Toula’s Seaside

Κορφιάτικος γαστρονομικός προορισμός

Tola's Seaside

Η κόμισσα του Ιονίου είναι η βάση της αυτοδίδακτης σεφ Τούλας Κατσαρού-Βεργέτη, το εστιατόριο της οποίας σταθερά απολαμβάνει το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για την βαθιά νόστιμη κουζίνα της.

Toula's Seaside

Σε πανέμορφη τοποθεσία πλάι στην παραλία Αγνί στα βορειοανατολικά της Κέρκυρας, σερβίρει πιάτα με υλικά καλλιεργημένα στον βιολογικό-οργανικό κήπο και συνταγές βγαλμένες από το τεφτέρι της παράδοσης, τις οποίες αποδίδει με δημιουργική ματιά. Η κουζίνα συνδυάζει ελληνική και κερκυραϊκή παράδοση, με την προσθήκη δημιουργικών πινελιών που φρεσκάρουν κλασικά πιάτα όπως το μπιάνκο με φιλέτο σφυρίδας, πατάτες, ρίγανη, σκόρδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού ή το μοσχαράκι σοφρίτο με το σκόρδο και το ξίδι σε απόλυτη ισορροπία. Τα επιδόρπιά τους, είναι ο ιδανικός γλυκός επίλογος. 

Το σκηνικό με το χωριάτικο σπίτι εκατό και πλέον χρόνων, διαμορφωμένο σε χαριτωμένο εστιατόριο, με κομψά στημένα τραπέζια που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα φτιάχνει ατμόσφαιρα. Λένε πως αν είσαι ρομαντικός, ο έρωτας κάνει το κόσμο να γυρίζει. Αν ρωτήσεις, την οικογένεια του Toula’s Seaside, θα σου διηγηθεί πως το δημιούργημα της κάνει τη γη να γυρίζει με διπλάσια ταχύτητα. 

Toula's

Chef’s tip: "Αναζητήστε τις προτάσεις από το ατμοσφαιρικό κελάρι αλλά και το μπαρ για να ολοκληρώσετε την εμπειρία"

Αγνί, 2663091350, toulaseaside.com, Toula's Seaside, Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα