Ψάρι Ψάρι

Νησιώτικη αύρα

Ψ'αρι Ψάρι

Αέρας καλοκαιρινός φυσά όλο το χρόνο σε αυτό το ψαροφαγικό πόστο. Δάπεδο στρωμένο με πλακάκι, που δίνει την αίσθηση ότι βολτάρεις σε κυκλαδίτικο σοκάκι, μια εντυπωσιακή νησιώτικη τοιχογραφία, λευκό φόντο και αύρα ανέμελης θερινής ραστώνης σιγοντάρουν μια εμπειρία που άνετα θα μπορούσε να βρίσκεται και δίπλα στο κύμα. Ο Κώστας Ρωμανάκης, γνωστός από την ταβέρνα "Τα Ρωμανάκια", φέρνει στο τραπέζι όλα τα καλά της θάλασσας: από αέρινα τηγανισμένη φρέσκια αθερίνα, περιποιημένο χταπόδι στιφάδο και αφράτους λουκουμάδες μπακαλιάρου με σάλτσα ταρτάρ μέχρι πεντανόστιμη ρεβιθάδα με χταπόδι κρασάτο, σωστά ψημένα ψάρια στη σχάρα και σουβλάκι σολομού με φρέσκα λαχανικά. Φτιάχνουν και αρωματικό μυδοπίλαφο με φρέσκα μύδια και πλούσια γαριδομακαρονάδα, που κάνουν ωραία παρέα με το αλκοόλ.

Tip: Ρωτήστε με χιούμορ "πώς ξύπνησε ο μάγειρας", οι ημερήσιες προτάσεις τους έχουν ενδιαφέρον. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης