"Χαρούπι"

Η haute πλευρά της κρητικής κουζίνας.

"Χαρούπι" Ελληνική κουζίνα Λαδάδικα

Συνδυάζοντας με έναν απολύτως μοναδικό τρόπο τα διδάγματα της σκανδιναβικής σχολής της γαστρονομίας με τη βαθιά γνώση της κρητικής κουζίνας, ο Μανώλης Παπουτσάκης εξελίσσει όλο και πιο δυναμικά το θεσσαλονικιώτικο "Χαρούπι" σε ένα εστιατόριο προορισμός, με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και τιμητική διάκριση Top Notch για το 2023. Και αυτό γίνεται χωρίς κανένα φτιασίδωμα, με τον πλέον προσιτό και άμεσο τρόπο, που αναδεικνύει τη μοναδικότητα της πρώτης ύλης, τη βαθιά νοστιμιά, αλλά και τη χαρά της καθημερινής συνάντησης γύρω από ένα τραπέζι. Στην αφαιρετική σάλα, που αποπνέει όμως τη ζεστασιά που ζητάμε από ένα εστιατόριο νέας γενιάς, απολαμβάνουμε πιάτα σημεία αναφοράς, όπως το οφτό κουνέλι με πουρέ γλυκοκολοκύθας-ξινόχοντρου, το τσιγαριαστό αρνάκι με σύζουμα μακαρόνια, τα χόρτα εποχής με καβουρδισμένα αμύγδαλα στο στακοβούτυρο, το επικό γαμοπίλαφό τους και, βέβαια, τα αβγά με τη στάκα και τη φρέσκια τρούφα. 

Tip: Ειδική μνεία αξίζει στα επιλεγμένα τυριά από την Κρήτη, αλλά και στις οινικές επιλογές από τον αμπελώνα της Μεγαλονήσου.

Δόξης 4, Θεσσαλονίκη, Λαδάδικα, 6988526262

Δείτε περισσότερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας εδώ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/11/2025

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης

"Polpo"

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας.