"El Resto Bar"

Γεύση Ελλάδας με σφραγίδα Πήλιου

El resto bar

Είτε το πιάσεις από την πέτρινη αρχιτεκτονική του, αγκαλιασμένη από το πράσινο της φύσης που το περιβάλλει, είτε από τη γαστρονομική φιλοσοφία που ασπάζεται, και στην οποία επενδύει σταθερά, το "Agapitos Villas & Guest Houses" συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία ως κιβωτός της πηλιορείτικης παράδοσης, αποδεικνύοντας ότι οι καλύτερες καλοκαιρινές αναμνήσεις είναι αυτές που φτιάχνονται με ίσα μέρη εμπειριών, εικόνων, γεύσεων και μυρωδιών. Έτσι, ο σεφ Κίμων Λίγδας, που ανέλαβε την κουζίνα του "El Resto Bar" μετά τη διαδρομή του σε σημαντικά διάστερα εστιατόρια του εξωτερικού, καταδύεται και φέτος στο παραδοσιακό συνταγολόγιο της Ελλάδας, για να συνεχίσει τις μοντέρνες επαναδιατυπώσεις της, βασισμένος πάντα στα εξαιρετικά υλικά της περιοχής.

Εφαρμόζοντας την πρακτική της κουζίνας των 100 χλμ., εντοπίζει τα καλύτερα προϊόντα του τόπου και, μέσα από συνεργασίες με τοπικούς κτηνοτρόφους, αλιείς και παραγωγούς, φέρνει τη γεύση της περιοχής στο πιάτο, μέσα από δημιουργίες όπως ο τραχανάς Πορταριάς με μανιτάρια πορτσίνι, κανθαρέλες και τρούφα. Παράλληλα, δημιουργίες όπως ο μουσακάς με τσιπς μελιτζάνας, μπεσαμέλ τρούφας και καπνιστή πατάτα, ή τα μοσχαρίσια μάγουλα με μουσελίν πατάτας με τρούφα, σάλτσα ψητού και βερίκοκο, ισορροπούν περίτεχνα στο σημείο όπου η φίνα πλευρά της παράδοσης συναντά τις comfort αρετές της. 

Chef’s tip: "Το μενού μας ανανεώνεται κι αλλάζει ανάλογα με τις πρώτες ύλες που βρίσκουμε στην τοπική αγορά, ενώ η μεγάλη και ανανεωμένη λίστα κρασιών μάς προσφέρει ένα ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα".

"El Resto Bar", Ξεν. "Agapitos Villas & Guesthouses", Αγ. Ιωάννης, Πήλιο, 2426031005, 6944207335, Facebook

el resto bar

El resto bar

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα