Άνοιξη παρά τέταρτο

Τσιπουράδικο σε πλήρη άνθηση

Άνοιξη παρά τέταρτο

Το "τσιπουρίζειν" εστί φιλοσοφείν για το αλέγρο "Άνοιξη παρά τέταρτο" που κοντράρει –τόσο σε ατμόσφαιρα όσο και σε μεζέδες– τα καλύτερα τσιπουράδικα του Βόλου. Η αντίληψη του βολιώτικου τσιπουράδικου, χωρίς μενού αλλά με τρεις διαφορετικούς μεζέδες-έκπληξη που έρχονται σε γύρες, κάνει το μαγαζί πολύ ξεχωριστό. Η διαδικασία έχει ως εξής: παραγγέλνεις το πρώτο σου τσίπουρο (ή ούζο ή κρασί ή μπίρα ή αναψυκτικό ή... νερό) κι έρχεται η πρώτη γύρα. Από εκεί και πέρα, οι γύρες με τους μεζέδες συνεχίζουν είτε πιεις είτε όχι, μέχρι όπου πάει! Κι έτσι, όσο περνά η ώρα, τα μεζεδάκια πληθαίνουν: βελούδινες αλοιφές, περιποιημένα αλίπαστα, σπιτικά τουρσιά, καθώς και τα άπαντα του βυθού, που περνάνε από τη σχάρα και το έμπειρο τηγάνι.

Tip: Για όσους δεν αρκούνται στους μεζέδες, υπάρχουν και κυρίως πιάτα, σε συνταγές κλασικές αλλά εξελιγμένες από τους ίδιους, όπως η έξοχη γαριδομακαρονάδα και το πικάντικο μυδοπίλαφο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/11/2025

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης

"Polpo"

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας.