Αποκριές στην Καλλιθέα

Καντάδες στις γειτονιές της πόλης, γαϊτανάκια, χοροί και μουσική, ποδήλατα, ξυλοπόδαροι και ακροβάτες βάζουν την Καλλιθέα στους ρυθμούς της Αποκριά

Αποκριές στην Καλλιθέα

Καντάδες στις γειτονιές της πόλης, γαϊτανάκια, χοροί και μουσική, ποδήλατα, ξυλοπόδαροι και ακροβάτες βάζουν την Καλλιθέα στους ρυθμούς της Αποκριά

Αποκριές στην Καλλιθέα - εικόνα 1

Ο Δήμος Καλλιθέας έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολιτιστικά δρώμενα για όλες τις ηλικίες εμπλουτισμένο με κέφι και χορό, όπως απαιτεί το έθιμο της Αποκριάς.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα με τη γιορτή που διοργανώνεται για τα Κούλουμα στο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής (πρώην Ιππόδρομος). Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα περιμένει μεγάλους και μικρούς με ζωντανή ορχήστρα, παραδοσιακούς χορούς και παραδοσιακά εδέσματα για όλους.

Ειδικά για τα παιδιά έχουν προγραμματιστεί εκπλήξεις και δράσεις όπως γευσιγνωσία της Σαρακοστής, κατασκευή ομαδικού ανάγλυφου με χαρταετούς και άλλα παιδικά παιχνίδια και φυσικά πέταγμα χαραετού.

Υπενθυμίζουμε το πρόγραμμα της Αποκριάς για τις επόμενες ημέρες στον Δήμο μας:

· ΠΕΜΠΤΗ 10 Μαρτίου: ώρα 18.00,Προαύλιο Αγίων Πάντων: Μπουλούκια από τα σχολεία και τους Συλλόγους της Καλλιθέας με συνοδεία τη σχολή Βραζιλιάνικων κρουστών της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Εκκίνηση από το προαύλιο των Αγίων Πάντων και την πλατεία Τζιτζιφιών, με καταληκτικό προορισμό την Πλατεία Κύπρου.
Ώρα 19.00, Πλατεία Κύπρου: Συναυλία των σχολών πνευστών & κρουστών της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

· ΣΑΒΒΑΤΟ 12 Μαρτίου: ώρες 18.00 – 20.00 Πλατεία Κύπρου: LATIN PARTY με τη συμμετοχή των σχολών χορού: Δήμου Καλλιθέας (ΔΗΚΕΚ)-Κέντρο Χορευτικής Δημιουργίας Π. Πίκουλα-Jazz dance Anneta. Ώρες 20.00-22.00 boom boom DISCO PARTY DJ Σούλης Καραγιαννίδης.

· ΚΥΡΙΑΚΗ 13 Μαρτίου: Ώρα 11.00, Δημοτικό Θέατρο: Συναυλία Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ώρα 19.30: Ρεσιτάλ πιάνου από τη Δάφνη Ζαφειρακοπούλου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/04/2024

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής: Φωταγωγήσεις και περίπατοι σε όλη την Ελλάδα

Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με τον καθιερωμένο περίπατο Walk for Wishes.

Τελευταίες παραστάσεις για τον "Ραφτάκο των λέξεων"

Η ιστορία του Αντώνη Παπαθεοδούλου που έγινε θεατρικό από την ομάδα Μικρός Νότος φτάνει στο τέλος της για αυτή τη σεζόν, με μία διπλή παράσταση στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

"Παραμύθια της Κύπρου": 11 λαϊκά παραμύθια της Κυριακής Τσαγκάρη-Χατζηγεωργίου μέσα από αφηγήσεις παππούδων και γιαγιάδων

Συμμετέχει η παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία της Έλενας Σδόγκου και τη συνοδεία του Γιώργου Καλλιαντέρη.