Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά τον Απρίλιο στην πόλη

Αυτόν τον μήνα μουσεία και πολιτιστικοί χώροι διοργανώνουν, για παιδιά από 2 ετών, εργαστήρια και εκδηλώσεις στις οποίες εκπαιδεύονται, διασκεδάζουν, μαγειρεύουν και γιορτάζουν τον ερχομό του Πάσχα μαθαίνοντας τα έθιμα της εποχής.

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά τον Απρίλιο στην πόλη

Αυτόν τον μήνα μουσεία και πολιτιστικοί χώροι διοργανώνουν, για παιδιά από 2 ετών, εργαστήρια και εκδηλώσεις στις οποίες εκπαιδεύονται, διασκεδάζουν, μαγειρεύουν και γιορτάζουν τον ερχομό του Πάσχα μαθαίνοντας τα έθιμα της εποχής.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά τον Απρίλιο στην πόλη - εικόνα 1

Για παιδιά από 2 έως 3,5 ετών
«Η στρουθοκάμηλος και ο ιπποπόταμος», εργαστήριο για γονείς και παιδιά (απαραίτητη η παρουσία γονέα)
Ήταν και δεν ήταν …ήταν ένα ιπποπόταμος. Μια μέρα πάτησε το αυγό μιας στρουθοκαμήλου. Αυτό ήταν! Ξεκίνησε πόλεμος μεγάλος. Από τη μια ήταν τα πουλιά και από την άλλη όλα τα ζώα. Ποιος νίκησε; Ελάτε στο εργαστήριο του Απρίλη για να το μάθετε. Γονείς και παιδιά θα χωριστούμε σε ομάδες, θα διαλέξουμε από ένα ζώο και θα το κατασκευάσουμε με ανακυκλώσιμα υλικά. Χαρτόκουτα μεγάλα και μικρά, ρολά από χαρτί κουζίνας και τουαλέτας, αυγοθήκες και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, θα συνθέσουν τα μέλη του ζώου. Θα τα κολλήσουμε με ταινίες και κόλλα και στη συνέχεια θα τους δώσουμε χρώμα.

Οι κατασκευές με μεγάλα υλικά αναγκάζουν το παιδί να εξασκήσει διαφορετικούς μυς αλλά και τις πιο αδρές κινητικές του δεξιότητες. Τα παιδιά παρατηρούν την ισορροπία των υλικών και ανακαλύπτουν τον πιο κατάλληλο τρόπο για να τα συνδέσουν. Οι γονείς θα ξαναθυμηθούν τη χαρά του να δημιουργούν από το τίποτα!
Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
*Γονείς και παιδιά να φορούν άνετα και πρόχειρα ρούχα.

Κυριακή 3 Απριλίου 2016 11:30-13:00
Κυριακή 10 Απριλίου 2016 11:30-13:00
Εισιτήριο: €15, φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο), αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12

Για παιδιά από 4 έως 5 ετών
«Ο Ζυμαράκης και ο Λύκος»
Μια ιστορία κι ένα εργαστήριο μέσα από μια τρύπα!
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό αγόρι, ο Ζυμαράκης. Μια μέρα αποφάσισε να φύγει από σπίτι του για να γνωρίσει τον κόσμο. Δεν ήξερε όμως πως εκεί έξω παραμόνευε ο … Σε αυτό το εργαστήρι, η ιστορία μας ζωντανεύει μέσα σε ένα ρολό χαρτί υγείας. Με αφορμή τα έργα της εικαστικού Anastassia Elias που δημιουργεί μικροσκοπικούς, μαγικούς κόσμους μέσα σε ρολά από χαρτί υγείας, θα χωρέσουμε τους ήρωες του παραμυθιού και τους κόσμους που τους περιβάλλουν, μέσα σε αυτό το μικρό χώρο κι αυτό θα είναι η σκηνή μας. Αφού αφήσουν το μικρόκοσμο του παραμυθιού, τα παιδιά θα πάρουν πλαστελίνη, θα την πλάσουν και θα φτιάξουν μικροσκοπικούς ήρωες και πλάσματα για να τα χωρέσουν μέσα στην τρύπα ενός ρολού χαρτί υγείας. Στο τέλος τα παιδιά θα παρουσιάσουν τη δική τους μικροσκοπική ιστορία με τη βοήθεια του φωτός και της σκιάς.
Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
*Τα παιδιά να φορούν άνετα και πρόχειρα ρούχα

Κυριακή 17 Απριλίου 2016 11:30-13:00
Σάββατο 23 Απριλίου 2016 11:00-12:30
Εισιτήριο: €10, φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο), αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €7

Για παιδιά από 5-7 & 8-10 ετών
Ελλάδα-Ποίηση του Γιάννη Ρίτσου Ι
Στίχοι και εικόνες από τα ποιήματα του Ρίτσου θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσής μας. Η ιστορία θα ξετυλιχτεί μέσα από μουσικοκινητικούς αυτοσχεδιασμούς και θα πάρει μορφή σε ένα κολλάζ με μεικτές τεχνικές.
Με την εικαστικό –art therapist Νιόβη Σταυροπούλου
Για παιδιά 5-7 ετών: Σάββατο 2 Απριλίου 11:00-13:00
Εισιτήριο: €12, αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €10, φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)

Ελλάδα-Ποίηση του Γιάννη Ρίτσου ΙΙ
Μέσα από το ποίημα του Ρίτσου “Ανταλλαγές” η σημασία των πραγμάτων αλλάζει και, μαζί με αυτή, ο κόσμος ολόκληρος. Έννοιες και πράγματα αλλάζουν θέσεις και μεταμορφώνονται αδιάκοπα. Αυτή την έννοια της διαρκούς μεταμόρφωσης θα προσεγγίσουμε μέσα από αυτοσχεδιασμούς και χειροτεχνίες.
Με την εικαστικό –art therapist Νιόβη Σταυροπούλου
Για παιδιά 5-7 ετών: Κυριακή 10 Απριλίου 11:30-13:30
Εισιτήριο: €12, αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €10, φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)

Ελλάδα-Ποίηση του Γιάννη Ρίτσου ΙΙΙ
Τα παιδιά ανακαλύπτουν λέξεις, ήχους ,μυρωδιές, ρυθμούς και μοτίβα στα ποιήματα του Ρίτσου και τα μεταμορφώνουν σε εικόνες. Οι εικόνες αυτές κατόπιν συνθέτουν μια νέα ιστορία με χρώματα και μεικτές τεχνικές, στα χέρια των παιδιών.
Με την εικαστικό –art therapist Νιόβη Σταυροπούλου
Για παιδιά 5-7 ετών: Σάββατο 16 Απριλίου 11:00-13:00
Για παιδιά 8-10 ετών: Κυριακή 17 Απριλίου 11:30-13:00
Εισιτήριο: €12, αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €10, φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)

Για παιδιά από 6 ετών και γονείς
Κυκλαδικός Πολιτισμός
Πόσο αρχαίος ήταν ο Κυκλαδικός Πολιτισμός; Πώς ζούσαν οι αρχαίοι Κυκλαδίτες; Με τι μοιάζει ένα «βιολόσχημο», ένα «τηγανόσχημο» και μία «καντήλα»; Τι σχέση έχει μία πυξίδα με ένα γουρούνι; Τι είναι ο οψιανός, το κιννάβαρι και ο αζουρίτης; Μέσα από ένα παιχνίδι λέξεων εικόνων και φαντασίας ανακαλύπτουμε την Κυκλαδική Συλλογή του μουσείου.
Για γονείς και παιδιά από 6 ετών: Κυριακή 24 Aπριλίου 11.30-12.30
Εισιτήριο: 7€ για ένα παιδί και συνοδό, επιπλέον ενήλικας: 7€, επιπλέον παιδί: 5€
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τ. 210 7294220 Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4
T: 210 7228321-3
Πληροφορίες - Κρατήσεις: τηλ. 210 7294220, Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00

Μουσείο τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά τον Απρίλιο στην πόλη - εικόνα 2

«Ένα τηλεγράφημα, ξετυλίγει το κουβάρι των συναισθημάτων», για παιδιά 4-6 & 7-12 ετών
Πόσες λέξεις χωράνε σε ένα τηλεγράφημα; Τι νοιώθει ο αποστολέας και ο παραλήπτης;
Ελάτε να μιλήσουμε για τη συναισθηματική νοημοσύνη, κάνοντας «διάλογο» με τα τηλεγραφήματα του παρελθόντος. Στο πρόγραμμα συμμετέχει και ψυχολόγος. Οι γονείς θα ενημερωθούν από τη ψυχολόγο για την συναισθηματική νοημοσύνη, όσο τα παιδιά θα εμπλακούν σε ένα παιχνίδι συναισθημάτων στους χώρους του μουσείου με αφορμή τα τηλεγραφήματα από το πλούσιο αρχείο του μουσείου. Και μια μικρή έκπληξη: υποδεχόμαστε την Άνοιξη, ετοιμαζόμαστε, να γιορτάσουμε το Πάσχα, αλλά πώς; Μα με ένα τηλεγράφημα! Και στο τέλος, γονείς και παιδιά, μαζί με την εικαστικό, ενοποιούν τη μουσειακή εμπειρία που μόλις βίωσαν, με μια εικαστική δημιουργία.

Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Απριλίου,
Ώρες: 10.30-11.30 για παιδιά 4-6 ετών & 12.30-14.00 για παιδιά 7-12 ετών
Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν/ απαιτείται κράτηση.

Μουσείο τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ
Πρωτέως 25, Νέα Κηφισιά
Τηλ.: 210-6201899, 210-6201999
e-mail: ote-museum@ote.gr

Ελληνικός Κόσμος - Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά τον Απρίλιο στην πόλη - εικόνα 3

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά 3 έως 5 ετών
9/4/2016, ώρα 11:30
«Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι»
«Απ’ το κλαδάκι κρέμεται, στην αγορά πουλιέται, το εξωτερικό της τρώγεται, το κόκαλο πετιέται». Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές, μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε το δέντρο, τον καρπό και το χυμό της ελιάς. Ο καρπός και ο χυμός της ελιάς, ο κύκλος εργασιών παραγωγής του ελαιολάδου, οι ευεργετικές ιδιότητες του στον οργανισμό ανοίγουν κύκλο δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα δημιουργικών,ώστε να ανακαλύψουμε το πολύτιμο δέντρο της Ελληνικής γης.

16/4/2016, ώρα 11:30
«Αλεύρι, ζυμάρι, ψωμί»
Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τα συστατικά και τα μυστικά μιας από τις αρχαιότερες γεύσεις. Θα παρακολουθήσουμε τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι στο ζύμωμα. Καλή μας όρεξη λοιπόν! Τρόφιμο με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, το ψωμί είναι βαθιά ριζωμένο στις διατροφικές μας συνήθειες. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του, μέσω δραστηριοτήτων που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

23/4/2016, ώρα 11:30
«Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά…»
Θα ήθελες να κάνεις το Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της Γης έως την άλλη; Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα, και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Εσένα πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι! Ένα μαγικό χαλί μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Γης. Ένα ταξίδι στις πέντε ηπείρους για να ανακαλύψουμε στοιχεία πολιτισμού, πανίδας και χλωρίδας. Ένα ταξίδι γεμάτο παιχνίδι, χορό, εικόνες και δημιουργία!

Γενικές πληροφορίες για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα:
- Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
- Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα).
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «
Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Ταύρος.
- Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά 5 έως 12 ετών

3/4/2016, ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00/ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30
«Παίξε Απόλλωνα τη λύρα, τις Κυκλάδες να γυρίσω και μύθους να γνωρίσω»
Δήλος, Μήλος, Σαντορίνη μερικά από τα υπέροχα νησιά των Κυκλάδων. Ταξιδεύουμε σε αυτά, όχι μόνο για να ανακαλύψουμε τις φυσικές τους ομορφιές, αλλά και ιστορίες που χάνονται στο χρόνο. Η Κυκλαδική τέχνη μας εμπνέει για ένα ταξίδι στα κυκλαδίτικα νησιά. Ταξιδεύουμε με μέσο ένα επιδαπέδιο παιχνίδι πολλαπλών προκλήσεων και μπαίνουμε σε μια φανταστική περιπέτεια για να ανακαλύψουμε και να γνωρίσουμε το κυκλαδικό σύμπλεγμα, όπως αυτό αναπτύσσεται γύρω από τη Δήλο, από την αρχαιότητα έως σήμερα.

10/4/2016, ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00/ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30
«Αγγίζοντας τον ουρανό»
Για αιώνες ο άνθρωπος αναρωτιόταν αν μπορούσε να πετάξει! Κοιτάξτε, σήμερα, πού έχουμε φτάσει, από τον Δαίδαλο και τον Ίκαρο, στους αδελφούς Ράιτ έως το Διάστημα. Ο «Ελληνικός Κόσμος» με δημιουργική και παιχνιδιάρικη διάθεση ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας των πτήσεων. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να… πετάξουν και να ανακαλύψουν πώς το όνειρο του ανθρώπου να κατακτήσει τους ουρανούς έγινε πραγματικότητα.

17/4/2016, ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00/ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30
«Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι
Μπορεί ένα κόμικ να μας διδάξει ιστορία; Τι έχει να μας πει για την φιλία; Πώς ένα μικρό χωριό μπορεί να τα βάλει με μια ολόκληρη αυτοκρατορία; Τις απαντήσεις μάς δίνει ένα δίδυμο αχτύπητο! Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ! Παίζουμε, τραγουδάμε, χορεύουμε και ανακαλύπτουμε τον Αστερίξ και τον Οβελίξ, τους ήρωες από το κόμικ που παραμένει δημοφιλές και διάσημο εδώ και πολλές δεκαετίες! Ποιος ήταν ο ένας και ποιος ο άλλος; Μπορούμε εμείς να δημιουργήσουμε τη δική μας ιστορία με αυτούς πρωταγωνιστές;

24/4/2016, ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00, ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30
«Ήρθε πάλι η Πασχαλιά… ο καιρός γοργά περνά
Έφτασε, λοιπόν, η ώρα να ανακαλύψουμε ήθη και έθιμα από πολλές γωνιές της Ελλάδας και να δημιουργήσουμε το δικό μας φαναράκι. Με αφορμή την αφήγηση μιας πασχαλινής ιστορίας, αλλά και ενός διαφορετικού βιβλίου εθίμων και μέσω του παιχνιδιού ανακαλύπτουμε τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου, που συνδέονται με την πασχαλινή περίοδο.

Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα:
- Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά.
- Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «
Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος.
- Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

«Τα ΙΜΕάκια στο Ναυτικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 6 έως 12 ετών για την περίοδο του Πάσχα με αφορμή την έκθεση «Ιστορίες Ανδρείας».
Οι «Ιστορίες Ανδρείας» επιχειρούν μιαν άλλη προσέγγιση στην ιστορία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, έτσι όπως αυτή εξελίσσεται από τα χρόνια της Επανάστασης του 1821 έως τις μέρες μας. Στο κουφάρι ενός πλοίου, που συνθέτει το σκηνικό της έκθεσης, αναπτύσσονται όλα τα σημαντικά επεισόδια της πορείας του Πολεμικού Ναυτικού, μέσα από μικρές άγνωστες ιστορίες. Επιλεγμένα αντικείμενα, που δεν έχουν ώς τώρα εκτεθεί, παρουσιάζονται μαζί με φωτογραφικό υλικό, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, έτσι ώστε οι επισκέπτες να συμμετέχουν με όλες τους τις αισθήσεις, να κατανοήσουν, να συγκινηθούν και να προβληματιστούν.

Επειδή οι καλοί καπεταναίοι στη φουρτούνα φαίνονται, τα ΙΜΕάκια θα ανοιχτούν στις θάλασσες, θα ανακαλύψουν μυστικούς κώδικες, θα δέσουν και θα λύσουν ναυτικούς κόμπους, θα προσανατολιστούν με πυξίδα και αστρικό χάρτη και με μαεστρία θα πλοηγήσουν τα πλοία τους ανάμεσα σε νάρκες … Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δοκιμασίες που θα χρειαστεί να περάσουν για να φέρουν εις πέρας μια παράτολμη αποστολή. Έχουν άραγε θάρρος, ομαδικό πνεύμα, γνώση και ψυχή για να τα καταφέρουν; Θα εμπνευστούν από τις ιστορίες των ανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού; Θα γράψουν τη δική τους ιστορία ανδρείας;

Ημερομηνίες: Μ. Δευτέρα 25/4, Μ. Τρίτη 26/4, Μ. Τετάρτη 27/4 & Τετάρτη 4/5, Πέμπτη 5/5, Παρασκευή 6/5
Ώρα έναρξης: 11:30
Διάρκεια: 90’
Κόστος συμμετοχής: 8,50€ (για τα ΙΜΕάκια 7,50€)

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ.: 212 254 0000
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά τον Απρίλιο στην πόλη - εικόνα 4

Ανακαλύπτοντας τις τέχνες, για παιδιά 2-4 ετών
Παίζοντας και αλληλεπιδρώντας, παιδιά και γονείς έρχονται σε δημιουργική επαφή με τα εικαστικά, τη μουσική και το θέατρο. Η εκπαιδευτικός Σπυριδούλα Χρόνη με τη συμβολή έμπειρων μουσικοπαιδαγωγών, δημιουργεί ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ξεδιπλώσουν κομμάτια του εαυτού τους και να γευτούν τις χαρές που δίνει η επαφή με την τέχνη και η συμμετοχή στην ομάδα. Σε κάθε κύκλο, μέσα από νέες θεματικές ενότητες, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης, καθώς και τον κόσμο που τα περιβάλλει και θα δημιουργήσουν τα πρώτα τους εικαστικά αντικείμενα.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρουσία ενός συνοδού για κάθε παιδί.
Kάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.

Ημερομηνίες: 2, 9, 16, 23 Απριλίου
Σάββατο 10.30 - 11.30 & 12.00 - 13.00
Κόστος συμμετοχής κύκλου: 80€

Η Γενιά του ‘30, για παιδιά 6-12 ετών
Ανακαλύψτε και ζωγραφίστε θέματα της σπουδαίας εποχής του ελληνικού μοντερνισμού, που έμεινε στην ιστορία ως «η Γενιά του ‘30». Μέσα από έργα των σπουδαίων ζωγράφων Μόραλη, Παπαλουκά, Τσαρούχη, Θεόφιλο και άλλων, τα παιδιά μαθαίνουν πώς η ελληνική ζωγραφική παράδοση συνέπλευσε κι ανανεώθηκε από τα ευρωπαϊκά ρεύματα του μοντερνισμού.
Με τον ζωγράφο Δημήτρη Νοταρά.

Ημερομηνίες: 6 Απριλίου-Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, Τετάρτη 18.00 - 19.30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Εισαγωγή στα κόμικς, για παιδιά 6-12 ετών
Τα παιδιά κατασκευάζουν τους δικούς τους ήρωες κόμικς η κινούμενου σχεδίου μέσα από μια μεγάλη γκάμα βασισμένη στα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά κόμικς. Παράλληλα πειραματίζονται με διαφορετικές τεχνικές σχεδίου, μελανιού και ζωγραφικής για να απεικονίσουν την ιστορία τους σε χαρτί, όπως κάνουν οι επαγγελματίες σκιτσογράφοι!
Με τον εικαστικό Δημήτρη Νοταρά.

Ημερομηνίες: 13, 20, 27 Απριλίου, 11, 18, 25 Μαΐου, Τετάρτη 18.00 - 19.30
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 75 €
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

ARKKI Σχολείο αρχιτεκτονικής για παιδιά 6-13 ετών
Το δημιουργικό παιχνίδι που βασίζεται στην αρχιτεκτονική συνεχίζεται, με τον ίδιο πάντα στόχο: τα παιδιά να εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο, να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις, μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό.

Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας. Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία & τη δημιουργικότητά τους, και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους.

Δυνατότητα παρακολούθησης: Σάββατα ή Κυριακές.
Ημερομηνίες: 2, 9, 16, 23 Απριλίου Σάββατο 13.30 - 15.00
Κόστος συμμετοχής κύκλου: 80 €

3, 10, 17, 24 Απριλίου Κυριακή 12.00 - 13.30
Κόστος συμμετοχής κύκλου: 80€

Τέχνη και επιστήμη, για παιδιά 8-12 ετών
Η Τέχνη και η Επιστήμη, δύο έννοιες που συναντιούνται μέσω της έμπνευσης της παρατήρησης και της έρευνας, σε μια παράλληλη διαδρομή. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα φυσικά φαινόμενα μέσα από τα βιωματικά εργαστήρια με πειράματα και διαδραστικές πλατφόρμες. Προσεγγίζουν την μαγεία της πιο ανερχόμενης τάσης στη τέχνη, που ενώνει τους δύο χώρους, χρησιμοποιώντας υλικά της σύγχρονης εικαστικής σκηνής όπως μαγνήτες, μέταλλα, νήματα, φως νερό κ.α.
Με την εικαστικό και παιδαγωγό Γεωργία Χατζηβασιλειάδη (MFA Fine Art Media) και την νηπιαγωγό Δρ. Χαρίκλεια Θεοδωράκη (PhD Διδακτική των Φυσικών Επιστημών για παιδιά).

Ημερομηνίες: 3 Απριλίου-Εναλλαγή Μέρας και Νύχτας μέσα σε μια παπουτσοθήκη, Κυριακή 10.00 - 11.30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Κατασκευάζω και μαθαίνω για τις γιορτές και τις εποχές, για παιδιά 8-12 ετών
Μια πρωτότυπη προσέγγιση των εποχών, των εορτών και των παραδόσεών μας με την εικαστικό Έφη Μπαρτσιώτα μέσα από τη δημιουργία κατασκευών με ασυνήθιστα και ανακυκλώσιμα υλικά.

Ήρθε πάλι η Πασχαλιά: Κυριακή 24 Απριλίου 10.00 - 11.30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Παιδικές παραστάσεις και αφηγήσεις:
Ο μικρός κάστορας και η ηχώ, για παιδιά 4 - 8 ετών
Ένας κάστορας ζει μόνος στην άκρη της λίμνης. Η ηχώ της φωνής του θα λειτουργήσει σαν την φωνή ενός άλλου. Η πλάνη αυτή θα οδηγήσει το μικρό κάστορα σε περιπλάνηση και αυτή με τη σειρά της, στη συνάντηση με τους πραγματικούς άλλους. Μια ιστορία για τη μοναξιά και τη φιλία, δύο θέματα που αφορούν σε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Το τρυφερό παραμύθι της Amy MacDonald που έγινε αγαπητό και δημοφιλές στη χώρα μας, μέσα από τη μετάφραση της Ρένας Ρώσση - Ζαΐρη, ζωντανεύει από την καλλιτεχνική ομάδα Λόγου Παίγνιον για παιδιά από τεσσάρων ετών.
Θεατρική διασκευή: Παναγιώτης Τσιρίδης

Ημερομηνίες: 3, 24 Απριλίου Κυριακή 12.00 - 13.00
Κόστος εισιτηρίου: 10€

Αρχαιολογικά μουσικά παραμύθια
Τα αρχαιολογικά μουσικά παραμύθια αποτελούν πρωτότυπες ιστορίες βασισμένες σε αληθινά αρχαιολογικά δεδομένα και ευρήματα. Απώτερος σκοπός τους είναι μέσα από την αφήγηση, μουσική και τραγούδια με αρχαία ανακατασκευασμένη λύρα, καθώς και παιχνίδι πάνω στις αρχές μιας ανασκαφής, ενήλικες και παιδιά να προσλάβουν με ένα απλό, ευχάριστο και μοναδικό στο είδος του τρόπο, γνώση για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
Με την αρχαιολόγο Δρ. Εύη Παπαδοπούλου και τον μουσικοσυνθέτη Δρ. Νίκο Ξανθούλη.

Το ταξίδι της Κυμοθόης:
Κυριακή 10 Απριλίου, ώρα 11.00 - 12.00
Κόστος εισιτηρίου: 10€

Ιστορίες με χρώματα αρμονικά στο πλαίσιο των περιοδικών εκθέσεων
Αφηγηματικές περιπλανήσεις εμπνευσμένες από τους χρωστήρες των περιοδικών εκθέσεων και διανθισμένες με βιώματα και ιστορήματα αλλοτινών χρόνων. Ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά άνω των 5 ετών και τους γονείς τους.
Πρωτότυπη ιδέα, σχεδιασμός προγράμματος, αφήγηση, τραγούδι: Σάσα Βούλγαρη.

Γιώργος Γουναρόπουλος - Η ποιητική του συμβολισμού
: Σάββατο 16 Απριλίου, ώρα 19.00 - 20.00
Κόστος εισιτηρίου: 10€

Η πράσινη σκουφίτσα
Μια ιστορία που συναντά τη γνωστή μας Κοκκινοσκουφίτσα, μεγάλη πια, να ζει στο παλιό σπίτι της γιαγιάς της ανάμεσα στα δέντρα, με το σκύλο της τον Βερίκοκο και να είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το δάσος όταν άρχισαν να κόβουν τα δέντρα και να χτίζουν, όταν ξέσπασε μια μεγάλη πυρκαγιά. Ποιους έπρεπε να πολεμήσει; Ποιοι την βοήθησαν; Τι ρόλο έπαιξε ο δασοφύλακας, ο Τραπεζίτης, τα παιδιά του κοντινού σχολείου; Κατάφερε η πρώην Κοκκινοσκουφίτσα, η Ρόζα, να σώσει το δάσος;
Παραμύθι: Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Μουσική: Γιώργος Κουρουπός, Αφήγηση: Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Τραγούδι: Βασίλης Γισδάκης, Δάφνη Πανουργιά, Πιάνο: Πέτρος Μπούρας

Κυριακή 17 Απριλίου 12:00 - 13:00
Κόστος συμμετοχής: 10€

Ίδρυμα Θεοχαράκη
Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα
Τηλ. 2103611206

Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

Ο γύρος του κόσμου σε ένα πιάτο , ένα γαστρονομικό εργαστήριο για παιδιά 8-12 ετών
Σε αυτό το διαπολιτισμικό ταξίδι γαστρονομίας τα παιδιά θα γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς τρυπώνοντας στις κουζίνες του κόσμου. Οι μικροί μάγειρες θα μάθουν για την κοινωνική διάσταση της διατροφής, το ρόλο της στη ζωή μας, τρόπους μαγειρέματος παραδοσιακών σπεσιαλιτέ από κάθε ήπειρο, αλλά και τη θρεπτική αξία των συστατικών που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας. Και όλα αυτά υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικών και καλεσμένων σεφ.

Το νοστιμότερο βέβαια στοιχείο των συναντήσεων είναι οι συνταγές που θα φτιάξουν τα ίδια τα παιδιά. Ρώσικες σούπες borscht, πολυνησιακά ζυμαρικά με καρύδα, κολομβιανές tamales, ιαπωνικό sushi, μοσχαράκι με σάλτσα από κυδώνια και σύκο κατευθείαν από την αρχαία Ελλάδα, αλλά και fusion πιάτα δικής τους επινόησης. Μαγειρεύοντας και τρώγοντας μαζί, γνωρίζουμε και κατανοούμε το γείτονα, μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε και να αποδεχόμαστε τον άλλο. Το τελικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου είναι ένα ομαδικό βιβλίο συνταγών που θα δημιουργήσουν τα παιδιά.
Συντελεστές: Nadia Al Foudery: εικαστικός, Adriana Van der Merwe: εκπαιδευτικός

Ημερομηνίες: Τα Σάββατα 2, 9, 16, 22 Απριλίου 2016
Ώρες: 11:00-14:00
Κόστος: 64 € (και για τις οκτώ συναντήσεις του κύκλου)

Εργαστήριο με τον Jan Anderzén: Ένα πορτραίτο συνθέτη , για παιδιά 10-12 ετών (στο πλαίσιο του Borderline Festival '16)
Ένα πορτρέτο συνθέτη είναι ένα ηχητικό πάρτυ με οικοδεσπότη τον Jan Anderzén. Θα ακούσουμε ένα κομμάτι πειραματικής μουσικής και έπειτα θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί το πορτραίτο του συνθέτη που ακούσαμε, χρησιμοποιώντας μια διασκεδαστική μέθοδο. Θα εξερευνήσουμε πώς τα ηχητικά κύματα που ακούμε μπορούν να μετατραπούν σε γραμμές και χρώματα στο χαρτί.

Ημερομηνία και ώρα: Κυριακή 10 Απριλίου 2016 | 11:00-14:00
Προϋποθέσεις: Δεν χρειάζονται ειδικές μουσικές ή εικαστικές γνώσεις.
Κόστος συμμετοχής: 10 €

Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα
Κρατήσεις: 2130178002 ή στο email: education@sgt.gr

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Άνοιξη στην Πλάκα, βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών

Η Άνοιξη μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ να την προϋπαντήσουμε παιδιά… στο κέντρο της Αθήνας. Φτιάχνοντας τοδικό μας περιβολάκι στην Πλάκα. Παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιών, ανοιξιάτικες και πασχαλινές κατασκευές για τους μικρούς μας… κηπουρούς.
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Αναστασία Ιορδάνη-Ελένη Αντωνοπούλου

Σάββατο 2 Απριλίου 12:00 Το σποράκι ταξιδεύει του Eric Carle
Σάββατο 9 Απριλίου 12:00 Πες μου τι χρειάζεται του Gianni Rodari
Σάββατο 16 Απριλίου 12:00 Στον λαχανόκηπο με τον παππού και τη γιαγιά
Σάββατο 23 Απριλίου 12:00 Η πασχαλίτσα με τη μια κουκιδίτσα του Ευγένιου Τριβιζά

Κόστος Συμμετοχής: 40€ ολόκληρος ο κύκλος (4 εργαστήρια), 12€ μεμονωμένα εργαστήρια, έκπτωση 10% για αδέρφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Με τραγούδι και χορό το παιχνίδι ξεκινώ, βιωματικό μουσικοκινητικό εργαστήρι για παιδιά 3-6 ετών
Μουσική, κίνηση και ρυθμός, με αυτά τα τρία εργαλεία παίζουμε, μαθαίνουμε και μπαίνουμε στο μαγικό ταξίδι της μουσικοκινητικής αγωγής. Γνωρίζοντας τα μουσικά όργανα της ορχήστρας Orff και τη ρυθμική κίνηση, μαθαίνουμε να παίζουμε, να τραγουδάμε και να κατασκευάζουμε τις δικές μας μαράκες.
Σχεδιασμός/Εμψύχωση: Μελίνα Σπανού, Μουσικοπαιδαγωγός

Κυριακή 3 Απριλίου 11:00
Κόστος Συμμετοχής: 15€, έκπτωση 10% για αδέρφια
Διάρκεια 90 λεπτά
Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.

Μαγικά Πειράματα, εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών για παιδιά 5 έως 8 ετών
Τομές λουλουδιών
Πώς αναπτύσσονται τα λουλούδια; Με ποιο μηχανισμό αναπνέουν και τρέφονται. Πώς ζουν αφού δεν κινούνται; Όλες αυτά θα τα ανακαλύψουμε ερευνώντας τη δομή των λουλουδιών. Ελάτε σε ένα εργαστήριο γεμάτο λουλούδια για να εξερευνήσουμε την άγνωστη ζωή των λουλουδιών.
Κυριακή 10 Απριλίου, ώρα 12:30

Τα έντομα και ο κύκλος ζωής τους
Από αυγό σε κάμπια, κουκούλι και ζουζούνι. Η άγνωστη ζωή των εντόμων στο μικροσκόπιο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Ένα εργαστήριο γεμάτο έντομα, σας περιμένει λίγο πριν το Πάσχα. Ελάτε να ανακαλύψουμε τη δομή των εντόμων και τον κύκλο ζωής τους, κατασκευάζοντας παράλληλα έναν τροχό για τα στάδια εξέλιξης του εντόμου.
Κυριακή 17 Απριλίου, ώρα 12:30

Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Χαρίκλεια Θεοδωράκη
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος Συμμετοχής: 12€, έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού
Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα
Πληροφορίες – Κρατήσεις:
info@ekedisy.gr, τηλ. 210 3250341

Μουσική Βιβλιοθήκη

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά τον Απρίλιο στην πόλη - εικόνα 5

Από τον Μπραμς στα ντραμς, για παιδιά ηλικίας 3-7 ετών και τους γονείς τους
Η ομάδα «Λόγου Παίγνιον», θα συνδυάσει τη μουσική, το παραμύθι, το θεατρικό παιχνίδι και τον μουσικό αυτοσχεδιασμό σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βασικό ερέθισμα το έργο του Γιοχάνες Μπραμς. Στο πρόγραμμα, που μπορούν προαιρετικά να παρακολουθήσουν και οι γονείς των παιδιών, συμμετέχουν έμπειροι ηθοποιοί, μουσικοί και παιδαγωγοί. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο μέσα από την ενεργητική μουσική ακρόαση, την ανάπτυξη της φαντασίας, τη θεατρική έκφραση και το παιχνίδι με κρουστά μουσικά όργανα. Όλα τα παραπάνω συντελούν επίσης στην ανάπτυξη της ικανότητας των παιδιών να συνεργάζονται δημιουργικά μεταξύ τους.
Σχεδιασμός, επιστημονική επιμέλεια: Παναγιώτης Τσιρίδης
Παρουσίαση: Ομάδα «Λόγου Παίγνιον»

Κάθε Κυριακή 12:00 και 13:30 ή μόνο στις 15:00
Κόστος συμμετοχής ανά συνάντηση: 8€ παιδικό, 4€ για τους γονείς

Ακούω Βλέπω Παίζω με τον Vivaldi / Mozart / Beethoven, για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών
Η περιπέτεια ξεκινάει με κυνήγι μουσικών θησαυρών στα ράφια της βιβλιοθήκης, συνεχίζεται με ζωγραφική, δημιουργική ανάγνωση και παιχνίδια με μουσικά όργανα και κορυφώνεται με προβολές και ζωντανή μουσική. Μία φορά κάθε μήνα τα παιδιά θα ταυτιστούν με τους συνομήλικούς τους Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart και Ludwig van Beethoven και θα σχηματίσουν μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία μια πρώτη εικόνα για τη μουσική. Βασικός στόχος του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος, που έχει σχεδιαστεί ειδικά από το επιστημονικό προσωπικό της Μουσικής Βιβλιοθήκης, αποτελεί να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με διάφορες πτυχές της μουσικής και να γνωρίσουν τρεις μεγάλες μουσικές προσωπικότητες.
Σχεδιασμός και επιστημονική επιμέλεια: Gabriella Spanò.
Συντονισμός και παρουσίαση: Gabriella Spanò, Ρηνιώ Χρυσαδάκου

Για τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα: Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον Beethoven για παιδιά 5-10 ετών, στις 10 Απριλίου και ώρα 12:00.
Κόστος συμμετοχής ανά συνάντηση: 8€

Πληροφορίες-Εισιτήρια: www.ticketservices.gr, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) Δευτέρα-Παρασκευή 9-5, Σάββατο 9-3 και στo Εκδοτήριο της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο, Βας. Σοφίας & Κόκκαλη (Δ-Π και Κυριακή 10-4)
Τηλεφωνικές αγορές με πιστωτική κάρτα: 210 7234567

Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου
Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
τηλ.: 210 7282778

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά τον Απρίλιο στην πόλη - εικόνα 6

Ο Απρίλιος στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι αφιερωμένος στην κατηγορία συλλογών του ΕΠΜ «Ο κόσμος γύρω από τον άνθρωπο: φυσικά αντικείμενα»

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 χρόνων:
«Οι φίλοι μας τα ζώα»
Τα παιδιά ανακαλύπτουν τη μορφολογία των ζώων μέσα από κινητικά παιχνίδια και πειραματίζονται με πηλό σε θέματα ισορροπίας, τρόπου βαδίσματος των ζώων, στάσης του σώματός τους και άλλων εννοιών. Κατόπιν, δημιουργούν το δικό τους ζώο με πηλό και άλλα υλικά.
Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Απριλίου 2016 και Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Απριλίου 2016

«Τα ζώα ξύπνησαν!» Ποια ζώα κοιμούνται τον Χειμώνα; Για ποιον λόγο; Τα παιδιά γνωρίζουν τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, έρχονται σε επαφή με ζώα από τη συλλογή του μουσείου και εντοπίζουν ομοιότητες και διαφορές. Με χρώματα και άλλα υλικά δημιουργούν το δικό τους ζώο που μόλις ξύπνησε.
Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 3-6 χρόνων:
11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45
H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 7,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 6,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 5,00 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ.
Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 3,50 ευρώ.

Για παιδιά σχολικής ηλικίας 7-12 χρόνων:
«Τι μας φέρνεις Περσεφόνη
Τα παιδιά με αφορμή τον μύθο της Περσεφόνης, ανακαλύπτουν τις αλλαγές που συμβαίνουν την Άνοιξη, στη φύση. Δημιουργούν έργα με θέμα την Άνοιξη, επεμβαίνοντας πάνω σε εικόνες του χειμώνα.
Κυριακή 3 Απριλίου 2016 & Κυριακή 10 Απριλίου 2016

«Μια μέλισσα την Άνοιξη»
Τι συμβαίνει στην κυψέλη; Τι μπορούν να μάθουν οι άνθρωποι από τις μέλισσες; Με ποιον τρόπο παράγεται το μέλι; Τα παιδιά με τη βοήθεια της μέλισσας-ρομπότ ανακαλύπτουν πληροφορίες για την κοινωνία των μελισσών και τα προϊόντα που παράγουν. Στη συνέχεια, πειραματίζονται με απλά υλικά και δημιουργούν τη δική τους μέλισσα.
Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 7-12 χρόνων είναι: 12:00 – 13:00
H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 8,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 7,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 6,00 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ.
Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 4,00 ευρώ.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Κυδαθηναίων 14 Πλάκα,
Τηλ.: 2103312995, e-mail:
info@hcm.gr

Πάσχα στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο με εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάζονται από το εκπαιδευτικό τμήμα του για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 χρόνων:

«Πάσχα, Πασχαλίτσα, Πασχαλιά!» Τα παιδιά ανακαλύπτουν τη σχέση που έχει το Πάσχα με την Άνοιξη, εντοπίζουν τα χαρακτηριστικά της πασχαλίτσας και τη σύνδεση του ονόματός της με την Πασχαλιά. Πειραματίζονται με τα χρώματα και δημιουργούν τη δική τους πασχαλίτσα πάνω σε πέτρα!
Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Απριλίου 2016

«Μύρισε Πάσχα!» Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον λόγο ύπαρξης των πασχαλινών εθίμων, εξοικειώνονται με διαφορετικά υλικά μαγειρικής και πειραματίζονται με τις ποσότητες αυτών. Παρασκευάζουν τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλούρια!
Μ. Τρίτη 26 Απριλίου 2016

«Το τσουρέκι της ανάστασης» Το πιο γνωστό εορταστικό ψωμί στην Ελλάδα είναι το τσουρέκι. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον συμβολισμό του σε σχέση με την ανάσταση του Χριστού. Πειραματίζονται με υλικά, γεύσεις και μυρωδιές και παρασκευάζουν το αγαπημένο τους γλύκισμα για το Πάσχα.
Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

«Αυγά αλλιώτικα από τα άλλα!» Ποια σχέση έχουν τα αυγά με το Πάσχα; Πού κρύφτηκαν τα αυγά στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας; Τα παιδιά ανακαλύπτουν το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας με τη βοήθεια ενός κρυμμένου θησαυρού από αυγά και κατασκευάζουν το δικό τους πασχαλινό αυγό με διαφορετικά πρωτότυπα υλικά, όπως χαρτόνι και σύρμα!
Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

«Αποτυπώνω το Πάσχα» Τα παιδιά παρατηρούν πίνακες ζωγραφικής με θέμα το Πάσχα, συζητούν για τα έργα, τους καλλιτέχνες και τον τρόπο που απεικονίζουν το Πάσχα. Δημιουργούν τον δικό τους πίνακα ζωγραφικής με μηνύματα για τη γιορτή της αγάπης.
Μ. Σάββατο 30 Απριλίου 2016

«Από κάμπια, πεταλούδα» Τα παιδιά παρατηρούν τη συλλογή πεταλούδων και εξοικειώνονται με την ανατομία του σώματός τους. Μέσα από παιχνίδια ανακαλύπτουν τις μεταμορφώσεις του εντόμου και δημιουργούν τη δική τους πεταλούδα.
Τρίτη 3 Μαΐου, Τετάρτη 4 Μαΐου, Πέμπτη 5 Μαΐου & Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Για παιδιά σχολικής ηλικίας 7-12 χρόνων:

«Ένα παιχνίδι για το Πάσχα» Τα παιδιά ερευνούν τα έθιμα του Πάσχα στην Ελλάδα και εντοπίζουν τα μέρη στον χάρτη. Εμπνέονται από τα έθιμα και δημιουργούν το δικό τους επιτραπέζιο παιχνίδι μνήμης για το Πάσχα.
Κυριακή 24 Απριλίου 2016

«Το φαναράκι της Λαμπρής» Ποια η σημασία του φωτός; Τι συμβολίζει; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τη σημασία του και φτιάχνουν το δικό τους φαναράκι για να το μεταφέρουν την ημέρα της Ανάστασης!
Μ. Τρίτη 26 Απριλίου 2016

«Πασχαλινές κουτσούνες από το Λυθρί» Τα παιδιά ανακαλύπτουν ένα πασχαλινό έθιμο, την κουτσούνα, που έχει τις ρίζες του στο Λυθρί της Μ. Ασίας και στη μετέπειτα Νέα Ερυθραία. Πειραματίζονται με υλικά μαγειρικής και δημιουργούν τα δικά τους ιδιαίτερα τσουρέκια.
Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

«Γιατί τα αβγά είναι κόκκινα;» Τα παιδιά γίνονται ερευνητές και ανακαλύπτουν τον συμβολισμό των αυγών και του κόκκινου χρώματος. Στη συνέχεια βάφουν τα δικά τους αβγά με έναν διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο, με κηρομπογιά και βαφή.
Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

«Τα αβγά και το κουνέλι» Τα παιδιά ανακαλύπτουν το γερμανικό έθιμο του κουνελιού για το Πάσχα και δημιουργούν με απλά υλικά, μια αυγοθήκη – κουνέλι για το δικό τους κόκκινο αυγό.
Μ. Σάββατο 30 Απριλίου 2016

«Ένα ανοιξιάτικο μοτίβο» Πόσο διαφορετική μπορεί να φαίνεται η Άνοιξη μέσα από μοτίβα; Τα παιδιά παρατηρούν και ερευνούν είδη λαϊκής τέχνης, ανακαλύπτουν τη σχέση που έχουν τα μοτίβα με τη λαϊκή παράδοση και τη σύνδεση κάποιων μοτίβων με τις εποχές του χρόνου. Με αφορμή την Άνοιξη δημιουργούν το δικό τους έργο με μοτίβα.
Τρίτη 3 Μαΐου, Τετάρτη 4 Μαΐου, Πέμπτη 5 Μαΐου & Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Playroom

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά τον Απρίλιο στην πόλη - εικόνα 7

Καλλιτεχνικά εργαστήρια σουρεαλιστικής έκφρασης, για παιδιά 3,5-5 ετών & 6-10 ετών

«Το βάζο που φορούσε καπέλο και είχε ουρά παπαγάλου», Κυριακή 10 Απριλίου
Ξέρετε ότι οι σουρεαλιστές λάτρευαν να παίζουν παιχνίδια σαν να ήταν οι ίδιοι παιδιά; Τα παιχνίδια που επινοούσαν τους επέτρεπαν να εμπλουτίζουν τα έργα τους με αλλόκοτα στοιχεία, κουβαλώντας τους ήρωες των ονείρων τους μαζί τους ακόμα και όταν ήταν ξύπνιοι. Αυτή τη φορά θα βάλουμε εμείς τους κανόνες του παιχνιδιού και θα μεγαλουργήσουμε φτιάχνοντας μοναδικά πρωτότυπα ομαδικά έργα. Ποιος είπε ότι μία γυναίκα δεν μπορεί να έχει ένα τέλειο τσιγκελωτό μουστάκι ή ότι ένα ψάρι δε μπορεί να κολυμπήσει στον ουρανό; Στα δικά μας έργα όλα επιτρέπονται! Ελάτε να δημιουργήσουμε μοναδικά κολλάζ και ζωγραφιές, σε διαφορετικές επιφάνειες μεγάλων διαστάσεων και να τα εκθέσουμε στο χώρο, σε μια πρωτότυπη δεκάλεπτη παρουσίαση με καλεσμένους τους γονείς.

«Πασχαλινό φαγοπότι στη χώρα των Θαυμάτων!», Κυριακή 24 Απριλίου
Με σημείο αναφοράς το αγαπημένο σουρεαλιστικό παραμύθι μικρών και μεγάλων, «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», θα στήσουμε ένα μεγάλο πασχαλινό φαγοπότι στο οποίο είστε όλοι καλεσμένοι. Θα μεταφερθούμε μαγικά στο τραπέζι του τσαγιού της Αλίκης και εκεί θα μεταμορφωθούμε σε λευκούς λαγούς, ποντίκια και τρελούς καπελάδες. Οι μικροί καλλιτέχνες θα επεξεργαστούν και θα εμπλουτίσουν με πρωτότυπες κατασκευές, ένα τραπέζι γεμάτο πήλινα αβγά και άλλα γλυπτικά́ αντικείμενα: κού́πες και τσαγιέρες, τεράστια κεραμικά φρούτα και λαχανικά, χρωματιστά φανταστικά κουνέλια, εξωτικά πουλιά και περίεργα τροπικά ψάρια.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτό το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό κίνημα, που συνεχίζει μέχρι σήμερα να εμπνέει τον κόσμο της τέχνης. Μέσα από τη δημιουργία αλλόκοτων δισδιάστατων ή τρισδιάστατων συνθέσεων, σκοπεύουμε να φέρουμε τους μικρούς καλλιτέχνες αντιμέτωπους με τη δική τους μοναδική φαντασία, να συνεργαστούν μαζί της και να την αγαπήσουν.

Κυριακή 10 και Κυριακή 24 Απριλίου 2016
Ώρες: 11:00-12:00 για παιδιά 3,5-5 ετών
12:15-13:15 & 13:30-14:30 για παιδιά 6-10 ετών

Διάρκεια κάθε εργαστηρίου: 60 λεπτά.
Κόστος εισιτηρίου: 12 ευρώ το παιδί
Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη
Δηλώσεις συμμετοχής : mail: subject: six dogs / ημερομηνία εργαστηρίου, αριθμός παιδιών, ηλικία, όνομα κράτησης και κινητό τηλέφωνο Τηλέφωνα κρατήσεων : 6945975965 και 6977667344

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα
Tηλ: 210 3210510

Μουσείο Πειραμάτων

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά τον Απρίλιο στην πόλη - εικόνα 8

Πασχαλινό πρόγραμμα του Μουσείου Πειραμάτων με κυριακάτικα εργαστήρια και ημερήσιο camp

Πασχαλινή αυγομανία
Πάσχα χωρίς αυγά… δε γίνεται! Έχετε σκεφτεί όμως πόσα πειράματα μπορείτε να κάνετε με ένα αυγό; Πειράματα φυσικής με αυγά, πειράματα βιολογίας με αυγά και φυσικά πειράματα χημείας με αυγά! Πριν πουμε αντίο, μία όμορφη εορταστική κατασκευή θα μας θυμίζει την πασχαλινή μας επίσκεψη στο Μουσείο Πειραμάτων!
3/4: Ώρες διεξαγωγής: 10:30-12:00 και 12:30-14:00
Κόστος συμμετοχής: 10€/παιδί και 8€/παιδί για αδέλφια ή φίλους

Πασχαλινή αυγομανία
Πάσχα χωρίς αυγά… δε γίνεται! Για όσους το έχασαν και για όσους θέλουν να το ξαναδούν, η “Πασχαλινή Αυγομανία” επιστρέφει για μια ακόμη φορά και σε juniorscience έκδοση! Πειράματα φυσικής με αυγά, πειράματα βιολογίας με αυγά και φυσικά πειράματα χημείας με αυγά! Πριν πούμε αντίο, μία όμορφη εορταστική κατασκευή θα μας θυμίζει την πασχαλινή μας επίσκεψη στο Μουσείο Πειραμάτων! 10/4: Ώρες διεξαγωγής: 11:00 -12:00: Τμήμα junior science για παιδιά 3-5 ετών με ενήλικο συνοδό
Κόστος συμμετοχής: 10€/1 παιδί με 1 ενήλικα και 15€/2 παιδιά με 1 ενήλικα ή 1 παιδί με 2 ενήλικες
12:30 - 14:00: τμήμα για παιδιά 6-11 ετών χωρίς συνοδό

Κόστος συμμετοχής: 10€/παιδί και 8€/παιδί για αδέλφια ή φίλους

Πασχαλινό ημερήσιο camp για παιδιά 6-10 ετών
Οι πασχαλινές σχολικές διακοπές ξεκινούν και το ημερήσιο camp του Μουσείου Πειραμάτων θα γεμίσει δημιουργικά τον ελεύθερό μας χρόνο, για ακόμα μία χρονιά!
Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη, Μ. Τετάρτη και Μ. Πέμπτη περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους ηλικίας 6-10 ετών σε ένα ημερήσιο πασχαλινό camp 09:00-14:00.

Για τέσσερις ημέρες πειραματιζόμαστε, παίζουμε, μαθαίνουμε, ανακαλύπτουμε, κάνουμε νέους φίλους και ξαναβρίσκουμε παλιούς μέσα από ένα εορταστικό ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.
Ωρολόγιο πρόγραμμα πασχαλινού camp 2016:

09:00-09:30 Προσέλευση, πρωινό και... ξεκινάμε τη μέρα μας!
09:30-11.30 Πασχαλινά πειράματα στο εργαστήριο
11:30-11:45 Κολατσιό για να πάρουμε δυνάμεις!
11:45-13.00 Δραστηριότητες και παιχνίδι στη φύση
13:00-13:20 Μεσημεριανό φαγητό (από τo σπίτι μας)
13:20-14:00 Πασχαλινές κατασκευές και παιχνίδια

*Οι επιμέρους δραστηριότητες του ωρολόγιου προγράμματος είναι διαφορετικές για κάθε ημέρα του camp.

Πληροφορίες συμμετοχής
Ημέρες διεξαγωγής: 25, 26, 27, 28 Απριλίου 2016, Ώρες: 9.00-14.00.

Ο χώρος ανοίγει για το κοινό κατά την ώρα έναρξης του προγράμματος.
Κόστος συμμετοχής: ημερήσια-18€/παιδί | τετραήμερη-65€/παιδί (Μεταφορά με ιδία μέσα, περιλαμβάνεται πρωινό και κολατσιό).
Δυνατότητα επιστροφής των παιδιών προς το σπίτι, για περιοχές πλησίον του Μουσείο Πειραμάτων.
Για συμμετοχή στα κυριακάτικα προγράμματα και στο ημερήσιο camp είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση θέσης στα 210-7210105, 210-7610038 (καθημερινές: 9:00- 17:00).

Μουσείο Πειραμάτων
Σιβρισαρίου 6 Καισαριανή
Τηλ.: 210-7610038 & 210-7210105
www.juniorscience.gr

Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά τον Απρίλιο στην πόλη - εικόνα 9

H μουσική συναντά τους δεινόσαυρους, μουσικό εργαστήριο για παιδιά 3-7 ετών & γονείς
Ένα εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα όπου παιδιά και γονείς έρχονται σε επαφή με μουσικά έργα διαφορετικών στυλ και περιόδων, μέσα από τα οποία αναδύονται ιστορίες για… τους δεινόσαυρους. Στα παιχνίδια με τους δεινόσαυρους εμπλέκονται και άλλες μορφές τέχνης, όπως το θεατρικό παιχνίδι, ο μουσικός αυτοσχεδιασμός και η κινητική έκφραση. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να αναπτύξουν την ικανότητά τους να συνεργάζονται δημιουργικά μεταξύ τους.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Λόγου Παίγνιον

Σάββατο 16/04/2016, ώρα 11.00 για παιδιά 3-5 ετών & 12.30 για παιδιά 5-7 ετών.
*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή. Είσοδος ελεύθερη.

Δίπλωσέ το!, εργαστήριο για παιδιά 7-10 ετών
Ένα εισαγωγικό εργαστήριο στον θαυμαστό κόσμο των τρισδιάστατων αντικειμένων! Με τη χρήση ενός φύλλου χαρτιού και άλλων υλικών, και μέσα από τις τεχνικές των «πτυχώσεων και των διπλωμάτων», τα παιδιά δημιουργούν ευφάνταστες τρισδιάστατες μορφές, που βασίζονται σε εφαρμογές απλών μοτίβων.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μαγδαλένα Πανταζή, αρχιτέκτονας μηχανικός

Κυριακή 17/04/2016, ώρα 10.30 & 12:30
Το εργαστήριο των 10.30 θα διεξαχθεί στα Αγγλικά (για αγγλόφωνο κοινό).
*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή. Είσοδος ελεύθερη.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών εδώ

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus
Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού - Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα
Επικοινωνία για προεγγραφές και πληροφορίες: τηλ. 210 8778396/8, Email:
visitorscenter@snfcc.org

Μουσείο Συναισθημάτων

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά τον Απρίλιο στην πόλη - εικόνα 10

Η διαδραστική έκθεση «Γειά σου κύριε φόβε!», για παιδιά 4 έως και 12 χρονών και ενήλικες
Μια έκθεση για τους διαφορετικούς φόβους που νιώθουν τα παιδιά και πώς να ζήσουν μαζί τους καλύτερα. Ο σκοπός της διαδραστικής έκθεσης «Γεια σου κύριε Φόβε!», είναι να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους ενήλικες που τα φροντίζουν, να γνωρίσουν, να επεξεργαστούν και να προσεγγίσουν το συναίσθημα του φόβου μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα.

Ημερομηνίες για το ελεύθερο κοινό: 2, 3, 9, 10, 16, 17, 23, 24, 25, 26, 27 και 28 Απριλίου 2016
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10π.μ. έως 1μ.μ.
Είσοδος: 4 ευρώ

«Παραμυθοϊστορίες της Αδικίας!», για παιδιά 5 έως και 12 χρονών και ενήλικες
Τον Απρίλιο, οι παραμυθοϊστορίες είναι αφιερωμένες στην Αδικία.
«Τι είναι αυτό που λέμε άδικο; Τι είναι η αδικία; Μπορεί κάτι να ζητάω την ώρα που φωνάζω ΑΔΙΚΊΊΊΊΑΑΑΑΑΑ(!); Τι είναι αυτό που ζητάω όσο ζητωκραυγάζω ότι δεν είναι εκεί κανείς για εμένα; Πού το ζητάω αυτό που χρειάζομαι; Μπορώ να το βρω έξω από εμένα; Έχει η αδικία σχέση με την ανάγκη; Με την επιθυμία; Με τα όρια; Μυρίζει φόβο; Επιθυμεί εμπιστοσύνη;»
Ένα δημιουργικό εργαστήρι που μας φανερώνει την αδικία φωτεινό σηματοδότη στο δρόμο της φροντίδας και της εμπιστοσύνης για τον εαυτό μας.

Ημερομηνίες: 2, 9, 10, 16 και 23 Απριλίου
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

«Ο Φόβος με Θυμώνει!», εργαστήρι με θέμα τον εαυτό μου, για ηλικίες από 6 έως και... 96 χρονών
Μπορεί πίσω από το Θυμό να κρύβεται ο Φόβος; Μπορεί να θυμώνουμε γιατί φοβόμαστε; Θα το ανακαλύψετε μέσα από το παιχνίδι, τη ζωγραφική και το παραμύθι μικροί και μεγάλοι μαζί.

Ημερομηνίες: 3 και 17 Απριλίου 2016
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10π.μ. έως 1μ.μ.)

«Με μια Βαλίτσα Συναισθήματα… Ταξιδεύω στην Περσία!», εργαστήρι παραμυθιού μετά μουσικής, για παιδιά από 4 έως και 94 χρονών
Θαλασσινές περιπέτειες σε τόπους μαγικούς και εξωτικούς, τζίνια και λυχνάρια μαγικά, ιπτάμενα χαλιά, τελώνια και παλάτια της Ανατολής. Δύο διαφορετικά ταξίδια στον ίδιο προορισμό, με διαρκείς εναλλαγές από την έκπληξη στον τρόμο, από την απελπισία στην ανακούφιση, από τη μοναξιά στην ευτυχία.

Ημερομηνίες: 24 Απριλίου και 29 Μαΐου 2016
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή του εργαστηρίου προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10π.μ. έως 1μ.μ.)

Την περίοδο των Πασχαλινών διακοπών, το Μουσείο Συναισθημάτων θα είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε μέρα για να παίξουν οι μικροί και οι μεγάλοι παρέα στη διαδραστική έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε» και να συμμετέχουν στα Πασχαλινά εργαστήρια!

Πασχαλινό εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους

«Η Άνοιξη των Συναισθημάτων!», για παιδιά από 5 έως και 12 χρονών
Ένα εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους στις διακοπές του Πάσχα για να κάνουμε το δικό μας ταξίδι μέσα από τον Κόσμο τον Παραμυθιών στον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων. Ο ήρωας μας θα καταφέρει να ξυπνήσει τα συναισθήματα που ένας δυνατός χειμώνας και μια δυνατή μαγική κατάρα πάγωσε κάτω από το παχύ χιόνι … Καθώς ξυπνάει ό,τι κοιμόταν ετοιμάζεται να πάρει τη δική του μορφή στον κύκλο της ζωής, θα ανακαλύψουμε μαζί με τον ήρωα την ανεκτίμητη αξία όλων των συναισθημάτων. Την πηγή της ζωής μας.

Ημερομηνίες: 25, 26, 27, 28 Απριλίου και 4, 5, 6 Μαΐου 2016
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή του εργαστηρίου προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10π.μ. έως 1μ.μ.)

*Το Μουσείο θα είναι κλειστό τις επίσημες αργίες: 29, 30 Απριλίου, 1, 2, 3 Μαΐου.

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας
Καρατζά 7, Φιλοπάππου
Τηλ.: 210 9218329, e-mail:
info@mce.gr www.mce.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.