Marrone

Το comfort φαβορί μας στα όμορφα της Καλαμαριάς

Marrone © Ισαάκ Βαβούρας

Κάτι πάνω από ενάμιση χρόνο έχει που προστέθηκε στη γευστική βεντάλια της Καλαμαριάς το εστιατόριο των Παντελή Καφέ και Σπύρου Βάλλα, και τόσο χρόνο ακριβώς έχει που εδραιώθηκε ως νέο αγαπημένο όλης της Θεσσαλονίκης, συνδυάζοντας σάλα φωτεινή και ανοιχτόκαρδη, με κουζίνα που κινείται σε comfort μονοπάτια. Παραδοσιακές και γνώριμες ελληνικές και μεσογειακές πρώτες ύλες και συνταγές πρωταγωνιστούν στο μενού του Κωνσταντίνου Σλαμπάκη, που προσφέρει εδώ μια μοντέρνα ανάγνωση κλασικών φαβορί, ενώ εκλεκτές κοπές, φρέσκα ψάρια και προσεγμένη κάβα εμπλουτίζουν τις επιλογές, πλαισιωμένες από αίσθηση χαλαρής κομψότητας. Έτσι, πιάτα όπως το δαντελένιο καρπάτσιο από σφυρίδα, μαριναρισμένο σε τίποτα περισσότερο από λίγο εξαιρετικό λάδι, λεμόνι και ανθό αλατιού, ή κρέμα ρεβιθάδας, που συνοδεύει ένα μαστόρικα ψημένο φιλέτο σφυρίδας, είναι σίγουρα γκολ στην απόλαυση, ενώ μαγειρευτά σαν τη γιουβετσάδα από μοσχαρίσιο διάφραγμα ή τον τραχανά με μάγουλα μόσχου να σκορπούν χειμωνιάτικες μυρωδιές.

Marrone
© Ισαάκ Βαβούρας

Tip: Όσο για τις καθυστερήσεις; Αρμενονβίλ με μπισκότο αμυγδάλου σε σούπα φιστικιού Αιγίνης, και φύγαμε για τελικό…

Θεμιστοκλή Σοφούλη 111, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, 2310419179, marrone-restaurant.gr

FB: Marrone Restaurant, IG: marrone_restaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/11/2025

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης

"Polpo"

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας.