Athens Science Festival 2016 στην Τεχνόπολη

Αγαπημένο ραντεβού μικρών και μεγάλων το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, επιστρέφει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για τρίτη συνεχή χρονιά από τις 5 έως τις 10 Απριλίου, με θέμα: «Εξελισσόμαστε με την επιστήμη».

Athens Science Festival 2016 στην Τεχνόπολη

Αγαπημένο ραντεβού μικρών και μεγάλων το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, επιστρέφει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για τρίτη συνεχή χρονιά από τις 5 έως τις 10 Απριλίου, με θέμα: «Εξελισσόμαστε με την επιστήμη».

Athens Science Festival 2016 στην Τεχνόπολη - εικόνα 1

Με θέμα «Εξελισσόμαστε με την Επιστήμη», το Athens Science Festival, ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός με στόχο το «άνοιγμα» της Επιστήμης, Τεχνολογίας, Καινοτομίας στο ευρύ κοινό, επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στην καρδιά της Αθήνας: στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, από τις 5‐10 Απριλίου 2016, με ελεύθερη είσοδο.

Για έξι ημέρες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να «κατακτήσουν» τη γνώση μέσα από ένα πρωτότυπο, διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο. Ερευνητές, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες από τον ελληνικό και διεθνή επιστημονικό χώρο ενώνουν τις γνώσεις, τη φαντασία και την εμπειρία τους για να παρουσιάσουν, όπως ποτέ άλλοτε, τον μαγικό κόσμο της επιστήμης.

Athens Science Festival 2016 στην Τεχνόπολη - εικόνα 2

Μέσα από ένα σύνολο ξεχωριστών εκδηλώσεων: εκπαιδευτικά πειράματα, δρώμενα, ομιλίες, καφέ τις επιστήμης, διαδραστικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και πρωτότυπα εργαστήρια, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας θα ανακαλύψουν, κατανοήσουν και ερμηνεύσουν τα μυστήρια του κόσμου που μας περιβάλλει. Παράλληλα θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ομιλίες και να συζητήσουν με μερικούς από τους πλέον αξιόλογους Έλληνες και ξένους επιστήμονες που έχει να αναδείξει η ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ενδεικτικά ονόματα από τους συμμετέχοντες επιστήμονες από το εξωτερικό:
Svante Paabo (Max Planck) – ο πρώτος επιστήμονας που κατάφερε να αποκωδικοποιήσει ολόκληρο το γονιδίωμα των Νεάντερταλ Robert Winston (Imperial College London) ‐ πρωτοπόρος σε θέματα τεχνητής γονιμοποίησης, Σύμβουλος της Βρετανικής Κυβέρνησης στον τομέα αυτό Daniel Wolpert, νευροεπιστήμονας ‐ καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ Jonh Ellis (King's College London and CERN) ‐ ο εμβληματικός Φυσικός του CERN Μιχάλης Μπλέτσας, Διευθυντής Πληροφορικής στο ΜΙΤ, επικεφαλής της υλοποίησης της ιδέας “Ένας Φορητός Υπολογιστής Ανά Παιδί” Α. Βουρλίδας, Αστροφυσικός, Johns Hopkins Eμμανουήλ Tσεσμελής, Ανώτατος Φυσικός, CERN – καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

και από τον ελληνικό επιστημονικό χώρο: Θεοδόσης Τάσιος, Γιώργος Χρούσος, Νίκος Λυγερός, Γ. Ταβερναράκης, Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου, και πλειάδα ακόμη διακεκριμένων επιστημόνων.

Athens Science Festival 2016 στην Τεχνόπολη - εικόνα 3

Το πλούσιο πρόγραμμα του Athens Science Festival 2016 που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, διακρίνεται στις παρακάτω ζώνες:

ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ:
Διαδραστική Έκθεση, Πειράματα Επίδειξης, Εργαστήρια, παιδαγωγικά προγράμματα, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά Τετάρτη ‐ Παρασκευή 9.00 ‐ 14.00 (σχολικές επισκέψεις) Σάββατο και Κυριακή: 11.0 ‐ 17.00 (για όλες τις ηλικίες)

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΖΩΝΗ
Προβολές επιστημονικών ντοκιμαντέρ με τη συνεργασία του Goethe Institut και άλλων φορέων Τετάρτη ‐ Παρασκευή: 14.00 ‐ 16.00 (ευρύ κοινό)

Athens Science Festival 2016 στην Τεχνόπολη - εικόνα 4

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΖΩΝΗ Σεμινάρια (workshop), καφέ επιστήμης, ομιλίες στρογγυλά τραπέζι Τρίτη ‐ Κυριακή: 16.00 ‐ 21.00 (ενήλικο κοινό 16+)

ΒΡΑΔΙΝΗ ΖΩΝΗ
Καλλιτεχνικά δρώμενα (μουσική, χορός, θεατρικές παραστάσεις, stand up Science, κ.α.) Τρίτη ‐ Κυριακή: 21.00 ‐ 22.00 (ενήλικο κοινό 16+)

ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΖΩΝΗ Έκθεση Τέχνης και Επιστήμης Τετάρτη ‐ Κυριακή 11.00 ‐ 21.00 (ευρύ κοινό)

Η είσοδος στο Athens Science Festival είναι ελεύθερη.

Για την παρακολούθηση κάποιων ομιλιών στο Αεριοφυλάκιο 1‐Αμφιθέατρο απαιτείται η αγορά εισιτηρίου.

Διοργάνωση :
Εκπαιδευτικός Οργανισμός “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”, Βρετανικό Συμβούλιο, Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.