"Toula's Seaside" Κέρκυρα

Δεν είναι τυχαία γευστικός θεσμός!

Toula's

Σε μια πανέμορφη τοποθεσία πλάι στην παραλία Αγνί στα βορειοανατολικά της Κέρκυρας, το εστιατόριο της κυρίας Τούλας Κατσαρού-Βεργέτη αποτελεί γαστρονομικό προορισμό στο Ιόνιο, απολαμβάνοντας ακόμη ένα Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για φέτος. Με υλικά καλλιεργημένα στον βιολογικό-οργανικό κήπο και συνταγές βγαλμένες απ’ την παράδοση, ιδωμένη με τη δημιουργική ματιά της αυτοδίδακτης head chef, τα πιάτα συνδυάζουν με μαεστρία την ελληνική και κερκυραϊκή παράδοση, χωρίς να λείπουν μερικές διεθνείς πινελιές.

Toula's

Toula's

Όσοι έχουν δοκιμάσει για παράδειγμα το μπιάνκο της, με φιλέτο σφυρίδας, πατάτες, ρίγανη, σκόρδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού, ή το μοσχαράκι σοφρίτο με το σκόρδο και το ξίδι να κοντράρονται σε απόλυτη ισορροπία ξέρουν καλά ότι πρόκειται για δυο signature κερκυραϊκά πιάτα στις καλύτερες εκδοχές τους. Πολύ ενδιαφέρονται και τα επιδόρπια, όπως η σούπα φράουλας με παγωτό, και οι επιλογές από το ατμοσφαιρικό κελάρι αλλά και το μπαρ.

Tip: Το σκηνικό με το χωριάτικο σπίτι εκατό και πλέον χρόνων, διαμορφωμένο σε χαριτωμένο εστιατόριο, με κομψά στημένα τραπέζια που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, φτιάχνει ατμόσφαιρα.

Αγνί, 2663091350, toulaseaside.com, Facebook, Instagram 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Loop Around": Η τέχνη του colorful tufting ανθίζει στην Κυψέλη

Η Μυρτώ Κονδυλοπούλου κεντάει κυριολεκτικά στην οδό Πεστών, καθώς ασχολείται με το tufting, μια τεχνική δημιουργίας αντικειμένων που έχει ως πρώτη ύλη το μαλλί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/07/2023

Το "Hill Athens" σερβίρει τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα που έλειπε από το Θησείο

Στο φινετσάτο τριώροφο εστιατόριο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, η βόλτα στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας απογειώνεται πιάνοντας θέση στο μοντέρνο χώρο με την πανοραμική θέα που ανοίγεται από τη Στοά Αττάλου και τον Λυκαβηττό μέχρι τονκατάφωτο Παρθενώνα.

Στην καλλιτεχνίζουσα και ανανεωμένη ταράτσα του "The Artist RoofTop Bar & Restaurant"

Το αγαπημένο στέκι υποδέχεται το καλοκαίρι με καινούργιο σεφ στο τιμόνι της κουζίνας και μας δίνει νέες αφορμές για να "σκαρφαλώσουμε" στα ψηλά του Ψυρρή.

"Salonica", Θεσσαλονίκη

Χρυσοσκουφάτη ελληνική κουζίνα με φόντο τον Θερμαϊκό.

"Idol", Σαντορίνη

"Farm to table" γαστρονομία με κάδρο την Καλντέρα.

"Mylos", Ρόδος

Μοντέρνα ελληνικότητα σε παραδεισένιο σκηνικό.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Θαλασσινή αρχοντιά στα καλύτερά της.