Ένας δράκος …σε αναμονή!

Το θέατρο Πόρτα συμμετέχει στη δράση «Σε Αναμονή» και προσφέρει τη δυνατότητα χρηματικής κάλυψης εισιτηρίων παιδιών οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες για την παιδική παράσταση «Ένας Δράκος…Μα ποιος Δράκος;»

Ένας δράκος …σε αναμονή!

Το θέατρο Πόρτα συμμετέχει στη δράση «Σε Αναμονή» και προσφέρει τη δυνατότητα χρηματικής κάλυψης εισιτηρίων παιδιών οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες για την παιδική παράσταση «Ένας Δράκος…Μα ποιος Δράκος;»

Ένας δράκος …σε αναμονή! - εικόνα 1

Οι δράσεις αλληλεγγύης έχουν γίνει πια κίνημα και οι μέρες των γιορτών κάνουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους πιο… ανθρώπινους! Το κίνημα «Σε Αναμονή» δραστηριοποιείται εδώ και καιρό και στα πλαίσιά του βοηθάμε έμπρακτα ο ένας τον άλλον. Με ποιον τρόπο; Προ-πληρώνουμε αγαθά, όπως τρόφιμα, γάλα αλλά και καφέ, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού κρατά την απόδειξη και το προϊόν που βρίσκεται «σε αναμονή» παραλαμβάνει ένας συνάνθρωπός μας που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το αποκτήσει.

Στη γεμάτη αγάπη και αλληλεγγύη αυτή δράση συμμετέχει και το θέατρο Πόρτα, προσφέροντας τη δυνατότητα σε κάθε θεατή να προ-αγοράσει έναντι της ειδικής μειωμένης τιμής των 6€ ένα εισιτήριο που θα δοθεί σε παιδιά οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου θεάτρου.

Τα εισιτήρια που μπαίνουν «σε αναμονή» αφορούν την παιδική παράσταση «Ένας Δράκος…Μα ποιος Δράκος;», μια διασκευή του «Δράκου», του γνωστού αριστουργήματος του μεγάλου Ρώσου θεατρικού συγγραφέα Γιεβγκένι Σβάρτς, από τους Ξένια Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλο.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ένας δράκος …σε αναμονή! - εικόνα 2

Σε μια πολιτεία κάπου μακριά, οι Δράκοι ζουν ειρηνικά μαζί με τους ανθρώπους και τους ιππότες. Ένας Δράκος είχε εγκατασταθεί μόνιμα στην καστροπολιτεία και οι κάτοικοι είχαν πλέον συνηθίσει το γεγονός ότι εκείνος όριζε τις τύχες όλων τους. Ο αδιαμφισβήτητος αφέντης τους δεν τους τρόμαζε πια και το μόνο που απαιτούσε σε αντάλλαγμα για την ασφάλεια και την προστασία που τους παρείχε ήταν να τρώει κάθε τόσο μια κοπέλα που οι κάτοικοι του πρόσφεραν. Όταν αρχίζει η ιστορία μας, είναι η σειρά της Έλσας, της κόρης του Καρλομάγνου η οποία νιώθει σχεδόν περήφανη που θα θυσιαστεί για το καλό των συμπολιτών της. Την παραμονή όμως της θυσίας της, φτάνει στην πόλη ο γενναίος ιππότης Λανσελότος και όλα αλλάζουν. Θα επιτρέψει άραγε ο ατρόμητος ιππότης αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, αυτή την κατάφωρη αδικία;

Ο «Ένας Δράκος…Μα ποιος Δράκος;» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου θίγει με χιούμορ τα θέματα των κοινωνικών, φυλετικών και λοιπών διακρίσεων, των προκαταλήψεων, των στερεοτύπων και της χειραγώγησης της σκέψης.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένας δράκος... Μα ποιος δράκος

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 90 '

Διασκευή του «Δράκου» του Γεβγκένι Σβαρτς από τους Ξ. Καλογεροπούλου, Θ. Μοσχόπουλο σε μια παράσταση με ανατροπές, που μπλέκει το παραμύθι, την παραβολή και τη σάτιρα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.