Ο Ιωσήφ Πρωϊμάκης ξεκίνησε να γράφει από τα late '90s παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, τότε που το internet ήτανε μια θάλασσα γιομάτη με λογής παράξενα φυτά σαν το Cine.gr, τις σελίδες του οποίου γέμιζε με κριτικές και κείμενα για το σινεμά. Έκτοτε, ίδρυσε το Movies for the Masses κι έμπλεξε με παρέες όπως αυτές του Κόσμου του DVD, της FAQ, της LiFO, της Athens Voice, του Ταχυδρόμου, του Popaganda.gr, του Cineuropa.org, του Best Radio 92.6, και του Man of Status, καλύπτοντας όλη τη γκάμα ρόλων από το τελευταίο βιολί μέχρι τον διευθυντή ορχήστρας. Συνεχίζει να βλέπει πολύ περισσότερες ταινιές απ' όσες είναι καλό για την υγεία του, προτιμά όμως να τις πετυχαίνει στην αγνή συνθήκη των κινηματογραφικών φεστιβάλ, όπου συνδυάζει ιδανικά το ρομάντσο του σινεμά με την αγάπη του για τα ταξίδια, αλλά και την έλξη του προς τα πολλά μαγικά πρόσωπα της νύχτας και των αηδονιών της. Κι αν υπάρχει κάτι που τού αρέσει περισσότερο απ’ το να τα κάνει όλα αυτά, είναι το να γράφει και να μιλάει ακατάπαυστα γι’ αυτά.
Θέμα | 24-02-2021
Ταλαντούχοι, βραβευμένοι και περιζήτητοι, οι γαστρονομικοί εμιγκρέδες της πόλης δίνουν στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας μια αυθεντικά κοσμοπολίτικη πινελιά. Όμως ποιοι είναι, πού συχνάζουν και γιατί επέλεξαν την πόλη μας για δεύτερη πατρίδα τους;
Συνέντευξη | 12-02-2021
Μια από τις πιο ανήσυχες φυσιογνωμίες του ελληνικού clubbing φέρνει τη μουσική του στο σπίτι μας, με ένα αποκλειστικό mix και playlist για το Σαββατοκύριακο των ερωτευμένων.
Έρχεται | 10-02-2021
Η «Χαρουπιά» έρχεται σύντομα για να διανείμει κατ' οίκον αγαπημένες γεύσεις του βραβευμένου σεφ απ’ όλον τον κόσμο, ιδωμένες από ελληνική σκοπιά και τυλιγμένες σε πίτες χαρουπιού.
Θέμα | 30-01-2021
Με τα εστιατόρια ακόμη κλειστά, ρίχνουμε μια ματιά στα ταλαιπωρημένα απ’ το συνεχές home cooking κουζινικά μας και ψάχνουμε στη θαμπάδα τους τις τάσεις που θα διαμορφώσουν το εστιατορικό σκηνικό του 2021.
Συνταγές για Βραβείο | 15-01-2021
Ο άνθρωπος που έμαθε στους Βρετανούς τι εστί γκουρμέ μέσα από τα Λονδρέζικα «Le Gavroche» και «Waterside Inn» πέθανε στις 4 Ιανουαρίου, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια γαστρονομική κληρονομιά - ανάμεσα στους σταθμούς της, η επιμέλειά του στο dinner de gala των Χρυσών Σκούφων του 2002.
Νέα | 30-12-2020
Ιδανικό για τους εορτασμούς και τις ειδικές περιστάσεις αλλά και για τις φορές που θέλουμε να καλομάθουμε με λίγη πολυτέλεια.
Πρωτοχρονιάτικο Glam | 30-12-2020
Το φετινό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν θα σημάνει το φινάλε ενός πολύ δύσκολου έτους. Η δε αυγή που θα το ακολουθήσει, θα έχει τα συμβολικά χρώματα ενός νέου, ελπιδοφόρου ξεκινήματος. Αφού τα καταφέραμε να φτάσουμε ως εδώ με το κεφάλι ψηλά λοιπόν, δεν αξίζουμε να το γιορτάσουμε με λίγη πολυτέλεια παραπάνω;
Check it out | 21-12-2020
Ο Πίτερ Μαραγκός, chef-patron του «Dos Hermanos», μας συστήνει τις Posadas και μας αποκαλύπτει τις συνταγές των παραδοσιακών εδεσμάτων που γεμίζουν τα οικογενειακά τραπέζια με γεύσεις γιορτινές και ολότελα εξωτικές.
Guest chef | 21-12-2020
Άφιξη | 03-12-2020
Μια νέα προσθήκη στην συλλογή της Ardbeg υποδέχεται η ελληνική αγορά για τις φετινές γιορτές κι εμείς το δοκιμάζουμε, βάζοντάς το ανάμεσα στις ναυαρχίδες του Ardbeg TEN και του Uigeadail.
Θέμα | 04-11-2020
Ο χάρτης της Ελλάδας είναι κατάστικτος με τοπικές γεύσεις και γαστρονομικές παραδόσεις και οι καλύτερες ταβέρνες των ελληνικών βουνών αποτελούν ιδανικό σημείο αναφοράς για να χαράξουμε τις διαδρομές μας, όταν μας το επιτρέψουν οι συνθηκες.
Νέα | 26-10-2020
Επένδυση 200 εκατ. ευρώ με τη βούλα του Συμβουλίου Μητροπολητικού Σχεδιασμού θα υποδεχθεί το ιστορικό Καζίνο της Πάρνηθας, αλλά και ξενοδοχείο5*, καταστήματα εστίασης και χώρους πολιτισμού, εκδηλώσεων και αναψυχής.
Δοκιμάσαμε | 24-10-2020
Φαβορί της περασμένης σεζόν κι όχι άδικα, το «Lost Athens» μπαίνει στο φθινόπωρο με ανανεωμένο μενού κι εμπλουτισμένη λίστα κρασιών, και τη rock διάθεση να παραμένει η ραχοκοκαλιά της γευστικής του πρότασης.
| 19-10-2020
Και όμως, παρά τις δυσκολίες του κορονοϊού, η συντριπτική πλειονότητα των καλών εστιατορίων στα νησιά όχι μόνο άνοιξε, αλλά τα πήγε και πολύ καλά. Η γευσιγνωστική επιτροπή των Χρυσών Σκούφων κατέγραψε όλες τις εξελίξεις.
Ρεπορτάζ | 17-10-2020
Ρεπορτάζ | 09-10-2020
Κι όμως, παρά τις δυσκολίες, τις ανασφάλειες και τις αβεβαιότητες, η εστιατορική σκηνή της Αθήνας κινείται δυναμικά και μάλιστα με μερικά πολύ σημαντικά πρότζεκτ που την ανανεώνουν σχεδόν ορμητικά.
Δοκιμάσαμε | 29-09-2020
Ένα από τα διαχρονικότερα στέκια των Βορείων Προαστίων, το εστιατόριο με τη μαγευτική αυλή και τη συγκλονιστική θέα, συνεχίζει την πορεία του στο τερέν των καλοβαλμένων ελληνικών γεύσεων με ατού την κομψή του αύρα.
Event | 28-09-2020
Στο αγαπημένο ψαροφαγικό στέκι της Νέας Κηφισιάς, ο σεφ Βασίλης Τσατσάκης υποδέχεται τον βραβευμένο του συνάδελφο Άγγελο Ναουμίδη μια βραδιά γεμάτη ιώδιο.
Δοκιμάσαμε | 26-09-2020
Μετράει μερικούς μήνες ζωής, κι όμως έχει ήδη καταφέρει να τρυπώσει στα δυνατά χαρτιά της casual καλοφαγίας του Χαλανδρίου, χάρη στην ωραία «επαναδιατύπωση» κλασικών μεζέδων αλλά και την καταπράσινη αυλή.
Δοκιμάσαμε | 14-09-2020
Το πολυπρόσωπο στέκι της Κάντζας αγκαλιάζει τους θαμώνες του με χαλαρωτικό after-summer mood και δυνατή cocktail list, ενώ η ομάδα της κουζίνας σερβίρει γεύσεις κοσμοπολίτικης αισθητικής με ελληνικό πρόσημο.