4 παιδικές εκδηλώσεις για το σαββατοκύριακο 19-20/11

Προτάσεις για δημιουργική απασχόληση των παιδιών για το σαββατοκύριακο που έρχεται

4 παιδικές εκδηλώσεις για το σαββατοκύριακο 19-20/11

Προτάσεις για δημιουργική απασχόληση των παιδιών για το σαββατοκύριακο που έρχεται.

Ξεκινούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση ξεκινούν για την περίοδο 2016-2017, παρουσιάζοντας δράσεις εντός και εκτός Ωνασείου Βιβλιοθήκης, που ανοίγει τις πόρτες της για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό. Οι θεματικές που θα πραγματοποιηθούν αυτό το σαββατοκύριακο είναι οι εξής:

Ιστορία του βιβλίου: Τυπογραφία

4 παιδικές εκδηλώσεις για το σαββατοκύριακο 19-20/11 - εικόνα 1

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία της δομής ενός βιβλίου; Τι είναι τα πρωτογράμματα, η σελίδα τίτλου, ο κολοφώνας και η σελίδα συντελεστών; Τα παιδιά αγαπούν το έντυπο βιβλίο γνωρίζοντας την τέχνη της τυπογραφίας μέσα από παραδείγματα ελληνικών εκδόσεων από τον 15ο έως τον 21ο αιώνα. Μετά την ολοκλήρωση του Α' μέρους του εκπαιδευτικού προγράμματος, τα παιδιά (με την υποχρεωτική συνοδεία ενός γονέα) θα επισκεφτούν το πιο παλιό τυπογραφείο της Αθήνας, το ιστορικό τυπογραφείο του κ. Νικόλαου Βοζίκη, όπου και θα γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο την τέχνη της παραδοσιακής τυπογραφίας, ενώ στο τέλος θα παραλάβουν τα γράμματα του ονόματός τους σε μεταλλικά τυπογραφικά στοιχεία.

Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη κράτηση θέσης στο education@onassis.org ή στο 2103713000 (Δευτέρα - Παρασκευή 9:00-17:00).

Η επίσκεψη των παιδιών και των συνοδών τους στο τυπογραφείο του κ. Νικόλαου Βοζίκη (Ζηνοδώρου 17, Αθήνα - Κολωνός), θα πραγματοποιηθεί με πούλμαν του Ιδρύματος Ωνάση.

19/11, 11π.μ-2μ.μ, για παιδιά 12 ετών και άνω
Ωνάσειος Βιβλιοθήκη, Αμαλίας 56, στάση μετρό Ακρόπολη, 2103713000

Ειδική αγωγή - Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό

4 παιδικές εκδηλώσεις για το σαββατοκύριακο 19-20/11 - εικόνα 2

Για 5η συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί παιδιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους στο εργαστήρι που περιλαμβάνει μουσικές δραστηριότητες, ειδικά μελετημένες, ώστε να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και τις ικανότητες των παιδιών, τα οποία έρχονται σε δημιουργική επαφή με τους ήχους, γνωρίζοντας από κοντά διάφορα μουσικά όργανα. Με αυτόν τον τρόπο, η μουσική χρησιμοποιείται ως μέσο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ανάπτυξη της μη λεκτικής επικοινωνίας. Σε ένα ασφαλές περιβάλλον, τα παιδιά βιώνουν την εμπειρία της συνεργασίας και της ομαδικότητας με εργαλείο τη ζωντανή μουσική. Η πρώτη συνάντηση έγινε στις 12/11 και θα ακολουθήσουν στις 19 και 26/11 και στις 3,10,17/12.

Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη κράτηση θέσης στο education@onassis.org ή στο 2103713000 (Δευτέρα - Παρασκευή 9:00-17:00).

19/11, 10π.μ-12μ.μ: παιδιά 5-7 ετών, 12μ.μ – 2μ.μ: παιδιά 8-11 ετών
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λ. Συγγρού 107, 2109005800

Angry Birds στο Public – The Mall Athens

4 παιδικές εκδηλώσεις για το σαββατοκύριακο 19-20/11 - εικόνα 3

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας των Angry Birds σε DVD και 3D Blue-Ray η Feelgood Entertainment σε συνεργασία με τα καταστήματα Public διοργανώνουν ένα εργαστήρι για παιδιά και προσκαλούν τους λάτρεις των οργισμένων πτηνών για μία διασκεδαστική μέρα γεμάτη δημιουργικότητα, όπου με τη καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν στολίδια και μπαλόνια με τα Angry Birds, τα οποία φυσικά θα πάρουν μαζί τους φεύγοντας.

Δωρεάν συμμετοχή.

19/11, μετά τις 12μ.μ. και έως τις 4μ.μ.
The Mall Athens, κατάστημα Public

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

4 παιδικές εκδηλώσεις για το σαββατοκύριακο 19-20/11 - εικόνα 4

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων οργανώνει την εκδήλωση με θέμα «Πρόσωπο με πρόσωπο με τα παιδικά πορτραίτα». Με τη βοήθεια των μουσειοπαιδαγωγών της Δημοτικής Πινακοθήκης Στέισυ Βεντούρα και Έφης Τσουλουχοπούλου, θα ακούσουμε τις ιστορίες της Μαλάλα και του Ικμπάλ, δυο παιδιών που τόλμησαν να υψώσουν τις φωνές τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελευθερία και την εκπαίδευση, θα ανακαλύψουμε τα παιδικά πορτραίτα στα έργα της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων και θα φτιάξουμε ιστορίες με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά και τα δικαιώματά τους. Τέλος, με έμπνευση από τα έργα θα περιηγηθούμε μέσα σ’ ένα εικαστικό ταξίδι χρωμάτων και διαφορετικών υλικών ανακαλύπτοντας την τέχνη.

Συμμετοχή με προεγγραφή.

20/11, 11π.μ – 12.30μ.μ, για παιδιά 7-12 ετών
Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ), Λάμψα & Τριφυλλίας, Αμπελόκηποι, 2106929736

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.