3 νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Λιβάνη

Οι Εκδόσεις Λιβάνη μας προτείνουν παιδικά βιβλία που μαθαίνουν στους μικρούς αναγνώστες σημαντικά πράγματα και τους βοηθούν να μεγαλώσουν.

3 νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Λιβάνη

Οι Εκδόσεις Λιβάνη μας προτείνουν παιδικά βιβλία που μαθαίνουν στους μικρούς αναγνώστες σημαντικά πράγματα και τους βοηθούν να μεγαλώσουν.

Ταξίδεψε μαζί μου

3 νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Λιβάνη - εικόνα 1

Στην άκρη της πόλης βρίσκεται αποµονωµένο ένα χάρτινο σπίτι, σε αυτό το σπίτι δεν κατοικούν άνθρωποι αλλά χαρτιά διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών. Μια µέρα, ένα µικρό χαρτί βρέθηκε καθισµένο στο περβάζι του ανοιχτού παραθύρου να συνομιλεί με τον άνεμο, το χαρτί θέλει να ταξιδέψει και να γνωρίσει τον κόσμο και ο άνεμος προτίθεται να το βοηθήσει. Τελικά το χαρτί δεν πηγαίνει πουθενά γιατί ο κόσμός έρχεται σε αυτό και αναπαρίσταται μέσα από τα βιβλία. Το βιβλίο αυτό της Δήμητρας Π. Πυργελή μαθαίνει στα παιδιά να αγαπούν τα βιβλία, καθώς μέσα από αυτά μπορούν να γνωρίσουν τον κόσμο.

Όταν η μαμά μας είπε ψέματα

3 νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Λιβάνη - εικόνα 2

Η Α.Σ. Δαρτζάλη στο βιβλίο της αυτό περιγράφει μια χρωματιστή βόλτα με το λεωφορείο και μια μικρή περιπέτεια γύρω από ένα ψέμα κι ένα βλέμμα που γίνονται μια ιστορία που μιλά μέσα από την καρδιά ενός μικρού παιδιού για την πραγματικότητα που μερικές φορές θα ήθελε κανείς να αλλάξει.

Μαμά μην πας στη δουλειά

3 νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Λιβάνη - εικόνα 3

Τα παιδιά θέλουν η μητέρα τους να βρίσκεται συνέχεια κοντά τους, αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της Ευτυχίας που κλαίει για άλλη μια φορά γιατί η μαμά της θα αργήσει στη δουλειά και δε θα είναι το απόγευμα στο σπίτι για να παίξουν. Η αδελφή της η Μαργαρίτα, την πείθει για μια βόλτα και με ένα πολύ ωραίο παράδειγμα της δίνει να καταλάβει γιατί οι γονείς δεν μπορούν να βρίσκονται συνέχεια κοντά στα παιδιά τους. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η συγγραφέας Θάλεια Κουνούνη-Πολυβίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μη χάσετε τα διαδικτυακά εργαστήρια του Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Κάθε εργαστήριο Σαββάτου είναι αυτοτελές αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της εγγραφής σε κύκλο εργαστηρίων με μειωμένο συνολικό κόστος παρακολούθησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση "Το γαϊτανάκι της αποκριάς" επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, εργαστήρια, περιήγηση στους χώρους του Μεγάρου, γνωριμία με τους συντελεστές των εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού προγράμματος, είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις δράσεις που θα δούμε προσεχώς.