Ένας δράκος …σε αναμονή!

Το θέατρο Πόρτα συμμετέχει στη δράση «Σε Αναμονή» και προσφέρει τη δυνατότητα χρηματικής κάλυψης εισιτηρίων παιδιών οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες για την παιδική παράσταση «Ένας Δράκος…Μα ποιος Δράκος;»

Ένας δράκος …σε αναμονή!

Το θέατρο Πόρτα συμμετέχει στη δράση «Σε Αναμονή» και προσφέρει τη δυνατότητα χρηματικής κάλυψης εισιτηρίων παιδιών οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες για την παιδική παράσταση «Ένας Δράκος…Μα ποιος Δράκος;»

Ένας δράκος …σε αναμονή! - εικόνα 1

Οι δράσεις αλληλεγγύης έχουν γίνει πια κίνημα και οι μέρες των γιορτών κάνουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους πιο… ανθρώπινους! Το κίνημα «Σε Αναμονή» δραστηριοποιείται εδώ και καιρό και στα πλαίσιά του βοηθάμε έμπρακτα ο ένας τον άλλον. Με ποιον τρόπο; Προ-πληρώνουμε αγαθά, όπως τρόφιμα, γάλα αλλά και καφέ, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού κρατά την απόδειξη και το προϊόν που βρίσκεται «σε αναμονή» παραλαμβάνει ένας συνάνθρωπός μας που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το αποκτήσει.

Στη γεμάτη αγάπη και αλληλεγγύη αυτή δράση συμμετέχει και το θέατρο Πόρτα, προσφέροντας τη δυνατότητα σε κάθε θεατή να προ-αγοράσει έναντι της ειδικής μειωμένης τιμής των 6€ ένα εισιτήριο που θα δοθεί σε παιδιά οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου θεάτρου.

Τα εισιτήρια που μπαίνουν «σε αναμονή» αφορούν την παιδική παράσταση «Ένας Δράκος…Μα ποιος Δράκος;», μια διασκευή του «Δράκου», του γνωστού αριστουργήματος του μεγάλου Ρώσου θεατρικού συγγραφέα Γιεβγκένι Σβάρτς, από τους Ξένια Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλο.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ένας δράκος …σε αναμονή! - εικόνα 2

Σε μια πολιτεία κάπου μακριά, οι Δράκοι ζουν ειρηνικά μαζί με τους ανθρώπους και τους ιππότες. Ένας Δράκος είχε εγκατασταθεί μόνιμα στην καστροπολιτεία και οι κάτοικοι είχαν πλέον συνηθίσει το γεγονός ότι εκείνος όριζε τις τύχες όλων τους. Ο αδιαμφισβήτητος αφέντης τους δεν τους τρόμαζε πια και το μόνο που απαιτούσε σε αντάλλαγμα για την ασφάλεια και την προστασία που τους παρείχε ήταν να τρώει κάθε τόσο μια κοπέλα που οι κάτοικοι του πρόσφεραν. Όταν αρχίζει η ιστορία μας, είναι η σειρά της Έλσας, της κόρης του Καρλομάγνου η οποία νιώθει σχεδόν περήφανη που θα θυσιαστεί για το καλό των συμπολιτών της. Την παραμονή όμως της θυσίας της, φτάνει στην πόλη ο γενναίος ιππότης Λανσελότος και όλα αλλάζουν. Θα επιτρέψει άραγε ο ατρόμητος ιππότης αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, αυτή την κατάφωρη αδικία;

Ο «Ένας Δράκος…Μα ποιος Δράκος;» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου θίγει με χιούμορ τα θέματα των κοινωνικών, φυλετικών και λοιπών διακρίσεων, των προκαταλήψεων, των στερεοτύπων και της χειραγώγησης της σκέψης.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένας δράκος... Μα ποιος δράκος

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 90 '

Διασκευή του «Δράκου» του Γεβγκένι Σβαρτς από τους Ξ. Καλογεροπούλου, Θ. Μοσχόπουλο σε μια παράσταση με ανατροπές, που μπλέκει το παραμύθι, την παραβολή και τη σάτιρα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μη χάσετε τα διαδικτυακά εργαστήρια του Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Κάθε εργαστήριο Σαββάτου είναι αυτοτελές αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της εγγραφής σε κύκλο εργαστηρίων με μειωμένο συνολικό κόστος παρακολούθησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση "Το γαϊτανάκι της αποκριάς" επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, εργαστήρια, περιήγηση στους χώρους του Μεγάρου, γνωριμία με τους συντελεστές των εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού προγράμματος, είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις δράσεις που θα δούμε προσεχώς.