"Γιαγιά Κούκου"

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στο σήμερα

giagia koukou

Ένα πάλαι ποτέ υφασματάδικο μετατράπηκε σε ένα εγκάρδιο εστιατόριο, το οποίο αναδεικνύει ένα πληθωρικό πανόραμα της ελληνικής κουζίνας με περίσσια οικειότητα και φροντίδα. Το "Γιαγιά Κούκου" στην πλατεία Αγίας Ειρήνης είναι μια όαση αυθεντικότητας μέσα σε ένα κέντρο που αλλάζει. Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα συνθέτουν ένα σκηνικό γεμάτο νοσταλγία και χαρακτήρα.

giagia koukou

Με το μενού να ανανεώνεται συχνά με βάση την εποχικότητα, το αποτέλεσμα είναι απλό, κατανοητό φαγητό, με πρωταγωνιστές όπως η σιφνέικη ρεβιθάδα με γαύρο μαρινάτο και το μοσχαρίσιο οσομπούκο με γιουβέτσι και κρέμα γραβιέρας. Όσο για τα καλοφτιαγμένα πιάτα ημέρας, δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ζητάνε τη διαθέσιμη πίτα πριν ακόμα αποφασίσουν τι θα φάνε. 

giagia koukou

Tip: Ζητήστε το πιάτο ημέρας, αλλά και μια θέση δίπλα στο παράθυρο. Η Αθήνα απ’ έξω δείχνει πιο όμορφη έτσι.

Παναγή Σκουζέ 4, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, 2103245901,
Giagiakoukou.athens,
@giagiakoukou.athens

Για περισσότερη ελληνική κουζίνα, δείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιαγιά Κούκου

Παναγή Σκουζέ 4, Πλατεία Αγίας Ειρήνης
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/11/2025

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης

"Polpo"

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας.

"Thomas 1971 Tavern"

Η γεύση της παράδοσης στο σήμερα.

"Ταβέρνα Παππάς"

Ρουστίκ και στιλάτο.