7 δραστηριότητες για παιδιά στην εκπνοή του 2016

Παιδιά με γιαγιάδες και παππούδες σε δράση, μικροί εναντίον μεγάλων σε ένα διαστημικό κουίζ γνώσεων, χορευτικά παραμύθια χωρίς λόγια και μαγικά απολιθώματα… Η τελευταία εβδομάδα του 2016 είναι γεμάτη με διασκεδαστικές δραστηριότητες για όλους. Εσείς τι θα επιλέξετε;

7 δραστηριότητες για παιδιά στην εκπνοή του 2016

Παιδιά με γιαγιάδες και παππούδες σε δράση, μικροί εναντίον μεγάλων σε ένα διαστημικό κουίζ γνώσεων, χορευτικά παραμύθια χωρίς λόγια και μαγικά απολιθώματα… Η τελευταία εβδομάδα του 2016 είναι γεμάτη με διασκεδαστικές δραστηριότητες για όλους. Εσείς τι θα επιλέξετε;

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

7 δραστηριότητες για παιδιά στην εκπνοή του 2016 - εικόνα 1

«Γιατί οι γάτες χουχουλιάζουν κοντά στη φωτιά; Ένας κόσμος τόσο δα μικρός...»

Στο χριστουγεννιάτικο αυτό εργαστήρι, παππούδες και γιαγιάδες αναλαμβάνουν δράση και μαζί με τα παιδιά δημιουργούν τον δικό τους γλυκό μικρόκοσμο! Σε ένα μικρό κουτί γεμάτο χριστουγεννιάτικα χρώματα και αρώματα θα χωρέσουν τη δική τους ιστορία, καθώς εκεί θα φιλοξενηθούν οι μικρές φιγούρες που θα κατασκευάσουν από ζαχαρόπαστα.

Τετάρτη 28/12, 11.30π.μ – 1μ.μ
Για παιδιά 2-3,5 ετών. Απαραίτητη η παρουσία ενήλικα
Εισιτήριο :€15
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12
Φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2107294220 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00)

«Ένα κουτί γεμάτο δώρα!»

Ένα μαγικό κουτί, το περιεχόμενο του οποίου γνωρίζει μόνο το κορίτσι που τα έβαλε με τον κυρ-Βορριά στο αντίστοιχο παραμύθι, γίνεται αφορμή ώστε τα παιδιά με τη βοήθεια των παππούδων και των γιαγιάδων να φτιάξουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο κουτί! Εκεί θα βάλουν τα δικά τους μαγικά αντικείμενα που θα κατασκευάσουν από κοινού χρησιμοποιώντας κουτιά, ρολά, φτερά, pon-pon, ξύλα, κόλλες, ταινίες και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.

Πέμπτη 29/12, 11.30π.μ – 1μ.μ
Για παιδιά 4-5 ετών
Εισιτήριο: €10
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €7 Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Πληροφορίες - Κρατήσεις : 2107294220 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00)

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, 2107228321-3

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

7 δραστηριότητες για παιδιά στην εκπνοή του 2016 - εικόνα 2

Πόσο καλά νομίζεις ότι ξέρεις το διάστημα; Ένα διασκεδαστικό κουίζ καλεί γονείς και παιδιά να τεστάρουν τις γνώσεις τους πάνω στο διάστημα και την αστρονομία. Ποιος άραγε θα αναδειχθεί …διαστημικός νικητής;

Τρίτη 27/12, 11π.μ
Συμμετοχή: €5

Διαστημικές κατασκευές από μικρούς …αστροναύτες, σε ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι! Σε εορταστικό κλίμα, παιδιά ηλικίας 4-10 ετών εμπνέονται από το διάστημα και δημιουργούν κατασκευές με στόχο τη γνωριμία και την εξοικείωση με την αστρονομία και την αστροφυσική.

Πέμπτη 29/12
11 π.μ: παιδιά 4-6 ετών, 12.30 μ.μ: παιδιά 7-10
Συμμετοχή: €5

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών – Θησείο, 2103490000

Μικροσκοπικό Θέατρο

7 δραστηριότητες για παιδιά στην εκπνοή του 2016 - εικόνα 3

«Η Βασίλισσα»

Η κακιά μητριά της «Χιονάτης», ο Μαύρος Κύκνος από τη «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι και η Βασίλισσα της Νύχτας από τον «Μαγικό Αυλό» του Μότσαρτ συναντώνται στη μορφή μιας Σκοτεινής Βασίλισσας, σε μια παράσταση σύγχρονου χορού με τη συνοδεία λαούτου από τον άγγλο μουσικό Τζον Ντάουλαντ.

Δευτέρα 26/12, 11π.μ
Εισιτήριο: €10 ενήλικας με ένα παιδί και €5 για κάθε επιπλέον παιδί

«Το κορίτσι και η θάλασσα»

Μια μικρή ονειροπόληση της Σταχτοπούτας εξελίσσεται σε μια φανταστική περιπέτεια με γοργόνες, θαλασσοπόρους και ανεμοστρόβιλους, σε μία σόλο μινιμαλιστική χορευτική παράσταση με μουσική συνοδεία το Κουιντέτο της Πέστροφας του Φραντς Σούμπερτ.

Σάββατο 30/12, 11π.μ
Εισιτήριο: €10 ενήλικας με ένα παιδί και €5 για κάθε επιπλέον παιδί

Μικροσκοπικό Θέατρο, Δεξίππου 5 και πλατεία Tαξιαρχών - Πλάκα, 6989443157

Μουσείο Παλαιοντολογίας & Γεωλογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

7 δραστηριότητες για παιδιά στην εκπνοή του 2016 - εικόνα 4

Είστε έτοιμοι να γυρίσετε πίσω στο χρόνο; Ταξιδέψτε στο μαγικό κόσμο των απολιθωμάτων ξεκινώντας από τη γνωριμία με οργανισμούς που έζησαν στον πλανήτη Γη πριν 500 εκατομμύρια χρόνια και φτάνοντας μέχρι και τους τελευταίους Ευρωπαϊκούς Ελέφαντες, οι οποίοι έζησαν στην Τήλο μέχρι και 3.500 χρόνια πριν από το σήμερα. Ξεναγήσεις και τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5-16 ετών θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τον κόσμο της Παλαιοντολογίας.

29 & 30/12, 10π.μ – 4μ.μ
Γενική είσοδος: €2. Γενική είσοδος και εκπαιδευτικά προγράμματα: €4
Πληροφορίες και απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα στο 2107274086 & 2107274202.

Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, 2107274086

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.