"Βλάσσης"

Η καθησυχαστική γοητεία του κλασικού.

Βλασσης © Λεωνίδας Τούμπανος

Αν δεν πιάσεις θέση στα λευκοστρωμένα τραπέζια στο δροσερό παρκάκι με τις μουριές, δεν μπορείς να φανταστείς ότι ένα τόσο δροσερό και χαλαρό spot "κρύβεται" στα πέριξ της Μιχαλακοπούλου. Κρύβεται, τρόπος του λέγειν, γιατί ο "Βλάσσης", ένα από τα πιο διαχρονικά εστιατόρια της πόλης, παραμένει δημοφιλές δεκαετίες τώρα, ανανεώνοντας διαρκώς το κοινό του, πριν ακόμη η πιάτσα των Ιλισίων αναδειχθεί σε προορισμό εξόδου.

Η κλασική αστική ελληνική κουζίνα έχει εδώ έναν από τους πιο νόστιμους πρεσβευτές της. Δοκιμάστε αθηναϊκή σαλάτα με σφυρίδα, ντολμάδες τυλιγμένους σε λαχταριστά αμπελόφυλλα ή σκορδάτο μοσχάρι σοφρίτο και θα μας θυμηθείτε. Καλοκαιρινές νοστιμιές η σαλάτα με μελιτζάνες και πιπεριές τηγανητές, γιαούρτι, σκόρδο και σάλτσα ντομάτας, αλλά και το χειροποίητο τυλιχτό σουβλάκι γεμισμένο με... γαρίδα. Κρατήστε χώρο για γλυκό: η μπαβαρουάζ, το cheesecake, αλλά και το γαλακτομπούρεκο δεν έχουν εποχή!

Tip: Στην ανοιχτωσιά της οδού Μαιάνδρου, πρωί ή απόγευμα, προσφέρουν πλέον και καφέ, σε συνεργασία με την Taf coffee, συνδυάζοντάς τον με τα σπιτικά τους γλυκά.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα