Τι καλό μας φέρνει ο Γενάρης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης;

Όχι μια, όχι δύο, αλλά έξι νέες δραστηριότητες  για παιδιά παρουσιάζονται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από το νέο έτος.

Τι καλό μας φέρνει ο Γενάρης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης;

Όχι μια, όχι δύο, αλλά έξι νέες δραστηριότητες για παιδιά παρουσιάζονται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από το νέο έτος.

Τι καλό μας φέρνει ο Γενάρης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης; - εικόνα 1

Ένα εργαστήριο ψηφιακού comic με τον μουσειοπαιδαγωγό και digital artist Βαγγέλη Κολότσιο, για παιδιά 8-11 ετών θα δώσει τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό κόμικ με θέμα την καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα. Ένας κυκλος 8 συναντήσεων : Σάββατο 11 Ιανουαρίου- Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, 1 μ.μ -3 μ.μ (Το Σάββατο 3 Μαρτίου, δε θα γίνει το εργαστήριο λόγω 3ημέρου της Καθαράς Δευτέρας). Συμμετοχή για όλες τις συναντήσεις :100€ (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο 80€ το καθένα)
Ακόμη πήλινες δημιουργίες για γονείς και παιδάκια 2 ως 3,5 ετών, ένα εργαστήριο από την Αντωνία Βέλλιου και την Δέσποινα Σακελλαρίου. Προετοιμαστείτε καταλλήλως, με πρόχειρα ρούχα γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως θα λερωθείτε πλάθωντας φιγούρες (μάγισσες, θεριά, σκουληκάκια, μπαλάκια κλπ) για το πήλινο αυτό «θέατρο», αλλά και δίνοντας πνοή στο μικρό πήλινο ήρωα που περνά πολλά… μέχρι να μεγαλώσει! Κυριακή 12/1/14 , 11.30 π.μ – 1 μ.μ (Επανάληψη στις 19 Ιανουαρίου) , Συμμετοχή :15€ (για αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο 12€ το καθένα)
Μια εξόρμηση στο βροχερό Λονδίνο πώς θα σας φαινόταν; Παιδιά 4-5 ετών ξεναγούνται νοερά στο Turbine Hall της Tate Modern, τον εμβληματικό ψηλοτάβανο χώρο υποδοχής όπου φιλοξενούνται ειδικά σχεδιασμένα για το χώρο έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης. Τα ηλιοτρόπια του Al Weiwei, ο ήλιος του Olafur Eliasson και το ηχητικό κολλάζ του Bruce Nauman θα σας ταξιδέψουν παραμυθένια στις πέντε αισθήσεις! Παράλληλα η τωρινή έκθεση των Paul Klee, Mira Schedler δίνει έμπνευση για κατασκευή παιδικών έργων τέχνης, με κολάζ και παιχνίδια γεωμετρίας και χρωμάτων. Η πρόχειρη ενδυμασία είναι και εδώ απαραίτητη. Κυριακή 26/1/14, 11.30 π.μ- 1 μ.μ , συμμετοχή 10€ (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο 7€ το καθένα)
Στο εργαστήριο ζωγραφικής, παιδιά 8-11 ετών συναντούν τον Καβάφη! Βασισμένο στην εμπνευσμένη από τα ιστορικά ποιήματα για την ελληνιστική περίοδο του Αλεξανδρινού ποιητή, έκθεση του ΜΚΤ «Ιδανικές “μορφές” κι αγαπημένες-Εικονογραφώντας ποιήματα του Καβάφη», τα παιδιά θα ζωγραφίσουν με διαφορετικές τεχνικές, με οδηγό το έργο του ποιητή ενώ θα ξανασχεδιάσουν και έργα αρχαίων και σύγχρονων καλλιτεχνών μέσω των επισκέψεων και σε άλλα μουσεία, όπως στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στις 12/1. Κύκλος 4 συναντήσεων από το ζωγράφο Διονύση Καμπόλη και την Γκέλη Τζαμουράνη : Σάββατο 11/1, 18 & 25/1, 1μ.μ με 3μ.μ και επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Κυριακή 12/1, ώρα 11.30 π.μ. – 1.30μ.μ Συμμετοχή :55 € (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο 50€ το καθένα)
Η εικαστικός και art therapist Νιόβη Σταυροπούλου, στο εργαστήρι εικαστικής έκφρασης για παιδιά 5-10 ετών, θυμίζει στους μικρούς μας φίλους τα ζώα-ήρωες από τους μύθους του Αισώπου και τους μυεί στην έκφραση και την κινησιολογία τους μέσα στον κάθε μύθο. Έπειτα τα παιδιά θα κατασκευάσουν τα ζώα με υλικά όπως εφημερίδες, σύρμα και ξύλο με τεχνικές χαρτοκολλητικής , papier mâché ενώ θα τα χρωματίσουν και θα τα διακοσμήσουν με διάφορα υλικά. Το Σάββατο 11 και 18 Ιανουαρίου, 11.30π.μ. – 1μ.μ. Συμμετοχή:12 € (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο 10€ το καθένα) Το πρόγραμμα απευθύνεται και σε αγγλόφωνα παιδιά, ενώ τα υλικά παρέχονται.
Τέλος γίνονται διαδραστικές ξεναγήσεις για οικογένειες – Διαδρομές στο Μουσείο, με την αρχαιολόγο και μουσειοπαιδαγωγό Κατερίνα Σταμίδη , για γονείς και παιδιά από 5 ετών και άνω. Στις 12/1/ 2014, με τίτλο «Η ανθρώπινη μορφή στην αρχαία τέχνη» , 11.30π.μ. – 12.30 μ.μ. και στις 26/1/2014 , την ίδια ώρα , με θέμα «Ψάχνοντας τα χρώματα στα ειδώλια και τα αγγεία του Μουσείου». Συμμετοχή: 7 € για ένα παιδί και συνοδό(επιπλέον ενήλικας 7€ , και για κάθε επιπλέον παιδί 5€). Για πληροφορίες –κρατήσεις για όλες τις δραστηριότητες τηλ. 210 7294220. Δευτέρα-Παρασκευή :10π.μ.- 1μ.μ.
ΜΚΤ, Νεοφύτου Δούκα 4,Αθήνα , Τηλ. 210 7228321-3, www.cycladic.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Cycladic Cafe

(Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης) Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Απαγορεύεται η μουσική!": Συνεχίζεται η παράσταση που καθιέρωσε την ομάδα Κοπέρνικος

Στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" παρουσιάζεται η παιδική παράσταση που αποδεικνύει με τον πιο όμορφο και ευφάνταστο τρόπο ότι όλα είναι μουσική μέσα από το κείμενο των βραβευμένων με συγγραφέων Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σίνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/02/2023

3 νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Μία ολοκαίνουργια σειρά βιβλίων προσχολικής ηλικίας με εικόνες του εικονογράφου Johnny Dyrander και ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο του Alex Latimer.

"Μόγλης, το βιβλίο της ζούγκλας" από το θέατρο Μαριονέτας Γκότση

Γνωρίστε την ιστορία του Μόγλη, του παιδιού που το μεγάλωσε μια οικογένεια λύκων στη ζούγκλα της Ινδίας.

Ταξίδι στη Χώρα του Ποτέ με την Γιούλη Ηλιοπούλου

Ο "Πίτερ Παν και η Τίνκερμπελ στη Χώρα του Ποτέ" προσγειώνονται στο θέατρο Πειραιώς 131 για τέταρτη χρονιά για να μας μιλήσουν για τη φιλία, τη γενναιοδωρία και την κλιματική αλλαγή.

"Το μυστήριο της Ανατολής" στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" για δύο Σαββατοκύριακα

Η ομάδα Baruti μας παρασύρει σε μια παραμυθένια ιστορία που εξυμνεί την αγάπη με τους όρους του κουκλοθεάτρου.

Απόκριες στο Mimi & Mou

Υποδεχτείτε τις αποκριές και διασκεδάστε σε ένα δίωρο δημιουργικό αποκριάτικο εργαστήρι.

Φτιάξτε τις δικές σας αφίσες στο εργαστήριο του Planet G(reece)

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μπούνε ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό τους έντυπο.