Αιόλου 68

Ανάσα Αιγαίου στο κέντρο της Αθήνας

Αιόλου 68

O Βασίλης Ακρίβος από το "Ψάριστον", ο Άγγελος Φραντζής του "Bar.B.Q." και ο οινολόγος Γιώργος Ταρνάρης δημιούργησαν ένα φίνο ψαροεστιατόριο πίσω από την κεντρική ψαραγορά, σε ένα ήσυχο αστικό ξέφωτο ανάμεσα σε δύο στοές, φέρνοντας θαλασσινή αύρα στο αθηναϊκό κέντρο. Τα πιάτα εδώ είναι οικεία μεν, χωρίς όμως να τους λείπουν οι δημιουργικές πινελιές. Στο μενού παίζουν από την πεντανόστιμη μπουγιαμπέσα και το signature λινγκουίνι alfredo με καπνιστό βουτυρόψαρο μέχρι fish & chips με κροκέτες καπνιστού μπακαλιάρου και φούσκες με φρέσκια ντομάτα, ενώ ο μπακαλιάρος συστήνεται ζευγάρι με αβγά scrambled και οι γαρίδες με λάδι τρούφας. Η νοστιμιά της απλότητας. 

Tip: Θα βρείτε και πιάτα όπως τα σκορδομακάρονα με σαντορινιό πελτέ ή πιλάφι με λαχανικά για τους vegans της παρέας. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης