Το Καλκάνι

Κλασικό και οικείο

Καλκάνι

Ενα νόστιμο στέκι για μερακλήδες και λάτρεις των ψαροφαγικών μεζεδοκαταστάσεων με all time classic προτάσεις. Ο Βασίλης Λιοφάγος και η σύζυγός του Σοφία φροντίζουν ώστε να φτάνουν στο τραπέζι όλα τα καλά του ελληνικού βυθού σε πιάτα καλοφτιαγμένα και οικεία. Γαρίδες σαγανάκι με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, τρυφερά τηγανητά καλαμαράκια με ωραία τραγανή κρούστα και φιλετάκια σαρδέλας ή τσιπούρας με το χάδι της σχάρας δίνουν νόστιμη πάσα στην ψαρόσουπα με γαρίδες και μπακαλιάρο, στα πληθωρικά λαζάνια με θαλασσινά και σε ριζότο ή κριθαρότο με καπνιστό καλκάνι. Ένα πέρασμα κάνουν από εδώ και αλλαντικά της θάλασσας, όπως ο παστουρμάς μπακαλιάρου, ενώ την 25η Μαρτίου ο μπακαλιάρος στην κλασική βερσιόν με αέρινο κουρκούτι και σκορδαλιά θα έχει την τιμητική του. 

Tip: Την εμπειρία συμπληρώνει μια σύντομη λίστα από ευκολόπιοτα κρασιά και αποστάγματα, ενώ προσφέρουν υπηρεσίες delivery και take-away.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης