Η ιστορία πίσω από τη νυχτερίδα στο λογότυπο του Bacardi

ΜΠΑΚΑΡΝΤΙ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ @Bacardi

Το Bacardi αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands του spirits industry και παράλληλα είναι ένα από τα best selling ρούμια του πλανήτη. Επιπροσθέτως, κατορθώνει και διατηρεί ένα πέπλο μυστηρίου και μία γοητευτική ιστορία γύρω από το legacy του. Σε αυτά, έρχεται να προστεθεί η περίφημη νυχτερίδα που κοσμεί τις φιάλες του. Ξέρεις όμως γιατί;

Αρχικά, λίγη ιστορία. Γυρνάμε πίσω στο 1862 όταν ο Don Facundo Bacardí Massó έστησε το πρώτο του αποστακτήριο στην Κούβα. Μαζί του, βρισκόταν και η σύζυγός του, Doña Amalia Bacardi. Οι δύο τους διαπίστωσαν σύντομα πως στο νέο αποστακτήριο και στις κορυφές των δοκαριών του είχαν φωλιάσει εκατοντάδες fruit bats (γνωστές και ως φρουτονυχτερίδες), στις οποίες είχε ασκήσει μεγάλη έλξη η γλυκιά μυρωδιά της μελάσας.

Εν αντιθέσει με αρκετούς άλλους παραγωγούς, το ζεύγος Bacardí αποφάσισε να αφήσει στην ησυχία τους τις νυχτερίδες, ύστερα μάλιστα από ισχυρή παρότρυνση της προληπτικής Doña Amalia, που τις εξέλαβε ως σημάδι καλής τύχης. Εφόσον δεν ήταν παρεμβατικές με αρνητικό τρόπο στην παρασκευή του ρουμιού, δεν υπήρχε άλλωστε κανένα πρόβλημα. 

Το Bacardi έγινε στα τέλη του 19ου αιώνα γνωστό ως το "el ron del murciélago" (το ρούμι της νυχτερίδας), με όλο και περισσότερους να το ζητούν έτσι. Το 1890, η νυχτερίδα κατάφερε να εξελιχθεί στο επίσημο λογότυπο του Bacardi και παραμένει ακριβώς αυτό από τότε έως σήμερα.

ΜΠΑΚΑΡΝΤΙ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ 1

Ο Ιούλιος έχει μπει για τα καλά και όλοι σπεύδουν στις παραλίες, αγωνιώντας για ένα κύμα δροσιάς. Μιας και τα summer parties έχουν επιστρέψει δυναμικά αυτή τη σεζόν, είναι ευκαιρία να ξεχυθείτε στα μπαρ των κοντινών παράλιων, γιορτάζοντας το "BACARDÍ Rum Month" με τα πιο νόστιμα κοκτέιλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bacardi

H ομάδα του Υucatan θα "χορέψει" το Χορευτό μέχρι τελικής πτώσεως

Μια ξεχωριστή φεστιβαλική εμπειρία την υπογραφή ενός από τα κορυφαία brands διοργάνωσης events ηλεκτρονικής μουσικής.

21/07/2022

Γιατί το "Spencer" είναι η must ταινία της εβδομάδας

Η Κρίστεν Στιούαρτ κόβει και ράβει στο ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνα δίνοντας την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της.

Γιορτάζοντας τον Rum Month σε 5 δημοφιλή μπαρ της Αθήνας

Μέρη που τιμούν το ποτό της χαράς μέσα στο καλοκαίρι.

To αγαπημένο queer party Slam επιστρέφει!

Το six d.o.g.s Pop-Up που έχει σταθμεύσει στον προαύλιο χώρο της Peiraios 260 συνεχίζει με ξεχωριστές καλοκαιρινές προτάσεις.

Ξεχωριστά DJ sets με φόντο το ηλιοβασίλεμα

Κάθε Τετάρτη το ΚΠΙΣΝ μας δίνει ραντεβού στη βεράντα του Φάρου.

Καλοκαιρινή μπαρότσαρκα στον Βόλο

Τα μπαρ του Βόλου έχουν ανοίξει και σας περιμένουν για να δοκιμάσετε τους πιο γευστικούς συνδυασμούς με το αγαπημένο σας ρούμι.

Old Fashioned αλλά με ρούμι γι αυτό το καλοκαίρι

Όλα όσα θα κάνουν ακόμη καλύτερο ένα καλοφτιαγμένο Rum Fashioned.