Όλα για την Pina Colada

ΠΙΝΑ ΚΟΛΑΔΑ ΜΕ ΜΠΑΚΑΡΝΤΙ

Piña Colada λοιπόν. Εκείνο το εξωτικό cocktail που δύσκολα θα παραγγείλεις δύο ημέρες σερί αλλά πάντοτε θα το έχεις στο μυαλό σου κάποιο ζεστό καλοκαίρι στην παραλία ή ένα λίγο πιο δροσερό βράδυ στο μπαρ. Το combo καρύδα-ανανάς θεωρείται σχεδόν άχαστο όπως ασφαλώς και η προσθήκη ποιοτικού ρουμιού, που αποτελεί τη βάση του ποτού. Πόσο καλά όμως γνωρίζεις το drink με το παιχνιδιάρικο όνομα; Ακολουθούν κάποια trivia γι' αυτό. 

Piña Colada facts

  • Ο παλαιότερος μύθος που σχετίζεται με τη δημιουργία της Piña Colada έχει τις ρίζες του πίσω στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν ο πειρατής/καπετάνιος Roberto Cofresi, στην προσπάθειά του να αναπτερώσει το ηθικό του πληρώματός του, σέρβιρε ένα ποτό με ρούμι, καρύδα και ανανά - το συνδυασμό δηλαδή που αργότερα έγινε γνωστός ως η συνταγή του δημοφιλούς cocktail. 
  • Μετά το θάνατο του Cofresi, η αρχική συνταγή χάθηκε για αρκετές δεκαετίες. Η ιστορία αυτή βέβαια αμφισβητείται έντονα από την Πορτορικάνα ιστορικό Haydée Reichard, που το 1950 γράφει σε άρθρο της στους New York Times ότι το ποτό μπορεί να έχει κουβανέζικη καταγωγή.
  • Η επικρατέστερη εκδοχή φέρει σαν δημιουργό της τον Ramón Monchito Marrero, bartender στο ξενοδοχείο Caribe Hilton του Σαν Χουάν, το 1954.
  • Το 2004, η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο τίμησε το εν λόγω ξενοδοχείο για τα 50 χρόνια της Piña Colada.
  • Από το 1978 αποτελεί το εθνικό cocktail του Πουέρτο Ρίκο.
  • Μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή της είναι το Bushwacker, που ισορροπεί ανάμεσα στην κατηγορία των tiki cocktails και του κόσμου των επιδορπίων. Στην κλασική συνταγή προστίθενται λικέρ καφέ και crème de cacao, σε ένα αν μη τι άλλο πληθωρικό αποτέλεσμα.

ΜΠΑΚΑΡΝΤΙ ΠΙΝΑ ΚΟΛΑΔΑ
@Bacardi

Ο Ιούλιος έχει μπει για τα καλά και όλοι σπεύδουν στις παραλίες, αγωνιώντας για ένα κύμα δροσιάς. Μιας και τα summer parties έχουν επιστρέψει δυναμικά αυτή τη σεζόν, είναι ευκαιρία να ξεχυθείτε στα μπαρ των κοντινών παράλιων, γιορτάζοντας το "BACARDÍ Rum Month" με τα πιο νόστιμα κοκτέιλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bacardi

H ομάδα του Υucatan θα "χορέψει" το Χορευτό μέχρι τελικής πτώσεως

Μια ξεχωριστή φεστιβαλική εμπειρία την υπογραφή ενός από τα κορυφαία brands διοργάνωσης events ηλεκτρονικής μουσικής.

21/07/2022

Γιατί το "Spencer" είναι η must ταινία της εβδομάδας

Η Κρίστεν Στιούαρτ κόβει και ράβει στο ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνα δίνοντας την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της.

Γιορτάζοντας τον Rum Month σε 5 δημοφιλή μπαρ της Αθήνας

Μέρη που τιμούν το ποτό της χαράς μέσα στο καλοκαίρι.

Η ιστορία πίσω από τη νυχτερίδα στο λογότυπο του Bacardi

Το δημοφιλές ρούμι και η σχέση με το logo του.

To αγαπημένο queer party Slam επιστρέφει!

Το six d.o.g.s Pop-Up που έχει σταθμεύσει στον προαύλιο χώρο της Peiraios 260 συνεχίζει με ξεχωριστές καλοκαιρινές προτάσεις.

Ξεχωριστά DJ sets με φόντο το ηλιοβασίλεμα

Κάθε Τετάρτη το ΚΠΙΣΝ μας δίνει ραντεβού στη βεράντα του Φάρου.

Καλοκαιρινή μπαρότσαρκα στον Βόλο

Τα μπαρ του Βόλου έχουν ανοίξει και σας περιμένουν για να δοκιμάσετε τους πιο γευστικούς συνδυασμούς με το αγαπημένο σας ρούμι.