, κα Γεωργία Φούντα, founta.g@aktocollege.gr, 2105230130

«Paul Cezanne με την εικαστικό Pascaline Bossu» (για παιδιά από 8 ετών και άνω & εφήβους)

Δημιουργικές προτάσεις για ένα διήμερο διασκέδασης για παιδιά - εικόνα 6

Μέσα από τα έργα του σημαντικού ζωγράφου Πωλ Σεζάν που θεωρείται πατέρας της μοντέρνας τέχνης και πρόδρομος του κυβισμού, τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιδιαίτερη τεχνοτροπία του Γάλλου καλλιτέχνη που ήθελε να μετατρέψει τον ιμπρεσιονισμό «σε κάτι πιο στέρεο και ανθεκτικό, όπως είναι η τέχνη των μουσείων». Με τη σειρά τους θα πειραματιστούν με διάφορα υλικά, όπως χρωματιστά μολύβια, παστέλ, κάρβουνο, ακουαρέλες και μελάνια, και ζωγραφίζοντας τοπία και έργα νεκρής φύσης θα ανακαλύψουν τις καθαρές γραμμές και τα γεωμετρικά σχήματα που κρύβονται εκεί.

Κυριακή 12/3, 10 π.μ. – 12 το μεσημέρι
Κόστος συμμετοχής: € 20 ανά συνάντηση (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά)
Πληροφορίες: 2103461981,
edu@herakleidon-art.gr

Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Θησείο, 2103461981



Βρες όλες τις παιδικές δραστηριότητες που μπορείς να απολαύσεις με έκπτωση 20-50% με το αθηνόραμα Club εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.