Soundpainting με την Polyphonica

Η Polyphonica διοργανώνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου μια αυτοσχεδιαστική επίδειξη Soundpainting, που θα διδάξει η διεθνούς φήμης Soundpainter Ceren Oran.

Soundpainting με την Polyphonica

Υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Polyphonica διοργανώνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στον πολυχώρο του συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής μια αυτοσχεδιαστική επίδειξη Soundpainting, εκπαιδευτική μέθοδος μέσω χειρονομιών και συμβόλων, που θα διδάξει η διεθνούς φήμης Soundpainter Ceren Oran.

Soundpainting με την Polyphonica - εικόνα 1

To Soundpainting είναι μια νοηματική «γλώσσα» προσιτή σε όλους και κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Δημιουργήθηκε το 1974 από το Νεοϋορκέζο συνθέτη Walter Thompson και χρησιμοποιείται τόσο για καλλιτεχνικούς όσο και για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ο Soundpainter διευθύνει τους «ερμηνευτές» όπως ο μαέστρος την ορχήστρα, με τη διαφορά ότι μπορεί να απευθύνεται μεμονωμένα ή ταυτόχρονα σε διαφορετικά καλλιτεχνικά σύνολα (χορωδία, ορχήστρα, χορευτές, ηθοποιούς κ.α.). Κατ’ αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε κάθε «αποδέκτη» (άτομο/ομάδα), να εκφράσει ιδέες και συναισθήματα σε μια βιωματική μαθησιακή διαδικασία και να οξύνει δημιουργικά τη φαντασία του. Το Soundpainting θεωρείται κατάλληλο εκπαιδευτικό «εργαλείο» για τους δασκάλους της Polyphonica, καθώς θα τους διευκολύνει να απευθύνονται άμεσα πλην λεκτικά αλλά και δημιουργικά σε όλα τα παιδιά, άσχετα με τον τόπο καταγωγής τους ή τη γλώσσα που μιλούν.

Soundpainting με την Polyphonica - εικόνα 2

Η Polyphonica είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς οικογένειες να συμμετάσχουν δωρεάν σε ομαδικές μουσικές και καλλιτεχνικές δράσεις καλλιεργώντας σε αυτά ευαισθησία και αγάπη για τη γνώση και τη δημιουργία. Έχει διαπολιτισμικό χαρακτήρα και σήμερα υποστηρίζει περισσότερα από 120 παιδιά (8-16 ετών) που προέρχονται από 20 περίπου χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η οργάνωση προσφέρει τμήματα χορωδίας, εργαστήρι κρουστών, και σύγχρονου χορού/αυτοσχεδιασμού, ενώ από τον Οκτώβριο 2016 ξεκίνησε και ένα νέο πρόγραμμα χορωδίας για παιδιά προσφύγων, μεταναστών και ευπαθών ελληνικών οικογενειών στη Μυτιλήνη.

Soundpainting με την Polyphonica - εικόνα 3

Η Ceren Oran γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και σπούδασε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Yildiz Art & Design School. Aργότερα μετακόμισε στο Σάλτσμπουργκ και μελέτησε σύγχρονο χορό στο SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance). Ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές της σπουδές, άρχισε να εργάζεται σαν ελεύθερη επαγγελματίας ως χορεύτρια και χορογράφος. Το 2010 σπούδασε Soundpainting με τον Walter Thompson (ιδρυτή της μεθόδου) με υποτροφία του Υπουργείου Πολιτισμού της Αυστρίας. Από τότε, εργάζεται ως Soundpainter στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αποκτώντας διεθνή φήμη, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύει δασκάλους και οργανώνει εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής: Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα 11521
Polyphonica: Δημάκη 10, Αθήνα 10672
Τηλ: 6932289591, 6942961182
E-mail: info@polyphonica.gr
Site: www.polyphonica.gr
Ώρα: 19.00

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.