5 tips για να απολαύσεις το αγαπημένο σου κοκτέιλ με ρούμι στα μπαρ αλλά και στο σπίτι

Με τον μήνα Bacardi να μας καλεί να ξεχυθούμε στις παραλίες και να χορέψουμε στους πιο καλοκαιρινούς ρυθμούς, μαζέψαμε απολαυστικές συνταγές κοκτέιλ αλλά και 6 fun facts για το Bacardi Rum που θα σε κάνουν η ψυχή του επόμενου καλοκαιρινού πάρτι!

Ρούμι Shutterstock

Είναι αυτή η στιγμή του χρόνου για την οποία όλοι μας ανυπομονούμε, ο μήνας του Ιουλίου. Όχι μόνο γιατί είναι το αποκορύφωμα των καλοκαιρινών πάρτι, ούτε για τις ολάνθιστες ντουλάπες ή γιατί το να φεύγεις νωρίς από τη δουλειά γίνεται καθημερινότητα, ͘ αλλά γιατί είναι επισήμως ο μήνας για Ρούμι – 31 ένδοξες μέρες αφιερωμένες στη γλυκιά γεύση της Καραϊβικής.

Γιόρτασε με τη μέθοδο BACARDI

Αποσταγμένο και κατασκευασμένο για να γίνει ένα από τα πιο δημιουργικά οινοπνευματώδη του πλανήτη, το ρούμι BACARDI είναι άφθονο όταν μιλάμε για τη δημιουργικότητα σε κοκτέιλ. Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε έναν ολόκληρο μήνα για να το γιορτάσουμε! Για να καλωσορίσουμε τον εορταστικό Μήνα Ρουμιού, θα μοιραστούμε απολαυστικές συνταγές και μερικά fun facts για να μπούμε στο "πνεύμα". 

Daquiri
© Shutterstock

Daquiri ή Mojito; 

Δοκίμασε ένα BACARDÍ Daiquiri για μια απλή αλλά αψεγάδιαστη μείξη από BACARDÍ Superior rum, χυμό λάιμ και ζάχαρη - ο ορισμός του εκλεπτυσμού στο ποτήρι σου.

Classic Daiquiri 
50 ml BACARDÍ Carta Blanca
25 ml χυμός lime
2 κ. γ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
Προσθέτεις το Bacardi Carta Blanca, το lime και την ζάχαρη σε ένα shaker με πάγο, και χτυπάς δυνατά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να παγώσει το μείγμα.
Σουρώνεις το μείγμα σε ένα παγωμένο ποτήρι cocktail, γαρνίρεις με μία φέτα lime στο χείλος του ποτηριού και απολαμβάνεις!

Ή, αν ψάχνεις για μια μικρή έκρηξη, δοκίμασε τον διαχρονικό συνδυασμό με λάιμ, μέντα, BACARDÍ Superior rum, θρυμματισμένο πάγο και επικάλυψη παγωμένης σόδας που έρχονται σε πλήρη αρμονία για να δημιουργήσουν το BACARDÍ Mojito. Είναι το τέλειο δροσιστικό ποτό για την πίστα, τα καλοκαιρινά πάρτι ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή της μέρας.

Mojito
© Shutterstock

Mojito Αγγούρι
50 ml BACARDÍ Carta Blanca
Χυμό από μισό αγγούρι
25 ml χυμός lime
10 φύλλα δυόσμου
1 κ. γ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
Ελάχιστο ανθρακούχο νερό
Προσθέτεις όλα τα συστατικά, εκτός απο τον πάγο και τo ανθρακούχο νερό, στο ποτήρι,
Ανακατέβεις με ένα κουτάλι, απογεμίζεις με τον τριμμένο πάγο και προσθέτεις ένα splash από το ανθρακούχο νερό.
Γαρνίρεις το Bacardi Mojito με μιά κορυφή απο φρέσκο δυόσμο για έξτρα φρεσκάδα και απολαμβάνεις!
Cheers!

Δες περισσότερες συνταγές εδώ 

Bacardi
©Shutterstock

Καθώς γιορτάζουμε το αγαπημένο μας Summer Party Spirit αυτόν τον Αύγουστο, νομίζουμε πως αξίζει να γνωρίζεις κάποιες πληροφορίες για να εντυπωσιάσεις τους πάντες με τις γνώσεις σου, στο επόμενο  BACARDÍ rum πάρτι.

1. Το ρούμι είναι το παλαιότερο οινοπνευματώδες στον κόσμο, με την πρώτη απόσταξη να λαμβάνει χώρα στην Καραϊβική την περίοδο του 1600.

2. Το οινοπνευματοποιείο BACARDÍ στο San Juan, Puerto Rico, είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Παράγει 100.000 λίτρα κάθε μέρα. Μιλάμε για πολλά μοχίτο!

3. Η παραγωγή BACARDÍ χρονολογείται από το 1800, όταν ο ιδρυτής μας Don Facundo Bacardí Massó δημιούργησε μια καινοτόμα παραγωγή που είχε σαν αποτέλεσμα το υψηλής ποιότητας ρούμι BACARDÍ που πίνουμε σήμερα.

4. Το ρούμι φτιάχνεται από μελάσα, όχι ζάχαρη. Η μελάσα είναι ένα μαύρο σιρόπι που παράγεται από την διύλιση του ζαχαροκάλαμου. Έπειτα γίνεται απόσταξη με ιαματικό νερό και μαγιά ώστε να δημιουργηθεί το ρούμι. Ανακάλυψε πώς μετατρέπουμε τη μελάσα σε μοχίτο και γίνε η νούμερο #1 πηγή γνώσης για το BACARDÍ rum.

5. Το BACARDÍ Mojito είναι ένα από τα διασημότερα ποτά στον κόσμο, και φημολογείται ότι η αυθεντική συνταγή είναι 500 χρόνων!

Ένα ατελείωτο καλοκαίρι

Με όποιον τρόπο και να επιλέξεις να περάσεις τον μήνα Ρουμιού με τους φίλους σου, είτε βρεθείτε για BBQ κοκτέιλ, ποτά στην παραλία ή για χαλαρές συναντήσεις σε ταράτσες, η πολύπλευρη φύση του BACARDÍ rum είναι ιδανική για ατελείωτους πειραματισμούς και σίγουρα θα βγάλει από μέσα σου το "party spirit" αυτό το καλοκαίρι!

Γεια μας!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bacardi

H ομάδα του Υucatan θα "χορέψει" το Χορευτό μέχρι τελικής πτώσεως

Μια ξεχωριστή φεστιβαλική εμπειρία την υπογραφή ενός από τα κορυφαία brands διοργάνωσης events ηλεκτρονικής μουσικής.

21/07/2022

Γιατί το "Spencer" είναι η must ταινία της εβδομάδας

Η Κρίστεν Στιούαρτ κόβει και ράβει στο ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνα δίνοντας την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της.

Γιορτάζοντας τον Rum Month σε 5 δημοφιλή μπαρ της Αθήνας

Μέρη που τιμούν το ποτό της χαράς μέσα στο καλοκαίρι.

Η ιστορία πίσω από τη νυχτερίδα στο λογότυπο του Bacardi

Το δημοφιλές ρούμι και η σχέση με το logo του.

To αγαπημένο queer party Slam επιστρέφει!

Το six d.o.g.s Pop-Up που έχει σταθμεύσει στον προαύλιο χώρο της Peiraios 260 συνεχίζει με ξεχωριστές καλοκαιρινές προτάσεις.

Ξεχωριστά DJ sets με φόντο το ηλιοβασίλεμα

Κάθε Τετάρτη το ΚΠΙΣΝ μας δίνει ραντεβού στη βεράντα του Φάρου.

Καλοκαιρινή μπαρότσαρκα στον Βόλο

Τα μπαρ του Βόλου έχουν ανοίξει και σας περιμένουν για να δοκιμάσετε τους πιο γευστικούς συνδυασμούς με το αγαπημένο σας ρούμι.