Soundpainting με την Polyphonica

Η Polyphonica διοργανώνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου μια αυτοσχεδιαστική επίδειξη Soundpainting, που θα διδάξει η διεθνούς φήμης Soundpainter Ceren Oran.

Soundpainting με την Polyphonica

Υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Polyphonica διοργανώνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στον πολυχώρο του συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής μια αυτοσχεδιαστική επίδειξη Soundpainting, εκπαιδευτική μέθοδος μέσω χειρονομιών και συμβόλων, που θα διδάξει η διεθνούς φήμης Soundpainter Ceren Oran.

Soundpainting με την Polyphonica - εικόνα 1

To Soundpainting είναι μια νοηματική «γλώσσα» προσιτή σε όλους και κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Δημιουργήθηκε το 1974 από το Νεοϋορκέζο συνθέτη Walter Thompson και χρησιμοποιείται τόσο για καλλιτεχνικούς όσο και για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ο Soundpainter διευθύνει τους «ερμηνευτές» όπως ο μαέστρος την ορχήστρα, με τη διαφορά ότι μπορεί να απευθύνεται μεμονωμένα ή ταυτόχρονα σε διαφορετικά καλλιτεχνικά σύνολα (χορωδία, ορχήστρα, χορευτές, ηθοποιούς κ.α.). Κατ’ αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε κάθε «αποδέκτη» (άτομο/ομάδα), να εκφράσει ιδέες και συναισθήματα σε μια βιωματική μαθησιακή διαδικασία και να οξύνει δημιουργικά τη φαντασία του. Το Soundpainting θεωρείται κατάλληλο εκπαιδευτικό «εργαλείο» για τους δασκάλους της Polyphonica, καθώς θα τους διευκολύνει να απευθύνονται άμεσα πλην λεκτικά αλλά και δημιουργικά σε όλα τα παιδιά, άσχετα με τον τόπο καταγωγής τους ή τη γλώσσα που μιλούν.

Soundpainting με την Polyphonica - εικόνα 2

Η Polyphonica είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς οικογένειες να συμμετάσχουν δωρεάν σε ομαδικές μουσικές και καλλιτεχνικές δράσεις καλλιεργώντας σε αυτά ευαισθησία και αγάπη για τη γνώση και τη δημιουργία. Έχει διαπολιτισμικό χαρακτήρα και σήμερα υποστηρίζει περισσότερα από 120 παιδιά (8-16 ετών) που προέρχονται από 20 περίπου χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η οργάνωση προσφέρει τμήματα χορωδίας, εργαστήρι κρουστών, και σύγχρονου χορού/αυτοσχεδιασμού, ενώ από τον Οκτώβριο 2016 ξεκίνησε και ένα νέο πρόγραμμα χορωδίας για παιδιά προσφύγων, μεταναστών και ευπαθών ελληνικών οικογενειών στη Μυτιλήνη.

Soundpainting με την Polyphonica - εικόνα 3

Η Ceren Oran γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και σπούδασε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Yildiz Art & Design School. Aργότερα μετακόμισε στο Σάλτσμπουργκ και μελέτησε σύγχρονο χορό στο SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance). Ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές της σπουδές, άρχισε να εργάζεται σαν ελεύθερη επαγγελματίας ως χορεύτρια και χορογράφος. Το 2010 σπούδασε Soundpainting με τον Walter Thompson (ιδρυτή της μεθόδου) με υποτροφία του Υπουργείου Πολιτισμού της Αυστρίας. Από τότε, εργάζεται ως Soundpainter στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αποκτώντας διεθνή φήμη, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύει δασκάλους και οργανώνει εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής: Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα 11521
Polyphonica: Δημάκη 10, Αθήνα 10672
Τηλ: 6932289591, 6942961182
E-mail: info@polyphonica.gr
Site: www.polyphonica.gr
Ώρα: 19.00

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την σχολική χρονιά 2022-2023 τα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους.

22/09/2022

Δείτε τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος Θεοχαράκη για τον Οκτώβριο

Τα παιδιά γνωρίζουν τον θαυμαστό κόσμο των τεχνών μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια.

Το 1ο Διαδραστικό και Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ με σκύλους θεραπείας

Η πρωτοβουλία που υλοποιείται με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών, πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά εντός του χώρου του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων.

"Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας": Μια παράσταση που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα

Το θεατρικό σε σκηνοθεσία Στέφανου Παπατρέχα και Νάντιας Δαλκυριάδου κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Άβατον.

Τα Ηράκλεια 2022 είναι αφιερωμένα στα παιδιά και την παράδοση

Με ένα ακόμα τριήμερο αφιερωμένο στην παράδοση, κυρίως όμως, στα παιδιά συνεχίζεται το ετήσιο, μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Ο Μάικ ο Φασολάκης κάνει "Πάρτυ!" στο θέατρο Ήβη

Κάθε Σάββατο και Κυριακή ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών που δημιούργησε η Μαρί Κωνσταντάτου επιστρέφει για να μας διηγηθεί τις νέες του περιπέτειες.

Πώς τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν δημιουργικά τη σχέση τους με το περιβάλλον;

Ο DOMa διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά τα εργαστήρια αρχιτεκτονικής για παιδιά DOMakids.